İHD’nin 33’üncü yılı kutlandı

img

VAN / İSTANBUL -  İHD’nin 33'üncü yıl dönümü İstanbul ve Van’da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Van’da düzenlenen “Türkiye’de İnsan Hakları ve Barış” başlıklı panelde konuşan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, “Dünyayı her zaman direnenler değiştirmiştir. Biz de direnmeye devam ediyoruz” dedi.

 İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 33’üncü yıl dönümüne ilişkin Van ticaret Sanayi Odası Erek Toplantı Salonu’nda “Türkiye’de İnsan Hakları ve Barış” konulu panel düzenlendi. İHD Onursal Başkanı Akın Birdal, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin ve Gazeteci Ayşegül Doğan’ın konuşmacı olarak yer aldığı, moderatörlüğünü İHD Van Şube Başkanı Murat Melet’in yaptığı paneli çok sayıda kişi izledi.

Program öncesinde konuşmacılardan Akın Birdal, ‘Sarı Zarf’ isimli kitabını okurları için imzaladı.

Demokrasi ve insan hakları mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına saygı duruşunda bulunulması başlayan panelde konuşan İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Türkiye’nin bir soykırım coğrafyası olduğunu iade ederek sözlerine başladı.

Keskin, "1915 soykırımı, bana göre bu devletin kuruluş ideolojisidir. 1915 soykırımını gerçekleştiren İttihatçı grubu cumhuriyetidir. Bize söylenildiği gibi bir kopuş ya da devrim değildir. Soykırımcı zihniyetin kurduğu bir cumhuriyetten söz ediyoruz. Bu cumhuriyet kendi resmi ideolojisini yarattı. Maalesef ki bu ülkede yaşayan çoğunluk, bu resmi ideoloji ile biçimlendi. Ben bu ülkede yaşayan sağcısı ve solcusuyla bir kısım hariç çok büyük bir insanın ittihatçı ideolojiyle biçimlendiğine inanıyorum. 1915-1938 soykırımı ile yüzleşmeyi temel almayan insan hakları ve demokrasi mücadelesinin hiçbir zaman başarıya ulaşacağına ve gerçeği yansıtacağına inanmıyorum" dedi.

'DÜNYAYI HER ZAMAN DİRENENLER DEĞİŞTİRMİŞTİR'

İnsanların son dönemde 'Her şey çok güzel olacak' diyerek, umut kazandığına işaret eden Keskin, "Tabi ki bir başarı kazandı ittifak grubu ama ‘Her şey çok güzel olacak’ deyip, bir taraftan da bu devletin kuruluş ideolojisine, ‘Topal Osman'a bağlıyım’ diyerek her şey çok güzel olmuyor. İttihatçılığı, soykırımcılığı tartışmadan, yüzleşmeyi başarmadan küçük küçük kırıntılarla mücadelemize devam edeceğiz. Bunlar da önemli ama gerçek bir insan hakları mücadelesinde homofobi, soykırım, Kıbrıs'taki askeri işgal hiçbir yerde tartışılmıyor. Devletin izin verdiği şeyleri konuşmaya devam ediyoruz. Böyle olduğu sürece küçük küçük adımlarla devam edeceğiz. Tabi ki ümidimizi de kırmamak gerekiyor. Çünkü dünyayı her zaman direnenler değiştirmiştir. Biz de direnmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı

'AKP DERİN DEVLETLE ANLAŞTI'

1989 yılından bu yana insan hakları mücadelesinin içerisinde yer aldığını belirten Keskin, ancak hiçbir zaman kendini bu kadar korunaksız hissettiği bir süreci yaşamadığını ifade etti.

Sözlerinin devamında bu coğrafyada hiçbir zaman sivil bir iktidarın oluşmadığını dile getiren Keskin, ilk kez AKP ile birlikte tabanı da güçlü bir hareketin oluştuğunu kaydetti. Bu hareketin ise, ilk iktidara geldiğinde özellikle 90'lı yıllardaki politikaları 'beyaz toroslar' dönemi olarak adlandırdığını ve 'O dönem bitti' dediğini hatırlatan Keskin, yine o dönemde kayıp yakınları ile buluşularak 'Hepsini ortaya çıkaracağız' sözleri verildiğini vurguladı.

"Ama devletin kendi içinde taraf değiştirdiği, tarafların birbirleri ile ilişkilerinin bozulduğunu, ki ben Gülen cemaatinin de devletin bir aparatı olduğunu düşünüyorum. Devletin kendi içindeki bu çatışma sonucunda AKP, derin devletle anlaşmaya gitti ve derin devlet-AKP uzlaşmasıyla birlikte biz'90'ları da aratan sonuçlar yaşamaya başladık. Ben şiddetin bu kadar meşrulaştığı bir dönemi hatırlamıyorum" diyen Keskin, buna dair kimi örnekler verdi.  

70 YAŞINDAKİ KADINA ELEKTRİK VERİLDİ

Halfeti'de, 70 yaşındaki bir kadından başvuru aldıklarını ve 70 yaşındaki kadına göğüs uçlarından ve cinsel organından elektrik verildiğini söyleyen Keskin, bu uygulamaların 90'lı yıllardakinden farkının olmadığının altını çizdi.

Yine devletin silahlı mücadeleden değil, sivil siyasetten korktuğunu söyleyen Keskin, sözlerini şöyle noktaladı: “Hiçbir zaman umutsuzluğa kapılmanın anlamı yoktur. Bu coğrafyada bu coğrafyanın kadim tüm halklarının mücadelelerine olan inancımızla mücadelemize devam edeceğiz. İnsan hakları mücadelesi bir yaşam biçimidir. Bu bir yaşamı biçimi ve bizim ölülerimize saygımız var. Biraz önce ismini saydığım tüm insanlara borcumuz var onlara olan borcumuz nedeniyle mücadeleye devam."

'KÜRT SORUNU ÇÖZÜLMEZSE OLMAZ'

Keskin'in ardından konuşan Akın Birdal ise, insan hakları derneğinin kuruluşu ve mücadele tarihçesi üzerinde durup, birçok arkadaşlarının bu mücadelede öldürüldüğünü, cezaevine atıldığını söyledi.

Van'da son günlerde yaşanan hak ihlallerine örnekler veren Birdal, özellikle Kürtçe konuştuğu gerekçesiyle sürgün edilen Medeni Oruç örneğine dikkat çekti. Anadilde konuşmanın bedelinin, ‘Kürdistan’ demiş olmanın bedelinin işinden ekmeğinden olmak olmadığını belirten Birdal, İstanbul seçimlerini kaybeden Binali Yıldırım'ın ‘Kürdistan’ söylemini hatırlatarak, "Kürt halkının direnişi, kararlılığı ve direnişi, cesareti, onlara bir halkın ve coğrafyanın gerçek adı ve kimliğini söyletti. Daha söyleyecekler. Çünkü bu sorun çözülmezse bu ülkede ne iş sorunu, ne ekmek sorunu ne de demokrasi sorunu, adalet sorunu çözülemez. Kürt sorunu olmazsa olmaz" diye konuştu.

'HÜSEYİN AYKOL ARAMIZDA OLABİLİRDİ'

Birdal, konuşmasında yargı reformu kararının uygulanmaması ile Meclis’in tatile çıkmasını da eleştirdi. Bu reformun 4-5 maddesinin İnfaz Yasası’nda bir takım değişiklikler getirdiğini, 25 yıla değin mahkum olanların Yargıtay'a başvuru yolu açılarak, tahliyelerinin söz konusu olduğunu dile getiren Birdal, "Özgür Basın’ın en önemli temsilcilerinden, en önemli vicdanlarından, içeri ile dışarının köprüsünü kuran Hüseyin Aykol arkadaşımız bu yasa çıkmış olsaydı belki bugün aramızda olacaktı" dedi.

'TECRİDİN KALDIRILMASI İÇİN ÇABA SARF ETMELİYİZ'

Cezaevlerinde yaşanan hak ihlallerine de değinen Birdal, bütün kanalların kapatılmasının ardından insanların bedenlerini ölüme yatırdığına, açlık grevi ve ölüm oruçlarına girdiğine işaret etti. Her mahpusun uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkının olduğunu söyleyen Birdal, Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle görüşmesinin 1 aydır durdurulduğuna dikkat çekti.

Her mahkumun ailesi ve avukatlarıyla görüşme hakkının olduğunu söyleyen Birdal,  konuşmasını "Önümüzdeki günlerde yeniden bir açlık grevi ve ölüm orucu eylemine girilmeden bu tecridin kaldırılması yönünde hep birlikte çaba göstermeliyiz" diyerek sonlandırdı.

'BARIŞ GERÇEKÇİLERİN İŞİ'

Ayşegül Doğan ise, Van ve İHD'yi nasıl tanıdığını anlattı. Yine yakın zamanda gittiği Güney Afrika'da yapılan barış görüşmelerinden örnekler veren Doğan, "Güney Afrika'da şunu gördüm; Barış yapmak ve barışa giden yolu açmak hakikaten gerçekçilerin işiymiş. Evet çok büyük anlamlar atfedebiliriz, çok büyük şeyler söyleyebiliriz ama en önce, en acil yapılması gereken insan ölümlerini durdurmak ve insan ölümlerini sayı ve aritmetik olarak hayatta kanıksanır olarak ilerlemesini engellemektir" dedi.

Doğan, İrlanda ve Güney Afrika örneklerini vererek Kürt meselesinin çözümü noktasında bilgilendirmelerde de bulundu.

'PANEL PLAKETLERİN VERİLMESİ İLE SONLANDI'

Panel soru-cevap ile sonlanırken, panelin sonunda katılımcılara plaketleri verildi. Eren Keskin'in ödülünü 14 yıl cezaevinde kaldıktan sonra yakın zamanda tahliye olan Faysal Yacan verirken, Gazeteci Ayşenur Doğan'ın ödülünü Gazeteci Adnan Bilen, Akın Birdal'e ise ödülünü İHD Ağrı Şube Başkanı Abdullah Özbey verdi. Uzun yıllar İHD MYK üyeliği yapan Şevket Akdemir'e Akın Birdal plaket verirken, Barış Anneleri üyelerine ise Avukat Eren Keskin’in plaket vermesiyle panel son buldu.

İSTANBUL

İHD’nin 33’üncü yılı, İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen etkinlikle de kutlandı. Derneğin Taksim’de bulunan şube binasında yapılan kutlamaya Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe, Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) Direktörü Caroline Stockford’un yanı sıra çok sayıda insan hakları savunucusu katıldı.

‘İHD, BİR OKULDUR’

Kutlamada konuşan İHD İstanbul Şube Başkanı Gülseren Yoleri, büyük zorluklarla, mücadele ederek bugünlere geldiklerini ifade etti.

Sahip oldukları kazanımlarını geri almak için devletin her yöntemi kullandığını dile getiren Yoleri, “Devlet zor kullanma, şiddet, tutuklama ve cezalandırmayı dahil her türlü yöntemi kullanıyor.  Hem bizi bu mücadeleden vazgeçirmeye çalışıyor hem de kazanımlarımızı almaya çalışıyor” dedi.

Bu süreçte çok şey öğrenerek, çok yol kat ettiklerini vurgulayan Yoleri, “İnsan olarak haklarımız olduğunu, buna nasıl sahip çıkmamız gerektiğini öğrendik. Haklarımıza sahip çıkabilmek için yol ve yöntemler geliştirdik. Yeni yol ve yöntemler üzerine de çalışıyoruz. Değişen zaman değişen yeni araçları, yeni anlayışları beraberinde getiriyor. İnsan hakları dinamik bir alandır. Biz de bu dinamizme ayak uydurmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yoleri, İHD denildiği zaman mücadelenin akla geldiğini vurgulayarak, şunları ekledi “İHD, haklarımıza sahip çıkmayı, direnmeyi, direnmenin bir hak olduğunu öğreten bir okuldur. İHD’de insan haklarına sahip çıkmayı ve insanlık onuruna sahip çıkmak olduğunu öğreniyoruz. İHD’nin her bir üyesi aslında bu okulun hem öğretici hem öğrencisidir. 33 yıldır mücadelemiz sürüyor.”

FİNCANCI: İYİ Kİ İHD VAR

Yoleri’den sonra söz alan TİHV Başkanı Şebnem Korur Fincancı da, TİHV’nin kurulmasına İHD’nin öncülük ettiğini hatırlattı.

İnsan hak ihlallerinin yaşandığı sürece mücadelelerinin de devam edeceğinin altını çizen Fincancı, “İHD bu konuda çok emek veriyor, şükran duyuyorum. Çok güzel bir gençleşme yaşandı. Epeydir kendi kendimize yaşı ilerleyen bir grupken genç arkadaşlarımızla daha güzel bir mücadele yürütüyoruz” diye belirtti.

TİHV İstanbul Temsilcisi Ümit Efe ise, “Bu ülkede demokrasi, özgürlük ve adalet inşa edilinceye kadar mücadelemizin süreceğiz. İnsan hakları mücadelesi bütün bunlar sağlandıktan sonrada devam edeceği için bitene kadar büyük bu yolun yolcuları olarak mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Diğer başlıklar

13:00 İmamoğlu: İddianame baskıyla dizip bağladığınız yalanlardan ibarettir
12:57 Irak seçim sonuçlarının anlattıkları
11:11 Tehdit edilen kadın intihara sürüklendi
10:36 Kalkan: Süreçte ikinci aşamaya geçme yönünde çaba var
10:30 Hopa eski belediye başkanı: Süreçte Karadenizliler de aktör olmalı
10:11 Arzu Yılmaz: Türkiye Şam’da, Kürtlerin etkisini azaltma noktasında başarısız oldu
10:05 Ölen işçinin kardeşi: Denetime gelen zabıtalar bir koli parfüm alıp gidiyordu
10:04 Aydın'da şüpheli kadın ölümü
10:00 Komün nedir, Kürdistan’da nasıl inşa edilir?
09:55 Türkiye Suriye’den çekilmiyor, yeni üsler hedefliyor
09:48 Pişmanlık dayatmasını kabul etmeyen tutsağın tahliyesine üçüncü engel
09:42 Amerikalı sosyolog: Öcalan'ın yeni analizi etkileyici, benzeri olmayan bir durum
09:28 İzmir'de 25 Kasım çağrısı: Kadınların tek kurtuluşu birlikte mücadele
09:26 Şeker pancarı üreticileri: Gittikçe batıyoruz
09:25 Bulancak madene teslim edildi: Yaşam alanları tehdit altında
09:20 Teşhir ve etiketleme değil, çözüm dilde ve bağ kurmada
09:17 Kolombiya’da eski FARC üyelerine yönelik saldırı: 25 ölü
09:09 Eren: Negatif barıştan pozitif barış sürecine geçilmeli
09:00 12 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:41 Bakan Güler: Düşen uçaktaki 20 asker yaşamını yitirdi
11/11/2025
23:30 Riha’da düğüne silahlı saldırı: 1 çocuk yaşamını yitirdi
23:10 Salih Muslim: Türkiye’nin 10 Mart Anlaşmasını kabul ettiğini varsayabiliriz
23:03 16 barodan CHP açıklaması: Halkın iradesini savunacağız
22:58 HTŞ, DAİŞ’e Karşı Uluslararası Koalisyon’a katıldı
22:47 Mazlum Abdî'den Trump-Şara görüşmesi açıklaması
22:24 Şam güçlerinden Süveyda’ya dron saldırısı
22:12 Dilovası'ndaki iş cinayetinde 7 tutuklama
22:03 Kadınlardan Dilovası'ndaki iş cinayeti protestosu: Münferit değil katliam
21:58 CHP MYK, İBB iddianamesi gündemiyle toplandı
21:53 Başsavcılıktan CHP'ye dair haberlere ilişkin 'dezenformasyon' açıklaması
21:43 Çalışma Bakanlığı'na tepki: Patronları koruyor, işçi lehine somut bir adım yok
21:09 Pasûr'daki iş cinayetine dair 4 gözaltı
21:07 Bütçe görüşmelerinde 'ekonomi' tepkisi: Neden her gün 6 işçi yaşamını yitiriyor?
20:58 Pasûr'da yaşamını yitiren 3 işçinin cenazesi defnedildi
20:52 Öğrencilerden Rojin Kabaiş eylemi: Susmayacağız
20:32 Mûş Belediyesi'nden 'Kadın Dostu Kentler' programına ev sahipliği
20:28 'Trafik kurallarını ihlal' iddiasıyla darp edilen yurttaş gözaltına alındı
20:25 DEM Parti Eş Genel Başkanları'ndan askeri uçak kazasına dair açıklama
20:02 Dêrsim’de 16 Kasım’da yapılacak mitinge çağrı
19:59 MSB: Kaza yapan askeri uçakta 20 personel bulunuyordu
19:43 Kayıp çocuğun cenazesi bulundu
19:23 KESK'ten Dilovası ve Pasûr’daki iş cinayetlerine tepki
19:17 Yaşamını yitiren 3 HPG’linin taziyesine ziyaret
19:01 Irak seçimlerinde genel oylama sona erdi
18:52 Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer hakkında tahliye kararı
18:29 Komisyon toplantısı düşen uçak nedeniyle ertelendi
18:14 Özgür Özel’den iddianame ve kapatma istemine tepki
17:47 Pasûr'da yaşamını yitiren kişi sayısı 4'e yükseldi
17:39 MHP’li Yıldız: İmralı ziyareti her zaman gündemde
17:32 Kezban Konukçu: AKP iktidarında 40 bin işçi hayatını kaybetti
17:29 25 Kasım etkinlikleri: Barış umuduyla mücadelemizi büyütüyoruz
17:21 Gerok Ma'nın 'çocuk atölyesine' yoğun ilgi
17:16 Temel Conta işçilerinin davasında karar çıkmadı
17:15 Kurtulmuş ve siyasi parti koordinatörleri görüşmesi başladı
17:10 Elbak’ta ‘Sosin Kadın Dayanışma Merkezi’ açıldı
16:35 Lokman Ürün’ün taziyesine ziyaret: Mücadelesini yaşatacağız
16:34 Özel'den yangın açıklaması: Denetim için ayak sürüyenler var
16:33 Fabrika yangında 5 kişi daha açığa alındı
16:20 Partilerin RTÜK üyeleri yarın seçilecek
15:47 Savunma Bakanlığı: Bir kargo uçağımız düştü
15:37 Yargıtay’a CHP’nin kapatılması talebiyle başvuru
15:32 İHD: Wan'daki ajanlaştırma ihlallerini sonlandırın
15:15 İBB ‘yolsuzluk’ soruşturmasında iddianame tamamlandı
15:14 İHD: Mêrdîn’de 10 ayda 53 intihar iddiası ile şüpheli ölüm vakası yaşandı
14:45 İHD'den hasta tutsak Hatice Onaran için Meclis'teki partilere mektup
14:42 Gazeteci Perihan Sevda Erkılınç’ın davasına çağrı
14:36 YJA-Starlı Hasibe Karataş'ın taziyesine kitlesel ziyaret
14:35 SES'ten Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bütçesine tepki
14:29 Yangında kurtulan işçi: Ürün yapılmıyordu, son zamanlarda yapılmaya başlandı
14:19 Pasûr’da ölü sayısı 3’e yükseldi
14:10 Emekliler: İnsanca yaşamaya yetecek maaş
13:57 Gazetecinin diyetine aykırı yemeği reddetmesi 'örgütsel tavır' kabul edildi
13:43 ‘İşçi katliamlarına karşı susmayacağız’
13:35 Sincan Cezaevi'nde tutsakların tedavileri engelleniyor
13:19 Pasûr’da köprü iskelesi çöktü: 2 işçi öldü, 4 yaralı
13:14 6 kişinin öldüğü yangınla ilgili 11 kişi adliyeye sevk edildi
12:44 Tülay Hatimoğulları: Komisyon gecikmeksizin İmralı’ya gitmeli
12:40 DEM Partili belediyeler: Kadın öncülüğünde eşit yaşamı kuracağız
12:35 İzmir'de sağanak su baskınlarına neden oldu
12:01 Kapalıçarşı soruşturması: 76 kişi gözaltında
11:37 Bahçeli: Süreçte sona yaklaşıldı
11:14 Şara ile Beyaz Saray'a giden Fidan: Pozisyonlarımızı ortaya koyduk
11:06 Numan Kurtulmuş grup başkanvekilleriyle görüşecek
10:46 İBB iddianamesi bekleniyor: Akın Gürlek açıklama yapacak
10:45 İzmir'de işçiler 3 aydır ödenmeyen hakları için eylemde
10:19 Suriye'den açıklama: QSD'nin entegrasyonu konusunda anlaşmaya varıldı
09:19 İşsizlik artışta etkili, belediyeler kayıtsız: Böyle mi mücadele edilecek?
09:13 Beylikova’da NTE’ye su var, patatese yok
09:12 Uyuşturucu artık ilkokul kapılarında: Mücadele yetersiz
09:11 'Kürtçeye statü tanınmazsa entegrasyondan bahsedilemez'
09:09 Halk sağlığı uzmanı: Barışın inşa aktörleri olmalıyız
09:08 Tekirdağ’da Kürtçe, devlet kurumlarının tehdidi altında
09:04 Araştırmacı Şilan Bingöl: Kalıcı barış için ‘ölümlerle’ yüzleşmek gerekiyor
09:03 İsrail, Filistinlilere ‘idam’ cezası getiren tasarıyı oyladı
09:00 11 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:54 Irak seçimlerinde oy verme işlemi başladı
08:14 22 kentte sağanak yağış uyarısı
08:00 Akdeniz'de 4.9 büyüklüğünde deprem
10/11/2025
23:59 Ankara'da öğrencilere polis engeli
23:58 Ekvador'da bir cezaevinde 27 tutuklu ölü bulundu
21:47 Sındırgı'da 4.9 büyüklüğünde deprem
21:44 ESP'den çağrı: Tutuklanan 13 arkadaşımızın yanında olalım
21:33 TFF, bahis oynayan bin 24 futbolcuyu açıkladı
21:27 Şara Beyaz Saray'da: Suriye'ye yönelik Sezar yaptırımları askıya alındı
20:34 ABD, Doğu Pasifik’te iki tekneyi vurdu: 6 kişi öldü
20:30 İsrail’den Lübnan’a yeni hava saldırıları
20:21 İran'da kuraklık, barajlarda su kalmadı
20:17 Kayyımın işten çıkardığı işçiler 103'üncü günde adliye önünde
20:12 Nijerya’da DAİŞ ve Boko Haram çatışması: 200 ölü
19:59 Yangından kurtulan işçi: İş güvenliği yoktu
19:53 Emin Güler tahliye edildi
19:31 Semsûr'daki istismar davasında ceza talebi
19:10 Amed ve Ankara'da yangın protestosu: Vahşet döngüsüne karşı mücadeleye çağırıyoruz
19:01 Sındırgı'da bir deprem daha
18:33 Ozan Elektronik Para A.Ş. soruşturmasında 4 tutuklama
18:26 Adana'da kadına şiddet
18:14 İnşaatta çalışan işçi sayısında rekor artış
17:56 İşçiye keyfi gözaltı
17:44 İnşaattan düşen işçi yaralandı
16:52 HDK sonuç bildirgesi: Abdullah Öcalan’ın çıkışı yeni olanaklar yaratacak
16:41 Amed’de taziyelere kitlesel ziyaret
16:23 Harmandalı çöplüğü bakanlık kararıyla yeniden açıldı!
16:22 Mûş Belediyesi 'Kadın Meclisi' kuruluşunu ilan etti
16:05 'Karakaya'nın can ve mal güvenliği tehdit altında'
16:04 İshak Tepe'nin taziyesine kitlesel ziyaret
15:47 Trump El Şara görüşmesi bu akşam yapılacak
15:41 Gazeteci Hüseyin Aykol’a solunum desteği sağlandı
15:29 Sêrt’te 25 Kasım eylem ve etkinlikleri başlatıldı
15:17 Atış Yapı firmasına kayyım atandı
14:22 CPT: Türkiye üs sayısını artırıyor
13:58 İBB soruşturması dosyasında 'tefrik' kararı
13:54 İnfaz Hakimliği: Gözlem Kurulu, pişmanlığı değerlendirecek bir makam değildir
13:47 beIN Sports binasını saldıran kişi gözaltında alındı
13:37 Demirtaş ve Mızraklı’dan gazeteci Aykol’a dayanışma mesajı
13:04 Amedspor yönetimi: Takımın motivasyonu yüksek
12:48 CHP kurultayı davasının gerekçeli kararı açıklandı
12:37 beIN Sports’a silahlı baskın
11:59 Afrika'da 970 milyon kişi temiz yemek pişiremiyor
11:40 Irak parlamento seçimleri yarın
11:37 Gar Katliamı anması 121'inci ayında: Mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz
11:28 İmralı'ya sevk talebi 'tahliye erteleme' gerekçesi yapıldı
09:30 Filipinleri vuran Fung-wong Tayfunu ülkeden uzaklaştı
09:13 Hem 'eş' hem de toplum baskısına karşı mücadele ediyorlar
09:12 11'inci Yargı Paketi: Kadın hakları hedefte
09:11 Sürece rağmen ajanlaştırma dayatması sürüyor
09:11 İşte uyuşturucu rotası: 'Güvenlikli iller' başı çekiyor
09:03 Mindere dönen güreşçi: Kürtlere kapatılan alanları açmalıyız
09:02 Av. Özgökçe: Uyuşturucuya karşı komün temelli mücadele yürütülmeli
09:00 10 KASIM 2025 GÜNDEMİ
07:59 Êlih’te kavga: 2 ölü, 5 yaralı