Suriye'nin karanlığını aydınlatan iki örnek mahalle

RIHA - Saldırı ve amborgoya rağmen Halep'in Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê mahallelerinde 13 yıldır direnen halkların özsavunmalarından ödün vermediğini söyleyen Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê Meclisi Eşbaşkanı Nûrî Şêxo, iki mahallenin karanlığı aydınlatan iki meşale olduğunu belirtti. 

Suriye'de 2011'de başlayan iç savaş ile birlikte tekçi BAAS rejimine karşı ayaklanan halklar, kendi kaderlerini tayin etmek için özsavunma güçlerini oluşturdular. İlk kıvılcım ateşinin Suriye'nin güneyinde bulunan Dera'da yakılması ile birçok kentte farklı milletlerden halklar "Demokratik bir Suriye" için arayışlara girdi. Örgütlü bir halk olan Kürtler ve dostları işe, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üçüncü yol stratejisini benimseyerek birçok yerde özsavunma ve yönetim sistemlerini inşa ettiler. Bugün Suriye'de halklara bir gelecek vaat eden tek oturmuş sistem olmasından kaynaklı tüm dikkatleri üzerine çeken Demokratik Kuzey ve Doğu Suriye'ye Özerk Yönetimi, 13 yıldır büyük bedeller ile bugünlere getirildi. İç savaşın başladığı 2011 yılından bu yana birçok kent, mahalle farklı güçlerin eline geçti, el değiştirdi. Ancak Halep'te 2012 yılından bu yana özsavunmada olan Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê'nin harita üzerindeki rengi hep sarı kaldı. 
 
Dera'da ilk kıvılcımın yakılmasından kısa bir süre sonra mahalle yönetimlerini ele alan halklar, özsavunmaları ile aradan geçen 13 yılda paramiliter, selefi ve rejim güçlerinin bütün saldırı ve ambargolarını boşa çıkardı. İki mahallede demokratik ulus perspektifi ile örülen ortak yaşam, halklara gelecek ve umut vadediyor. Sağlık, eğitim, yönetim, toplumsal yaşam başta olmak üzere, birçok konuda kendi örgütlenmelerini tamamlayan Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê'de, Kürt, Arap, Ermeni, Süryani ve Türkmen halkları yaşıyor. Bunun yanında Türkiye ve desteklediği paramiliter güçlerin 2018'de toprakarını işgal ettiği binlerce Efrînli yurttaş da yaşamlarını bu iki mahallede idame ediyor. 
 
 Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê Meclisi Eşbaşkanı Nûrî Şêxo, mahallelerde 13 yılda yaşanan gelişmeleri Mezopotamya Ajansı'na (MA) değerlendirdi. 
 
Suriye'nin 2011'de yeni bir eşiğe girdiğini belirten Nûrî Şêxo, "Adına Arap Baharı denilen süreç ile birlikte Suriye'de de bir şeylerin başlayacağı aşikardı. Tunus ve Libya'da yaşananların Suriye'yi etkilememesi beklenemezdi. Halklar dikdatörlere karşı başkaldırmıştı. Bunun akıbeti Suriye'ye de er geç uğrayacaktı. Suriye'de tekçi bir sistem mevcuttu. Hakikati görmeyen, dile getirmeyen bir sistem mevcuttu. Halkları tahakküm altına alarak, korkutarak yol yürümeyi düşünen bir BASS rejim gerçekliği vardı. 2011'de buna karşı ilk kıvılcım Suriye'nin güneyinde yer alan Dera'da çakıldı" diye konuştu. 
 
'SELİN ÖNÜNDE DURMAMIZ GEREKİYORDU' 
 
İlk kıvılcımın Dera'da çakılması ile halkların kendi kendini yönetmek için arayışlara girdiğini hatırlatan Nûrî Şêxo, "Bizde Suriye'nin temel bir unsuru olarak burada yerimizi aldık. Bunun için 'bizden ne isteniyor, ne bekleniyor?' soruları çerçevesinde bir araya geldik ve tartıştık. Bunun yanında bizim dışarıdan beklentimiz ve taleplerimiz ne olacak? diye bir çalışma içine girdik. Dera'da yaşananları analiz ettik ve halkın yüzde yüz haklı olduğu sonucuna vardık. Bizde ilerde yaşanacakları ön görerek özsavunmamızı kurma ve yeni demokratik bir sistem inşa etmenin zorunlu olduğunu gördük. Suriye'de bir sel olacak ve bizim o sele kapılmamamız için gerekli her tedbiri almamız kaçınılmaz olmuştu. Bunun için toplumu örgütlemek gerekliydi" ifadelerini kullandı. 
 
'TÜRKİYE VARLIĞINI KÜRTLERİN YOKLUĞUNDA GÖRÜYOR' 
 
Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê'de yaşayan halkların örgütlü olduğuna dikkati çeken Nûrî Şêxo, sözlerini şöyle sürdürdü: "Zaten mücadeleci,  devrimci, özgürlük İçin her türlü fedakarlığı yapabilecek örgütlü bir halk gerçekliği vardı. Hal böyle olunca yaşanabilecek sellere karşı bir bend oluşturmak daha kolay oldu. Halkın meşru özsavunma gücü kendiliğinden ortaya çıktı. Bununla birlikte Kürtlerin hedef olacağı, soykırıma uğratılmak için saldırıya uğrayacağı değerlendirmeleri de yapıldı. Buna karşı kendimizi korumamız gerekliydi. Etrafımızda her yer ateş yerine dönerken bize kimsenin saldırmayacağını beklemek saflık olurdu. Kısa sürede bizim kendi kendimizi yönetmemiz yönündeki irademiz karşısında kirli pazarlıklar yapılmaya başlandı. Bu kirli planlarda başta Türkiye olmak üzere bölgede bulunan ulus devletlerin eli vardı. Türkiye, Kürtleri kendi için bir tehdit olarak algılıyor ve varlığını Kürtlerin yokluğu üzerine inşa etmeye çalışıyor. Kürtlerin varlığını kabul etmiyorlar. Bu gerçek değil. Milliyetçi saiklerle halklar arasında bir düşmanlık yaratılma arayışı uzun yıllardır var. Bununla kendi tekçi, faşist iktidarlarının ömrünü uzatmak istiyorlar."
 
TEMEL ŞİAR: DİRENİŞ 
 
Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê'ye dönük gerçekleşen ilk saldırılarda Türkiye'nin elini açık bir şekilde görmenin mümkün olduğuna vurgu yapan Nûrî Şêxo, "Dünyanın birçok yerinden getirilen çeteler mahallelerimize saldırmaya başladı. Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê mahallelerinin işgal edilmesi ve halkkarın katledilmesi kararı alındı. Buna karşı halklar örgütlülüklerini artırdı, özsavunmalarını daha da genişletti. Saldırılara cevap bu şekilde oldu. Bu iki nokta bizim temel yaşam felsefemiz oldu" dedi. Yaşlı genç, kadın erkek, Kürt Türkmen herkesin özsavunma görevinde yerini aldığının altını çizen Nûrî Şêxo, "Bu savaş 2012'de başladı. Mahallelerimiz 24 saat bombalandı. BASS rejimi de aynı şekilde yaklaştı. Rejimin içinde de çeteler vardı. Saldırılara karşı direnen halkların kahramanlıkları ortaya çıktı. Halklar iradelerini kimseye teslim etmeyeceklerini belirterek, direnişi seçti. 'Savaşın bir ahlakı, kuralı var' denilir ama bunların hepsi Halep'te Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê mahallesinde ayaklar altına alındı. Mahalleler rast gele bombalandı, siviller katledildi" diye konuştu. 
 
 
'HERKES DİRENİŞTE GÖREVİNİ ALIYOR' 
 
Mahallelerde en büyük savaşın 2016 yılında verildiğini belirten Nûrî Şêxo, "Mahalleler tamamıyla ablukaya alındı. Su kesildi, gıda geçişlerine izin verilmedi. Bir ekmek bulmak dahi zorlaştı. Ancak Kürt kadınları, gençleri 'Biz ekmeksiz kalabiliriz ama statüsüz, iradesiz kalamayız' dediler. Bu şiyar pratikte de kendini gösterdi. Binlerce şehit ve yaralı verdik ama saldırılarının hepsini kırdık. Saldıranların hepsi bir bir ortadan kalktı ama Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê mahallelerinin halkları yerli yerinde ve daha direniyor. Herkes bu direnişte görevini alıyor. Asayiş ön cephelerde savaşırken halk onların bütün ihtiyaçlarını karşıladı" ifadelerini kullandı. 
 
'DEVRİMCİ HALK SAVAŞININ İLK DURAĞI'
 
"Suriye'de devrimci halk savaşının ilk örneği Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê mahallesinde verildi" diyen Nûrî Şêxo, devamında şunları söyledi: "Bu bizim için bir onurdur. Bu tecrübe Kuzey ve Doğu Suriye için büyük bir tecrübe oldu. Bu tecrübe bütün Kuzey ve Doğu Suriye'ye yayılarak işgalci güçlerin emellerini bir bir boşa çıkardı. Bir yandan direniş, bir yandan da inşa başladı. Halklar kendi yönetimlerini belirledi, yerel yönetimlerini oluşturdu. Bir yandan asayiş güçleri büyütüldü, bir yandan da meclislerini kurdu. Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê halkları bütün dünyaya yep yeni bir sistem armağan ettiler. Halklar direnerek kendi iradelerini nasıl koruyabileceklerini bütün dünyaya gösterdi. Eğer Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê halkları olmasaydı Kuzey ve Doğu Suriye'de de demokratik bir sistemden bahsetmek şuan mümkün olmazdı. Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê'de bugüne kadar yaşananlar bir destandır. Bu destan halkların iradesi ile yazıldı ve yazılmaya devam ediyor. Bu destanı yazanlar bölgeyi tamamen işgal etmek isteyenlerin heveslerini kursaklarında bıraktı."
 
'KARANLIĞI AYDINLATAN MEŞALE' 
 
Nûrî Şêxo, sonuna kadar tüm saldırılara karşı direneceklerini dile getirerek "Biz Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê halkları olarak bütün dünya kamuoyuna şu mesajı vermek istiyoruz; işgal ve faşizm siyaseti kaybetti. Bizim beklentimiz bunun yerine demokratik bir sistemin inşa edilmesiydi. Maalesef ama maalesef yıkılan tekçi BASS rejiminin yerine radikal cihadist bir rejim geldi. Bu bizim umutlarımızın tükendiği anlamına gelmesin. Şêxmeqsûd ve Eşrefîyê halkları direnişçi bir haktır. Biz burada onurumuz ile yaşamaya devam edeceğiz. Biz burada karanlığı aydınlatan bir meşale olacağız. Elbet bu meşale yavaş yavaş çevresini de aydınlatacak. Bu aydınlatma nihai olarak demokratik bir sistem inşası ile taçlanacak. Suriye, Suriye halklarınındır. İşgalci Türkiye devletinin elini Suriye'den çekmesi gerek. Suriye de bulunan rejim eğer demokratik olma iddiasında ise, Türkiye'nin işgal girişimlerine tepki göstermek zorundadır. Türkiye hem geçici hükümete müdahale ediyor, hemde bir çok yerde Kürtlere saldırıyor. Buna karşı daha fazla sessiz kalmamak gerek."
 
MA / Emrullah Acar 
 
 

Diğer başlıklar

14:26 PKK'liler için kurulan taziye ve verilen mevlide kitlesel ziyaret
14:08 Demirtaş: Süreç parçalanma değil, onurlu birliği sağlayacak bir süreç
Figen Yüksekdağ: Yeni bir dönemin kapıları açıldı
14:00 Barış ve Demokratik Toplum Konferansı'nın 2'nci oturumu başladı CANLI
13:57 Seferleri azaltan kayyım öğrencileri mağdur etti
13:30 Mêrdîn’de sağanak: Caddeler göle döndü
13:03 Prof. Paech: Kürtlerin ve azınlıkların varlığı kolektif haklarla korunmalı
12:17 Dubbins: 27 Şubat çağrısı Türkiye ve Ortadoğu için muazzam fırsat yarattı
10:30 DEM Parti'nin 'Uluslararası Konferansı' konuşmalarla devam ediyor
10:08 Hindistan’da gece kulübü yangını: En az 25 ölü
09:57 Jin dergi ‘Komün’ kapağıyla çıktı
09:53 Hintli eski Parlamenter: Öcalan'ın ilkeleri bütün dünyaya barış getirecektir
09:43 Konferansa katılanlar: Tarihi seyreden değil, yapan bir dönemdeyiz
09:24 Psikolog Hatice Göz: Güçlü bir çocuk hakları hareketi oluşturulmalı
09:21 Çok sayıda bölgede sağanak bekleniyor
09:19 Emekliler: 2026 yılını emeklilere düşman yılı kabul ediyoruz
09:12 Cezaevindeki yemek borcu gerekçesiyle kızının bursuna el konuldu
09:12 Wan kayyımı ‘Sit alanı’ olan yapıyı bakanlığa devretti
09:10 Licê’deki fuhuş ağına karşı komisyon kurulacak
09:08 Dêrsim’de fuhuşa tepki: Yapılanlar bilinçli bir politikanın devamıdır
09:06 Özgür sinemanın adresi
09:02 Anneler: Önderliğimiz özgür olmadan barış olmaz
09:00 07 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
06/12/2025
23:49 Yemeklerinde ölü fare çıktığını söyleyen öğrencilerden protesto
23:23 Paramiliter grupların işkence ettiği Efrînli M.S. yaşamını yitirdi
23:13 Uluslararası konferansta yarın da önemli başlıklar tartışılacak
23:07 Metin ve Kemal Kahraman’ın konserine yoğun ilgi
22:54 Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
22:51 Hatun Esen: Doğayı katledenler değil mücadele kazanacak
22:11 BMGK'den Lübnan'a destek açıklaması
22:01 Ankara'da 'Ev' filmi gösterimi ve söyleşisi
21:14 'Hakikat ve adalet olmadan barış inşa edilemez'
20:49 Kaldırım çalışmaları esnafı da yurttaşı da mağdur etti
18:41 Halep’te Abdullah Öcalan için özgürlük çağrısı
18:33 Fidan: Öcalan Suriye'de rol oynayabilir
18:08 BM: Suriye’de insan hakları ihlalleri devam ediyor
18:04 Azime Işık: Dönüşüm için ilkin adalet kıstası benimsenmeli
17:56 Êlih'te panel: Barışı örgütlemek zorundayız
17:48 İsrail, 70 bin 354 Filistinliyi katletti
17:45 Afşin Belediyesi’nin işine son verdiği işçi intihar etti
17:01 Cizîr'de mağarada bir kişiye ait cenaze bulundu
16:32 Aydın Erdem mezarı başında anıldı
16:31 İrlandalı milletvekili Kearney: Sivil toplum sürece dahil edilmeli
Katalonya eski Başbakanı Garcia: En önemlisi halkınızla yaptığınız sözleşmedir
16:20 Bahçeli: Barış kuşunun ikinci kanadı takılacak ve herkes uçuşunu görecektir
16:18 Wan’da Şiyar Be Platformu kitlesel yürüyüşle deklere edildi
16:01 Gazeteci Aykol’un tedavisi sürüyor
15:54 Suriye’de Alevilere dönük saldırılar Amed’de protesto edildi
15:52 Prof Köker: Nihai hedef barış ve demokratik toplumun inşasıdır
15:19 Neçirvan Barzani: Barışın inşa edilmesi tüm bölgeyi etkiler
15:18 Amed Sağlık Platformu çalıştayının sonuç bildirgesi açıklandı
15:04 Üç kentte hasta tutsaklar için çağrı
15:03 CHP'de yeni MYK belli oldu
15:01 Güney Afrikalı Senatör Bhabha: Yasal kılındığımız an dönüm noktası yaşandı
14:49 Arzu Yılmaz: Abdullah Öcalan’ın söylediği entegrasyon, birlikte yaşamın formülüdür
Nobel Ödüllü Oleksandra Viacheslavivna Matviichuk: Kadınları sürece dahil etmeliyiz
14:19 DAİŞ saldırısı ihtimaline karşı kutlama yasağı
14:02 İstanbul’da Barış Çalıştayı: Süreçte aktif rol almak istiyoruz
13:59 Suriye’de savaş kalıntıları nedeniyle 665 kişi yaşamını yitirdi
13:44 İmralı Heyeti üyesi Erol: Abdullah Öcalan Kürtlerin hukuka dahil edilmesini istiyor
13:36 İmralı’ya giden komisyon üyesi Yıldız: Süreç ertelenmeyecek bir devlet meselesidir
13:27 Yiğit ve Turgut’un taziyelerine kitlesel ziyaret
13:19 'Esas duruş' dayatmasını reddeden tutsak, 10 gardiyan tarafından darp edildi
13:13 Mehmet Güler, Rojhat Özdel ve Faik Kevci için adalet istendi
13:11 Cumartesi Anneleri Hüseyin Taşkaya’nın akıbetini sordu
12:28 İstinaf da 'yetki davası'nda DİSK Basın-İş'i haklı buldu
12:26 Barzani: Sürece her anlamda katkı sunmaya hazırım
Talabani: Barış ve demokrasi umudu için atılan her adımı savunuruz
12:01 Îlham Ehmed: Kendimizi Türkiye’de, Türkiye’yi burada görmek istiyoruz
11:26 15'inci İnsan Hakları Film Günleri başlıyor
11:18 Boşanmak isteyen kadın ve kız kardeşine saldırı
11:07 Abdullah Öcalan: Demokratik toplum sosyalizmi temelinde kurtuluşa yürüme zamanı
10:53 ‘Uluslararası konferasta’ barış deneyimleri tartışılacak
10:38 Uluslararası konferans: Abdullah Öcalan’ın demokratik paradigması büyük bir çözümdür
10:30 Osmaniye'de kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var
09:41 Dilan Karaman’ın ölümüne dair açılan soruşturma ne aşamada?
09:31 DAİŞ Suriye'de yeniden varlık gösteriyor
09:13 Kuvvetli yağış ve rüzgar uyarısı
09:12 ‘Katıldığı sınav bulunmadı’ iddiasıyla 30 yıllık tutsağın tahliyesi 9 ay ertelendi
09:11 1 ayda 4 kez hastane sevk edildi: Artık beni hastaneye götürmesinler
09:09 Her Yer Çocuk Derneği gönüllüsü: İktidarın politikalarıyla çocukluk kısalıyor
09:08 Wan-Bedlîs-Colemêrg Eczacılar Odası Başkanı: Fiyat belirsizliği ilaçları vurdu
09:07 'Savaş engelliliği artırıyor, barış için mücadele edeceğiz'
09:07 Kayyıma gerekçe yapılan davadan beraat etti: Belediye iade edilmeli
09:06 Avukat Özdemir: 11'inci Yargı Paketi beklentileri karşılamadı
09:05 ÖHD'li Kantarci: Abdullah Öcalan'ın özgür yaşar ve çalışır koşulları sağlanmalı
09:04 Türkdoğan: Komisyon raporunun en önemli başlığı entegrasyon olacak
09:04 Licêlilerden 'fuhuş ağına' karşı birlik çağrısı
09:03 31 yıllık tutsağı arkadaşı anlattı:Yaşamını halkının mücadelesine adadı
09:02 Kırmızı halısız festival
09:00 06 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
05/12/2025
23:34 Rojin Kabaiş’in telefonu 10 gün içinde İspanya’ya gönderilecek
22:56 BM: Gazze'de insani kriz kritik seviyede
22:38 Suriye Geçiş Hükümeti’ne bağlı silahı grup, Alevi türbelerini yaktı
22:06 Abdullah Öcalan'dan komisyona: Görüşme tarihidir
21:37 Provokatör polis açığa alındı
21:27 Barış paneli: Daha somut uygulamaların tartışılması gerekiyor
21:06 Licê’de fuhuşa karşı çalışmalar 5’inci gününde
20:52 Tetwan’da Zîn Kadın Dinlenme Merkezi açıldı
19:35 SAMER araştırması: Katılımcıların yüzde 70'i boykotu etkili buluyor
19:25 Alevi katliamına karşı birlik olma çağrısı
19:17 30 yıldan sonra tahliye edildi: Artık Kürt halkının özgürlüğünün zamanı
19:08 Erxenî'de kavga: İki kişi hayatını kaybetti
19:01 İşçilerin hak arayışı 129'uncu gününde
18:15 Ferdi Zeyrek davasında tahliye
18:08 İstanbul’da yapılacak konferansın hazırlıkları tamamlandı
17:34 Son bir yılda 85 çocuk işçi yaşamını yitirdi
16:40 Gazeteci Aykol’un tedavisi antibiyotiklerle sürüyor
16:30 Cizîr’de Kezi Dayanışma Mağazası açıldı
16:29 ÇHD: İdare ve Gözlem Kurulları lağvedilmeli
16:20 Kadri Bağdu'nun anısına 'Yara' belgeseli yayımlandı
16:05 Kadınlardan uyuşturucu ve fuhuşa karşı ortak mücadele çağrısı
15:30 İzBB işçileri, eylem takvimini açıkladı
15:29 Rapçı Barody madde bağımlılığına karşı şarkı besteledi
15:26 'Hasta tutsak Yıldırım tahliye edilmeli'
14:42 Şerzan Kurt öykü ödülü sahiplerini buldu
14:41 Sosyolog Holloway’den Asrın Hukuk Bürosu’na ziyaret
14:39 BM ve AK'ye Suriye'deki katliamlara karşı sorumluluk alma çağrısı
14:11 Neslihan Şedal hakkında beraat kararı
13:49 Îlham Ehmed de İstanbul’daki konferansta konuşacak
13:44 BES'ten 'adil ücret' çağrısı
12:56 HPG'li Ali Kaya'nın taziyesine kitlesel ziyaret
12:34 Ajanlaştırma baskısı ve takip tacizine suç duyurusu yapılacak
11:54 Filozof Bourg: Kürtlerin siyasete aktif katılımı demokratikleşme için zorunlu
11:41 Eğitim Sen: MESEM iktidarın eğitimi piyasalaştırma politikasıdır
11:36 İmralı görüşmesini anlattı: Bir güç orduya katılacak, diğer güç asayişi sağlayacak
11:22 Abdullah Öcalan’dan Mexmûr Kadın Meclisi Konferansı’na mesaj
11:12 Barış ve Demokratik Toplum Konferansı'na kimler katılacak, neler tartışılacak?
10:39 Kayyım atama davasında beraat
10:34 Bahis soruşturmasında 46 kişi hakkında gözaltı kararı verildi
10:02 Ebru Günay: Kürt sorunu uluslararası zeminde tartışılacak
10:00 11. Yargı Paketi Adalet Komisyonu'nda kabul edildi
09:22 Siyaset bilimci İnsel: Bütüncül hukuk ikili hukuk yapısına son vermektir
09:21 KYK yurdundan ‘çalışmayan kombi’ savunması: Mülk sahibi yaptıracak
09:20 Katı atık toplayıcısı: Barışın gelmesi refah ve huzurun gelmesidir
09:19 DAD Eş Genel Başkanı: Abdullah Öcalan’ın toplumla buluşacak koşulları oluşturulmalı
09:17 Hedef iki milyon palamudu toprakla buluşturmak
09:16 'Koza Altın Bergama için yeni bir facianın habercisi'
09:15 Bölgesel savaşlar ve fahiş fiyatlar Wan turizmini vurdu
09:14 Wan'da festival: Müzik özgürleştirir, barış büyür
09:13 İntihara sürüklenen kadının dosyasında şüphelilere tahliye
09:12 Licê'deki kadınlardan 'fuhuş çetesine’ tepki: Herkes ayaklanmalı
09:10 Amed Uluslararası Film Festivali: Sanatla iç içe olalım
09:05 'Hasta tutsaklar kaderine terk edildi'
09:02 Zenobia'nın kenti Palmira'daki tahribatı görüntüledik
09:00 05 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
04/12/2025
23:57 ABD'den Venezuela'ya yönelik seyahat uyarısı
22:44 Licê’deki fuhuş çetesine karşı çalışmalar sürüyor
21:29 TİP'li gençlerin tutuklanması protesto edildi
21:21 Madenciler anıldı: Çıkış yolu direnişlerin birleşmesinde
21:17 AKP'li belediye 3 sokağı borç karşılığı sattı
21:14 DEM Parti komisyon üyeleri: Görüşme içeriği bağlamından koparıldı, tamamı paylaşılsın
20:37 Güngören’de 6 katlı binada patlama
20:32 'Hakime rüşvet suçlaması, eşine 9 milyon TL avukatlık ücreti kararı' haberine erişim engeli