HABER MERKEZİ – İstanbul’da 15 Mayıs’ta gözaltına alınan gazeteci Furkan Karabay’ın tutukluğuna yapılan itiraz reddedildi.
İstanbul’da 15 Mayıs’ta tutuklanan gazeteci Furkan Karabay’ın, tutukluluğuna yapılan itiraz reddedildi. Karabay, YouTube’da hazırladığı bir video ve sanal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek “Cumhurbaşkanı’na hakaret” ve “terörle mücadelede görev almış kişileri hedef gösterme” iddialarıyla tutuklanmıştı.
Karabay'ın avukatı Enes Ermaner, sanal medya hesabından yaptığı paylaşımda 22 Mayıs günü yaptıkları tutukluluğa itirazın Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi tarafından “jet hızıyla incelenerek” aynı gün, 22 Mayıs'ta reddedildiğini paylaştı.
Kararın gerekçesinde şu ifadeler yer aldı: "Mahkememizce itiraz dilekçesi ve itiraza konu kararın bulunduğu dosyanın incelenmesi sonucunda; itiraz konusu kararın ve gerekçesinin usul ve yasaya uygun olduğu, kararda bir isabetsizliğin bulunmadığı, yapılan itirazın bu nedenle yerinde olmadığı kanaatine varılmakla, itirazın reddine dair aşağıdaki şekilde karar vermek gerekmiştir."