HABER MERKEZİ – Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, QSD'nin Suriye ordusuna entegrasyonuna ilişkin "Bu güçler olağanüstü bedeller ödedi, entegrasyon garantisi olmadan silah bırakmaları beklenemez" dedi.
The Spectator Australia dergisinde yayımlanan ve Dr. Qanta Ahmed imzası taşıyan "Suriye İçin Umut: Irak Kürdistanı Başkanı Suriye İçin Savunuculuk Yapıyor" başlıklı makalede, Federe Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani'nin Suriye'nin geleceğine, yeni yönetime ve azınlıkların durumuna dair değerlendirmelerine yer verildi.
'ADEMİ MERKEZİYETÇİLİK HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR'
Suriye'nin doğası gereği çoğulcu, dini ve etnik açıdan çeşitli bir yapıya sahip olduğunu hatırlatan Barzani, "İktidarın ademi merkeziyetçi olması Suriye için hayati önem taşıyor" dedi.
Barzani, yeni Suriye vizyonunda kapsayıcılığın şart olduğunu vurgulayarak, "Hristiyanlar, Dürziler, Êzidîler, Aleviler, Kürtler, seküler Sünni Araplar ve diğer tüm ortaklar, yeni Suriye'de eksiksiz ve tam olarak temsil edilmelidir" ifadelerini kullandı.
QSD'NİN ORDUYA ENTEGRASYONU
Barzani, QSD'nin Suriye ordusuna entegrasyonuna ilişkin QSD'nin IŞİD ile mücadelede 11 bin üyesini kaybettiği ve 32 bin yaralı verdiğini hatırlatarak, "Bu güçler olağanüstü bedeller ödedi. Onlardan silahlarını bırakıp, üniformalarını çıkarıp, entegrasyonları için hiçbir garanti verilmeden bireysel olarak topluma karışmalarını bekleyemezsiniz" diye konuştu.
