ANKARA - MHP lideri Devlet Bahçeli'nin sürece ilişkin Meclis'te komisyon kurulması çağrısını desteklediklerini belirten İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, "Komisyon kurulması yönünde müzakerelerin bir an önce başlaması gerekiyor" dedi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İmralı Heyeti üyesi Pervin Buldan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Meclis'te komisyon kurulsun" çağrısına dair T24'e değerlendirdi.
Öneriyi olumlu bulduklarını ve desteklediklerini belirten Pervin Buldan, "Bahçeli olması gerekeni dile getirmiş. Biz de bu konuda esas çözüm yerinin parlamento olması yönündeki görüşlerimizi her zaman ifade ettik. Bir komisyonun kurulmasıyla bunun ete kemiğe dönüştürülmesi çok önemli" dedi. Komisyon konusunda siyasi partilerin büyük oranda hemfikir olduğunu söyleyen Pervin Buldan, AKP'ye "Hiç geciktirmeden görüşlerini ifade etmeliler" diye konuştu.
'MÜZAKERELER BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI'
Pervin Buldan, söz konusu öneri ve çağrıya ilişkin şunları söyledi: "Komisyon kurulması yönünde müzakerelerin bir an önce başlaması gerekiyor. Sayın Bahçeli'nin ifade ettiği gibi bir an önce Meclis'e gelmeli. Elbette öncesinde müzakere edilmeli, konuşulmalı. Sayın Bahçeli 100 kişiden oluşan bir komisyon ve alt komisyonları işaret etmiş. Elbette sayılar, yöntem tartışılabilir. Ama her siyasi partinin birer üye vermesi, komisyonun alt komisyonlarla desteklenmesi ve esas komisyonun başkanının Meclis Başkanı olması yönündeki fikirlerine tamamıyla katılıyoruz.
AKP KENDİ GÖRÜŞÜNÜ İFADE ETMELİ
Demokratikleşme için gerekli yasal düzenlemelerin bir komisyon aracılığıyla tartışılması gerekiyor. Buna gerçekten ihtiyaç var. Cumhuriyet Halk Partisi de Meclis'te komisyon kurulması gerektiğini söylüyor. Sayın Babacan ve Sayın Davutoğlu'nun sürece pozitif yaklaşımları zaten hep oldu. Onların da kayıtsız kalmayacağını, itirazlarının olmayacağını düşünüyorum. O yüzden hiç geciktirmeden AKP de kendi görüşünü ifade etmeli. Komisyonun bu yasama yılı bitmeden kurulması önemli. Meclis Temmuz 15'e kadar çalışıyor. O tarihe kadar bu komisyonun kurulması ve genel hatlarıyla çalışmalarını başlatması sürece pozitif katkı sunar. Türkiye'nin demokratikleşmeye ihtiyacı var. Kürt sorununun çözümü için atılacak adımlar bir anlamıyla demokratikleşmenin adımlarının atılmasıdır. Demokratikleşme konusunda hiçbir ayrım yapmadan, Kürt sorununun çözümünde tıkanan noktaları da çözen düzenlemelere ihtiyaç var."