Gazeteci Bayramoğlu: Muhalefet sandıkta birleşirse bütün siyasi dengeler değişir

img

DİYARBAKIR - Gazeteci-yazar Ali Bayramoğlu, parçalı olduğu tespitinde bulunduğu muhalefetin yerel seçimlerde birleşik ve organize bir hale kavuşmasının bütün siyasi dengeleri değiştirebileceğini söyledi. Bayramoğlu, bölge için de “Kürtlerin geri dönüşü yaşanacak” dedi. 

Tek başına iktidar olduğu dönemde Dünya, Ortadoğu ve Türkiye’de yaşanan olay ve gelişmelerle paralel biçimde “tek adamlık” olarak tanımlanan bir yönetim sistemi inşa eden AKP, referandum ve son genel seçimlerde MHP’nin desteğiyle bu amacına kavuştu. AKP’nin, yaklaşım ve politikalarında birleşip “Cumhur İttifakı” kurduğu MHP, verdiği destekle iktidarın küçük ortağı haline geldi. Ancak kurulan bu ittifak, 31 Mart yerel seçimleri öncesi, görünürde “Af” ve “Öğrenci Andı” gibi konularda yaşanan anlaşmazlık sonucu çatırdamaya başladı. 
 
MHP liderinin iktidardan dönük beklentilerinin karşılanmaması neticesinde ittifakın “ruhunu” korumakla birlikte yerel seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıklaması, siyaset cephesinde tüm politik aktörler açısından farklı durumlar açığa çıkardı. AKP ve MHP’nin bu zamana kadar benimsedikleri siyaset tarzı, kurdukları ittifakın niteliği ve pratiği ile bu yeni durumun olası sonuçlarını deneyimli gazeteci ve yazar Ali Bayramoğlu ile konuştuk.
 
AKP ve MHP ittifakının yürüttüğü politikaların, son birkaç yıldır Türkiye siyaseti ve toplumsal alandaki yansımalarını nasıl tanımlıyorsunuz?
 
AK Parti ve MHP arasında bir ittifaktan öte bir şey olduğu kanaatindeyim. Siyasete karşıtı, toplumsal siyasi alanı bir tehdit ve tehlike merkezi olarak gören, oraya asayiş gözlükleri ile bakan, otoriter bir politika izleyen bir ittifak. Bunun pek çok nedeni var. Kürt meselesinde yaşadıkları, Ortadoğu’yu algılamaları, tehdit algıları, genel siyasi pozisyonları bunun bir nedeni. Darbe girişimi sonrası yaşanan kaos, bir diğer nedeni. Yani bir tür daha sağ dediğimiz, geleneksel siyaset karşıtı ve anti-Kürt, yani Kürt meselesindeki asayişçi tutumu bir yapıştırıcı olarak kullanan bir koalisyon. Son derece olumsuz tabi Türkiye’ye getirdikleri. Sorunların konuşularak çözülmesi gibi çok basit tanımların bile önünü tıkamış durumda.
 
Daha çok tehdit algısı üzerinden ortaklaşan bir siyaset ve buna uygun bir politika mı yürütüldü demek diyorsunuz? 
 
Kendi ifadeleriyle de öyle, ama tehdit ve tehlike fikri üstüne oturan agresif bir siyaset. 
 
 Peki, bu ittifakta yerel seçimler öncesi af tartışması, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) ve “Öğrenci Andı” üzerinden gelişen bir çatlak söz konusu. Bu çatlağı doğuran etkenler bunlar mı, yoksa perde arkasında daha derin nedenler mi var?
 
 Ha şimdi burada ıspanaktan yağ çıkar mı? Bu ikisi arasında kavga çıkar da, bunlar birbirinden uzaklaşırsa, MHP’siz bir AK Parti acaba yeniden bir diyalog siyasetinin kapısını açar mı? Bu soru çok soruluyor bu aralar. Fakat bu sorulara yanıt vermek için henüz çok erken.
 
Perde arkasını çok bilmiyorum ama gözlemlerin şu istikamette. Bir kere bu esnek bir ittifak, bu bir koalisyon değil. Yani birlikte bir hükümet kurmuş değiller, iktidarı paylaşmıyorlar. Bahçeli, ‘İktidardan biraz daha fazla pay istiyorum’, öteki de ‘Vermiyorum’ demiyor. Dolayısıyla buradaki ortaklık bir söylem ve tutum ortaklığıdır. Bunun yanında kendi aralarında kamuoyuna, seçmene dönük yönlendirmeye kim hakim olacak çatışmalarının olması, o ittifakın yok olması, çatırdaması anlamına gelmiyor. Seçimlerden bu yana baktığımızda Türkiye’deki tüm belirleyici tartışmaların MHP-AK Parti arasında olduğunu görülüyoruz. Zaten HDP’yi iyice sindirdiler. Pek çok milletvekili hala hapiste. Basın, basın olmaktan çıktığı için yansımıyor haliyle. CHP de kendi içindeki tartışmalardan bir türlü kafasını kaldıramıyor. Dolayısıyla MHP ile AK Parti arasındaki kim yönlendirecek bu otoriter politikaları, kim daha öne geçecek tartışmasına endeksli bir dizi ayrışma yaşanıyor. Ben bunu popülist bir yarış olarak adlandırıyorum ya da daha otoriter bir siyasetin mimarı, yönlendiricisi kim olacak kavgası… 
 
Ayrıştıkları noktalar var tabi. Biri daha milliyetçi, diğeri daha dindar noktalardan bakıyor. İşte en son ayrıştıkları ‘Andımız’ tartışmasında bu ortaya çıktı. Peki, bu tartışmalar nerede ortaya çıktı? Rahip Brunson meselesinde ortaya çıktı. Emeklilik meselesi pek sayılmaz… Yine Kürt meselesi, yani Kürtlere yönelik anti tavırda ortaya çıktı. Ondan önce af tartışması oldu. Bunların hepsi AK Parti ve MHP arasında çatlak demeyelim de, farklılıkları ifade ediyor. 
 
Ha şimdi burada ıspanaktan yağ çıkar mı? Bu ikisi arasında kavga çıkar da, bunlar birbirinden uzaklaşırsa, MHP’siz bir AK Parti acaba yeniden bir diyalog siyasetinin kapısını açar mı? Bu soru çok soruluyor bu aralar. Fakat bu sorulara yanıt vermek için henüz çok erken. 
 
Her iki parti arasındaki karşıtlığı “çatlak” olarak tanımlamıyorsunuz anlaşılan.
 
Çatlak, ama belirleyici olmadığı için kırılma değil. Koalisyon yok ortada, esnek bir ittifak var. Bu bir söylem ittifakı, bu bir siyasi iklim. Burada yeni bir siyasi alan var. Bu siyasi alan içerisinde ittifaklar oluşuyor. Unutma ki bu ittifak sadece bu iki parti arasında oluşmuyor.
 
Tam da gelmek istediğim nokta burası. Bu ikili ittifak içerisinde özelikle Danıştay’ın “Öğrenci Andı” kararında ulusalcı kesimin bir çelmesi söz konusu mu? 
 
Evet. Ama yeni bir siyasi alan var. Bu siyasi alan, kendi aralarında farklılıkları ve çatışmaları devam eden, ama ortaklıkları konjonktürel olarak ön plana çıkan aktörlerin oluşturduğu bir alandır. Pierre Bourdieu’nun “alan” tanımını kullanacak olursak. Türkiye, seçimlerden beridir değil, aslında çözüm sürecinin bitmesinden beri ilk ipuçları o zaman ortaya çıkan, yani devletin Kürt politikasının sertleşmesiyle ortaya çıkan, Temmuz’daki darbe girişimiyle devam eden bir yeni bir siyasal alanın oluşumuna tanıklık ediyor. Bu alan oluşumunun içerisinde AK Parti var, MHP var, İYİ Parti var. Devletle teması olan formel ve enformel aktörler var. Enformel derken, derin devletten bahsetmiyorum. Yani kişiler var. Eskiden devlet için çalışmış, şimdi isimlerini zikredersem polemik çıkar ama Tayyip Erdoğan ve Beştepe için varlığını sunan adamlar var. Devlet geleneğini taşıyan kurumlar var. Ve ulusalcılar var. Yani bunların oluşturduğu bu alan içerisindeki kavgalar ve çatışmalar, bu alanı sadece tanımlamıyor. Bunların ortaklıklarını da tanımlıyor. Dolayısıyla bu ikisini bir arada izliyoruz. Bu yeni bir hegemon durum. Sağ aktörlerin, devletçi aktörlerin kurmuş olduğu bir alan bu. Bu alanda sadece Bahçeli ve Erdoğan’ın iradesi yok. Bu alanda korkular var, endişeler var, uluslararası aktörler var, uluslararası gelişmeler var. Bunların hepsine Türkiye’deki sağ zihniyetin verdiği yanıt, endişe ve korku üzerinden yürüyen bir siyaset. Dolayısıyla bu çabuk esnemez, çabuk kırılmaz. Bunun kırılması için bazı meseleler, örneğin Kürt meselesine dair Ortadoğu’da bir şey olursa, o zaman MHP ile AK Parti arasındaki ilişkinin çatlaması bir anlam taşır. 
 
 Yerel seçimlere gelirsek. Bahçeli’nin “yerel seçimlerin yeni rejimin bekası için önemli bir yerde durduğu” yönünde bir söylemi var. MHP ve AKP’nin kendi adaylarıyla gireceği yeni durumda, seçimlerde özellikle büyükşehirlerin kaybedilmesiyle mevcut rejim nasıl bir darbe alır? 
 
Bahçeli’nin oradaki kastı, aslında Güneydoğu’daki Kürtler meselesini nasıl halledeceğiz şeklinde. Büyükşehirlerin kaybedilmesiyle bu ittifak açısından çok fazla bir şey değişmez. Mart seçimleri Türkiye’deki iktidar dengelerini değiştirmez. 
 
Büyükşehirlerde kayıp söz konusu olmaz mı diyorsunuz?
 
Bölgede Kürt adaylar siyasete geri dönecekler. Kürtlerin geri dönüşü yaşanacak. Zaten Meclis’te bir miktar yaşandı. Yerel yönetimlerle birlikte daha çok yaşanacak bu bir. İkincisi, diğer yerlerde CHP’nin bir başarı gösterebileceğini sanmıyorum.
 
İstanbul, Ankara’yı AK Parti kaybederse tabi çok ciddi bir durum olur. Bunun sonuçları ne olur onu hep birlikte bekleyip, göreceğiz. Ama ben bunların olacağını sanmıyorum. Ankara’dır riskli olan. Diğer şehirlerde muhalefet sıkıntısı var. Kuvvetli adaylar yok. MHP’nin oyları bölüp, AK Parti’yi engelleme ihtimali Ankara’da var. Yani diğer bölgelerde AK Parti yüzde 40-41 civarı oy alır. Ya da bunun biraz daha altında oy alabileceğini düşünüyorum. Bu onlar açısından kriz yaratmaz. Yerel seçimlerden sonrasına dair bir beklentim yok, maalesef yok. Keşke olsa. 
 
 Muhalefet partileri arasında demokratik bir cephe ve seçim ittifakının kurulması mümkün mü?
 
Yani Haziran’da olmayan Mart’ta olur mu? Bana çok muhtemel gelmiyor, çünkü çok dağınık o cephe. Olacak olan şudur. Bölgede Kürt adaylar siyasete geri dönecekler. Kürtlerin geri dönüşü yaşanacak. Zaten Meclis’te bir miktar yaşandı. Yerel yönetimlerle birlikte daha çok yaşanacak bu bir. İkincisi, diğer yerlerde CHP’nin bir başarı gösterebileceğini sanmıyorum. 
 
Yine yarış AKP, MHP, hatta İYİ Parti arasında olacaktır. Önemi nedir? Bir kere İYİ Parti kalıcı olarak oyuna girebilecek mi? Tepkisel oyların ötesinde bir anlam ifade edebilecek mi? İki, MHP çok ezilirse, yani Osmaniye dışında bir belediye başkanlığını kazanamazsa, bunun sembolik anlamını düşünürseniz bu nasıl yansır ilişkilere bunu da göreceğiz. Ama ben bunların hiçbirisinin olacağını sanmıyorum. Dengeli çıkacaktır sonuçlar. MHP, Orta Anadolu’da bazı yerleri alacaktır, bazı yerlerde AK Parti’yi bölecektir ama yine ana tartışma o bloğun içerisinde olacak gibi görünüyor. 
 
 Fakat HDP’den CHP ve diğer muhalefet partilerine dönük “demokrasi cephesi” kurma çağrıları var. Özellikle de CHP’nin bu yönde adım atması ve ittifakın kurulması halinde bu tablo değişir mi?
 
Tabi değişebilir. Yani benim biraz önce tarif ettiğim yeni hegemon alanın karşısına başka bir alanı çıkarır. Muhalefeti çıkarır. Muhalefet Türkiye’de var ama parçalı. Parçalı olduğu için de küçük küçük belki ama onun birleşik ve organize bir hali Türkiye’deki bütün siyasi dengeleri değiştirir. 
 
MA / Ömer Çelik – Mehmet Şah Oruç 
 

Diğer başlıklar

10:06 Süryani Başkeşiş: Başkan Apo’nun açtığı yolda yürüyoruz
09:18 Avrupa heyeti 'Yuvarlak Masa'da neler tartıştı?
09:14 Gençler 'Demokratik Toplum Çalıştayı' düzenleyecek
09:11 Tüm itirazlara rağmen Gabar’da doğa kıyımı durdurulmuyor!
09:10 Sêrt Baro Başkanı: Silah bırakılınca kanuni düzenleme olacak mı?
09:10 CHP PM üyesi: Sürecin kalıcı olması için yasal düzenlemeler gerekiyor
09:09 KJAR: Özgür kadın, demokratik İran için mücadele ediyoruz
09:07 İHD İstanbul Şube Başkanı: Hasta tutsaklar Eylül-Ekim'i bekleyemez!
09:04 Talana yasal kılıf: Süper İzin Yasası
09:02 Mêrdîn’de ‘yasağa’ rağmen mısır ekimi başladı
09:00 03 TEMMUZ 2025 GÜNDEMİ
08:47 Çeşme ve Ödemiş’te yangın
02/07/2025
23:32 Demokratik Toplum Buluşmaları devam ediyor
22:50 Festivalde çocuklar için çanta boyama atölyesi düzenlendi
22:11 Çetin Arkaş cezaevinden çıktı
21:47 'Madımak'la yüzleşilmeden demokratikleşme olmaz'
21:26 Çetin Arkaş tahliye edildi
21:10 Mustafa Karasu: Devlet içinde bir kesim süreci bozmak istiyor
20:10 Gençlerden 'Suruç Katliamı' anması için bildiri
19:44 Zeynep Kınacı, Ekin Wan ve Sema Yüce anıldı
19:36 Giresun'da maden tepkisi
19:28 Emekliler: Direniyoruz
18:45 Silopya Belediye Eşbaşkanı kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi
18:21 HDP'li Doğan Erbaş hakkında tahliye kararı
18:11 Antakya'da yangın kontrol altına alındı
17:52 DEM Parti Madımak için araştırma komisyonu istedi
16:55 18 meslek örgütü: Gazetecileri serbest bırakın
16:49 Meclis’te ‘Ayrımcılığın Önlenmesi Komisyonu’ kuruldu
16:43 Leman soruşturmasında 4 tutuklama
16:43 Pakistan’ı muson yağmurları vurdu: 64 ölü
16:29 Rapor: Aborjinler soykırıma uğradı
15:19 Ege'de orman yangınları
15:16 Şirnexliler bakanlık önünde: Baraj projeleri iptal edilsin
14:51 Özel: Akın Gürlek'le yarışan onunla birlikte hesap verir
14:50 DFG ve MKG’den Zeynep Durgut’a dayanışma ziyareti
14:22 Leman soruşturmasında 4 kişi hakkında tutuklama talebi
14:09 İran, Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı işbirliğini askıya aldı
14:09 Gemlik'te 4.3 büyüklüğünde deprem
13:42 Çocuğu tecavüz davasında 'tutukluluğa devam' kararı
13:30 Amed Barosu’ndan Yargıtay’a Nevzat Bahtiyar başvurusu
13:27 Hastanede zihinsel engelli çocuğa tecavüz
12:57 Hedef gösterilen Leman'a mali soruşturma
12:53 İzmir'deki yangın kontrol altına alındı
12:52 Halide Türkoğlu Meclis’e yapılacak yürüyüşe çağrı yaptı
12:32 Avrupa’dan gelen heyet: Öcalan koşulsuz serbest bırakılmalı
12:26 Agirî İl Genel Meclisi kentteki usulsüzlükleri açıkladı
11:45 Tecavüze maruz kaldıktan sonra intihara sürüklenen çocuğun duruşmasına çağrı
11:21 Madımak Katliamı anması: Komisyon kurulup, özür dilenmeli
11:16 Trump’tan Gazze açıklaması: İsrail ateşkesin şartlarını kabul etti
11:15 İran’da Beluc kadınlara saldırı: 1 ölü, 11 yaralı
10:32 Madımak Katliamı 32. yılında: Adalet için yüzleşme gerekiyor
10:31 'İzBB'ye dönük operasyon Kent Uzlaşısı'na saldırıların devamıdır'
10:31 Öcalan'dan Avrupa heyetine mesaj
09:17 Antalya cezaevlerinde hasta tutsakların durumu ağırlaşıyor
09:16 Sekasur’da direniş sürüyor: Doğaya zararın telafisi olmaz
09:14 İktidarın hedefi bu kez kıyılar
09:13 Kadınlar sürece dair taleplerini Meclis'e iletecek
09:11 'Anız yangınları felakete yol açıyor'
09:09 Mexmur'da ambargo: Hastaların tedavisi engelleniyor
09:08 İran'da Kürtlere baskı arttı: Özerklik talebi bastırılıyor
09:06 Erdîş festivaline katılan gençler: Kültürümüzü özgürce yaşamak istiyoruz
09:05 Gurbetelli Ersöz Kadın Gazetecilik Ödülleri: Mirası ilham oldu
09:05 Gimgim festivalinden: Özgür kadın özgür toplum demektir
09:04 Mutabakat sonrası Serêkaniyê, Girê Spî ve Efrîn'de son durum
09:03 Îdir Barosu Başkanı Tutulmaz: İktidar her adıma karşılık yasal adım atmalı
09:02 'Emekçiler sürecin öznesi olmalı'
09:00 02 TEMMUZ 2025 GÜNDEMİ
08:17 ‘Madımak’ta adalet sağlanamadı’
01/07/2025
23:31 MİT Başkanı İbrahim Kalın Hewlêr'i ziyaret etti
23:23 'Jin, jiyan, azadî' diyen yönetmen yeniden gözaltında
23:07 Tetwan'da binler festival konserinde buluştu
22:48 Gözaltına alınan 23 öğretmen serbest bırakıldı
22:15 Amed, Agirî ve Êlih'te halk buluşmaları: Devlet şeffaf davranmalı, adım atmalı
21:43 Çiğdem Doğu: Kürt halkı kendi kendini yönetmeli
Ayten Dêrsim: Her mahallenin komünü olmalı
21:34 Emekçiler 'Kayıma karşı ne yapmalı' sorusunu tartıştı
20:52 Torun: Meclis sürecin yasal düzenlemelerini bir an önce hayata geçirsin
20:28 Mêrdîn'de Demokratik Toplum bulaşmalarının startı verildi
20:17 Cizîr’de kadın katliamlarına karşı yürüyüş
20:00 Hindistan'da fabrikada patlama: En az 36 işçi yaşamını yitirdi
19:55 Orman yangıları nedeniyle 50 binden fazla kişi tahliye edildi
19:41 Amed'de bir kadın katledildi
19:26 KESK İzmir Şubeler Platformu'ndan gözaltı protestosu
19:13 Bakırhan, Avrupa'dan gelen heyetle bir araya geldi
18:45 İHD: Yangına müdahaledeki gecikme yaşamı tehdit ediyor
18:29 Seferihisar'da yangın: Başkandan yardım çağrısı
18:12 Kayyım protestolarında 5 tahliye
17:53 Özel'den 'Leman' açıklaması: Saygısızlığa da linçe de izin vermem
17:35 Sekasur'da başlatılan çadır nöbeti devam ediyor
17:21 Öğretmenler yürüyüşünde 23 gözaltı
17:05 HDK'den Leman açıklaması: İfade özgürlüğünü savunacağız
16:49 Erdoğan: Mizah kisvesiyle yapılan açık bir kışkırtmadır
16:24 Reşat Aşan ilk duruşmada tahliye edildi
16:24 Petrolün içme suyuna karıştığı köyde inceleme yapıldı
16:23 İzmir’deki gözaltılara tepki
16:18 DEM Parti komisyon taslağını Kurtulmuş’a sundu
16:14 İzmir'de 10 bin hektar alan yandı
15:45 İran’da altı ayda 424 kişi idam edildi
15:21 DEM Parti’nin komisyon için sunacağı taslağın detayları
15:06 Beyoğlu’nda provakatif buluşma
15:01 İHD Ankara Gençlik Komisyonu kuruldu
14:47 CHP kurultayı davasında ‘görevsizlik’ kararı kaldırıldı
14:45 Tarım Orkam-Sen TİS taleplerini açıkladı
14:37 Emekliler TÜİK’e yürüdü: Artık yeter
14:33 Nimet Tanrıkulu’nun davası eksik hususlar gerekçesiyle ertelendi
14:20 Tülay Hatimoğulları’ndan TESK’e ziyaret
14:18 Avrupa’dan gelen heyetten DEM Parti'ye ziyaret
14:01 IFJ: Hong Kong’da basın özgürlüğündeki sorunlar sürüyor
13:54 Dumlu Cezaevi'ndeki tutsaklara soruşturma
13:52 Leman dergisine erişim engeli
13:48 Leman dergisi çalışanlarının emniyetteki ifadeleri tamamlandı
13:47 Gemlik’te 3.0 şiddetinde üçüncü deprem
13:41 Barış ve Demokratik Toplum Süreci’nde kritik hafta
13:24 İran: ABD güvence vermezse müzakere yok
13:21 İstanbul'un enflasyonu belli oldu
13:17 Erxenî’de şüpheli ölüm
13:11 Gemlik'te 4.2 büyüklüğünde deprem
13:08 İmamoğlu: Bu ülke kumpaslarla uyanmak zorunda değil
13:08 31 yılın ardından ‘Herne Pêş’ marşıyla karşılandı
13:06 DAD'tan Madımak açıklaması: Hakikatleri Araştırma Komisyonu kurulsun
12:50 Bakırhan: Komisyon kurulsun, demokratikleşme adımları atılsın
12:30 Avrupa’dan gelen heyetten Öcalan ile görüşmek için dilekçe
12:20 Bakan Yumaklı’dan yangınlara dair açıklama
12:04 Gemlik'te deprem
11:28 Bahçeli LeMan Dergisi’ni hedef aldı
11:19 Hatay’da yangın yayılıyor: 27 uçak, 105 helikopter nerede?
11:18 AB’nin dönem başkanlığı Danimarka'ya geçti
11:17 Elkê'de 3 bölgeye girişlere yasak
11:17 DEM Parti: Muhalefeti bastırmaya yönelik her yaklaşımın karşısındayız
10:58 Fotoğraf yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri verilmedi
10:53 ABD, Suriye’ye yönelik yaptırımları kaldırdı
10:52 Beyoğlu'nda gösteri ve yürüyüşler bir gün yasak
10:51 İstanbul'un 24 ilçesinde 8 saatlik elektrik kesintisi
10:49 Türkdoğan: Komisyon kurulursa siyasi ve hukuki zeminin önü açılacak
10:34 IHRNGO: Yeni yasa casusluk suçlamalarıyla idam riskini arttırıyor
10:13 Manisa'nın 3 ilçesinde orman yangını
09:40 İzmir'deki orman yangını 3'üncü gününde
09:25 Bayındır: Küresel gelişmeler Ulusal Kongre'yi zorunlu kılıyor
09:22 Gimgim’de kadınlar kültür, doğa ve özgürlük için buluştu
09:13 Feride Eralp: Kadınların özgür olduğu bir barış için çalışalım
09:12 Antakya'da yangın sürüyor
09:11 Tutsakların turşusuna 'stok' gerekçesiyle el konuldu
09:10 Hesandîn'de ÇED'siz faaliyet: Geri dönüşü zor tahribat uyarısı
09:08 Fatma Bostan Ünsal: Söylem dışında siyasi ve hukuki adımlar atılmalı
09:07 Riha'da çocuğa tecavüz davasının duruşması görülecek
09:06 Baro başkanları: TBB yasa izleme ve gözlem heyetleri kurmalı
09:05 Rozerin Çukur’un ailesinden AYM’ye tepki: Adaleti bulamadık
09:05 Seferi Yılmaz: Savaş rantçılarına karşı herkes barış için çalışmalı
09:02 Yazar Taç: Sürece sıkı sıkıya tutunalım
09:00 01 TEMMUZ 2025 GÜNDEMİ
07:45 İzmir'de CHP'lilere operasyon: Tunç Soyer gözaltına alındı