Polisin darp ettiği tutuklu annesi: Çocuğumun ölümünü beklemeyeceğim

img

DİYARBAKIR - Koşuyolu Parkı’nda polisin darp etmesi sonucu fenalaşarak hastaneye kaldırılan tutuklu annesi Aysel Tufan, eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerinin altını çizerek, “Ben direnişçilerin annesiyim. Barışı anneler getirecek. Korkmuyorum. Çocuğumun ölümünü beklemeyeceğim” dedi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdüren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’in eylemi, 177’nci gününde. Cezaevlerinde 16 Aralık 2018’de siyasi tutukluların başlattığı açlık grevi eylemi ise 1 Mart itibariyle tüm cezaevlerine yayıldı. Kamuoyunun ve devletin sessizliğine tepki göstermek amacıyla 4 farklı cezaevinde bulunan 15 tutuklu, 30 Nisan itibariyle ölüm orucu eylemi başlattı.
 
Tutukluların anneleri, açlık grevleri ve ölüm orucu eylemine dikkat çekmek için günlerdir alanlarda. Açıklama yapmaları dahi engellenen anneler, sürekli polis şiddetine maruz kalıyor. Dün Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan Koşuyolu Parkı’nda açıklama yapmak isteyen anneler, bir kez daha polis saldırısına maruz kaldı. Saldırılar sırasında fenalaşan Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde 1 Mart’tan bu yana açlık grevinde olan Aziz Tufan’ın annesi Aysel Tufan (48), polis saldırısı sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan Tufan’ı, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan ile tutuklu anneleri ziyaret etti.
 
‘DİRENDİK, BAŞI AÇIK GEZDİK’
 
Ziyaret sırasında uğradığı polis şiddetine dair konuşan Tufan, “Sırtıma iki kez vurdular. Koluma vurdular. Sürüklediler. Direndik, başı açık gezdik. Tülbendimizi çektiler. Direndik, direneceğiz. Çözüm bulana kadar direneceğiz” dedi. 
 
‘ÇOCUĞUMUN ÖLÜMÜNÜ BEKLEMEYECEĞİM’
 
Eylemlerini kararlılıkla sürdüreceklerini dile getiren Tufan, “Ben direnişçilerin annesiyim. Annelerle değişecek. Barışı anneler getirecek. Korkmuyorum. Polisler ‘sonra seninle görüşürüz’ diyerek tehdit ediyor. Ona da söyledim; şimdi de varım sonra da varım. Çünkü çocuklarımız orada aç. Çocuklarımız ölüyor. Bunu kabul etmiyorum. 5 aydır anneler sokakta. Sesimizi duyun, Erdoğan duysun, Adalet Bakanı duysun. Çocuğumun ölümünü beklemeyeceğim” ifadelerini kullandı.
 
Tufan, polisler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, ifade verdi.
 

Diğer başlıklar

30/06/2025
09:53 Xêro Abbas: Sanatçılar sürece omuz vermeli
09:01 İstanbul Sözleşmesi’nin feshinin üzerinden 4 yıl geçti: Vazgeçmeyeceğiz
29/06/2025
17:43 Şêx Seîd ve arkadaşları idam edildikleri yerde anıldı: Mezar yerlerini açıklayın
15:27 MED TUHAD-FED ve ÖHD’den rapor: 631 hasta tutsak cezaevinde
12:22 Bayındır: Kürt halkının 100 yıllık mücadelesi zaferle sonuçlanacak
11:39 Gimgim'da kadın festivali: Ekin'in düştüğü yerden ayağa kalkıyoruz
28/06/2025
18:45 Medeni Yıldırım mezarı başında anıldı
18:31 MKM 35'nci yılında yeni mekanını törenle açtı
17:40 DFG ve MKG: Zeynep Durgut’un yanındayız
15:14 Hasta tutsaklar için tahliye çağrısı
14:22 Çukurova TUAY-DER kongresi: Öcalan'ın çağrısı çözüme kapı araladı
14:15 Tülay Hatimoğulları: Yasal adımlar atılmalı, KHK'lilerin sorunları giderilmeli
13:41 Kayıp yakınları 3 kentte adalet talep etti
13:27 Bin 57'nci hafta: 5 kişinin failleri yargılansın
11:21 Anevrizma hastalığı olan tutsağa 'revirde ameliyat' önerisi!
10:44 Erdîş Bahar Şenliği'ne katılan sanatçılar: Kültürümüze sahip çıkalım
09:10 Sel nedeniyle evleri zarar gören yurttaşlar çözüm istiyor
09:08 İHD'li Pınar Zengin: Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sürece katkı sunar
09:07 100 yıldır mezar yeri açıklanmayan Şêx Seîd'in torunu: Adil barışa destek sunarız
09:06 Petrol kuyuları yarım asırlık köyün kaynak sularını kuruttu