HDP'den açık havada konferans: Çözümün adresi Öcalan'dır

DİYARBAKIR /ADANA - Polis saldırısı üzerine açık havada düzenlenen HDP Bölge Konferansı'nda konuşan Tayip Temel, "Kürt halkı onurlu bir yaşam, özgür bir gelecek istiyor. Bunun yolu müzakereden geçiyor. Çözümün muhatabı Sayın Öcalan'dır" dedi. 

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) 3 Temmuz'da gerçekleştirilecek 5’inci Olağan Büyük Kongresi’ne hazırlık kapsamında Diyarbakır’da bölge konferansı düzenliyor. “Büyük direniş büyük yürüyüş” şiarıyla gerçekleştirilen bölge konferansı öncesi, polisler konferansın yapılacağı salonun önüne arama noktası kurdu.  HDP'liler bunun üzerine Fırat Bulvarı ve Stad yolunu trafiğe kapattı. Arama noktasının kaldırılmaması üzerine partililer, salonun yakınında yer alan boş alanda konferansını düzenledi. 
 
 
TEMEL: HALKIN GÖZÜ BİZDE
 
Konferans, divan oluşumu ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu sonrası başladı. Konferansın açılış konuşmasını HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan yaptı. Sonrasında konuşan HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Tayip Temel, tüm bölgelerde konferanslarını gerçekleştirdiklerini belirterek, ülkede yaşanan gelişmelere değindi. Tarihi bir süreçten geçtiklerini ifade eden Temel, "Bir yandan savaş, çatışma, baskı ve saldırılar, diğer yandan büyük bir direniş ve mücadele veriliyor. Bir yandan ihanet ve işbirlikçilik gibi küçük ve ucuz hesaplar, diğer yandan büyük bedellere rağmen onurlu bir yurtseverlik ve değerlerine sahip çıkma durumu söz konusu" dedi.  
 
Temel, Kürtleri bir yüzyıl daha statüsüz bırakma girişimlerinin sürdürüldüğünü ve buna karşı büyük bir direnişle verildiğini ifade etti. Temel, bu direnişle köleliğin kırılarak, statüsüzlüğe son verilmek istendiğine işaret ederek, "Böylesi büyük bir direnişin içerisindeyiz. Halkın ve dostlarımızın gözü ve kulağı bizim üzerimizde. Yine egemenler de yakından ve kötü bir gözle bizi takip ediyor" diye kaydetti. 
 
SALDIRILAR VE SAVAŞ
 
Kürt halkının kalbinin Diyarbakır'da attığını vurgulayan Temel, "Amed yüz yıllardır direnişin kalesi ve önümüzdeki süreçte de bu rolünü oynayacak. Kürt gençleri özgürlük ve onurlu mücadelede kendilerini feda ettiler. Amed direnişin ve onurun kentidir. Bu gerçekliği tersyüz etmek istiyorlar ve Amed'in kimliğini yok etmek istiyorlar. Kayyımlarla, tutuklamalarla, saldırılarla, özel savaş politikalarıyla halkımızın ve yurdumuzu hedef alıyorlar. Sadece partimizi değil Kürt halkının kimliğini hedef alıyorlar. Kürt halkına düşmanlıkları yıllardır süren bir düşmanlıktır. Dilimize ve kimliğimize saldırıyorlar. Kayyımlarla halkımızın iradesini gasp ediyorlar. Kayyım atandığında Kürtçe tabelalarını indirip, bütün Kürt değerlerine saldırdılar. 2 gün önce de Kürtçe konseri ve tiyatroyu iptal ettiler. Neden? Bize ve halkımıza kızgınlar. Çünkü her şeye rağmen hesaplarını bozuyoruz" diye konuştu. 
 
'DİRENİŞ KAZANACAK'
 
Kürt halkının 21'inci yüzyılda tüm dünyaya yayılan ve bütün halklar tarafından hayranlıkla karşılanan bir mücadele ortaya koyduğunu ifade eden Temel, "Kürt halkı Vietnam, Filistin, Angola ve Küba gibi yeni bir yaşam oluşturarak, direnişiyle halkların umudu haline geldi. Rojava direnişi halkların direnişi oldu. Her tür karışıklık ve krize karşı kurtuluş yolunu gösteriyor. Bu gerçekliği ortadan kaldırmak istiyorlar. Halkları umutsuz bırakmak, özgürlük mücadelesini tasfiye etmek istiyorlar. Ancak başaramayacaklar, direniş kazanacak" ifadelerini kullandı. 
 
ÇÖZÜMÜN ADRESİ: İMRALI
 
Konferansın temasının "çözüm ve örgütlenme" olduğunu aktaran Temel, şunları söyledi: "Çözüm yolumuz belli; 2013-2015 yıllarında bu kentte Newroz alanlarında milyonlarca kişinin şahitliğinde çözüm iradesi ortaya konmuştu. O günden bu yana Kürtler o iradeyi sahipleniyor. Ancak tecritle bu iradeyi kırmak istiyorlar. Çözümü ortadan kaldırmak istiyorlar. Çözüm olduğunda yıkılacaklarını biliyorlar. Bundan kaynaklı Türkiye ve Ortadoğu halklarını savaş ve krizlerle nefessiz bırakmak istiyorlar. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit, çözüm iradesinin tecrit edilmesidir. Öcalan'ın tecrit altına alınması Kürt halkının tecrit edilmesidir. Sayın Öcalan, son yapılan görüşmede bir haftada Kürt sorunu ve demokratikleşme sorunlarını çözebileceğini belirtmişti. Sayın Öcalan 40 yıldır çözüm için muhatap arıyor. Ancak Sayın Öcalan'ın karşısına çözüm için bir muhatap çıkmıyor. AKP-MHP sadece savaşın muhatabıdır. Savaş ve çatışma dipsiz bir kuyudur, fakirlik, ölüm ve katliamdır. Saddam kadar Kürtlere karşı savaşan kimse olmadı. Katleden olmadı. Ancak amacına ulaşamadı. Bu yolda ilerleyenler de amaçlarına ulaşamayacaklar."
 
KÜRTLERİN TALEPLERİ
 
"Bir kez daha Amed'den çağrı yapıyoruz" diyen Temel, şöyle devam etti: "Kürt halkının talepleri bellidir. Halkımız onurlu bir yaşam, özgür bir gelecekten başka bir şeyi kabul etmeyecek. Halkımız dilinin ve kimliğinin özgürlüğünü istiyor. Asimilasyonun sona ermesini, eşitliğin sağlanmasını ve ortak bir yaşamı istiyor. Savaş istemiyoruz. Kriz ve karışıklık istemiyoruz. Bunun yolu da diyalog ve müzakereden geçiyor. Çözümün adresi belli; Çözümün muhatabı Sayın Öcalan'dır. Siyasi aktörlere de sesleniyoruz; Yarınlar için hesaplarınız varsa eğer, Kürt halkının desteğini almak istiyorsanız eğer, Kürtlerin taleplerine karşı duruşunuzu netleştirmeniz gerekiyor. Siz Kürtçenin özgürlüğü için ne diyorsunuz, onurlu bir yaşam için ne diyorsunuz, eşitlik için ne diyorsunuz? Çözümün muhatabı olan Sayın Öcalan'ı tanımayan, bir yandan savaşa destek verip diğer yandan Kürtleri birkaç sözle kandırmak isteyenler Kürt halkının desteğini alamaz. 
 
EKONOMİK KRİZ
 
Tüm bunların yanı sıra iktidarların yarattığı bu kaos nedeniyle halkımız yoksullukla karşı karşıya. Milyonlarca insan geçimini sağlayamıyor. Açlıkla terbiye edilmek isteniyor. İnsanları ekmek ve özgürlük tercihleri arasında bırakmak istiyorlar. Biz ne ekmeğimizden ne de özgürlüğümüzden taviz vermeyiz. Toplumun yaşadığı sorunlar derinleşiyor. Egemenlerin saldırıları da ağırlaşıyor. Ancak biz de 40 yıldır bu zihniyete karşı direniyoruz. Büyük bir mirasın sahibiyiz ve yeterince ağır süreçlerden geçtik. Siyasi tecrübemiz büyük. Her şeyden öte büyük bir inanca sahibiz. Bugüne kadar ne elde ettiysek örgütlülüğümüzle elde ettik. Örgütlülük varsa çözüm var. Bundan kaynaklı örgütlenme yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Bütün komplo ve saldırılara karşı bugün ayaktaysak, bu örgütlü mücadelemizin sayesindedir. Halkımızın desteğinin sayesindedir. Newroz'da ve 8 Mart'ta 7'den 70'e halkımız, taleplerinden vazgeçmeyeceğini gösterdi.  
 
Halkımızın bu duruşu büyük bir sorumluluk yüklüyor bize. Bu duruş, aynı zamanda gelecek için büyük bir umut vadediyor. Halk hazır, biz de inançlıyız. Sorunlarımızı bu güçle çözeceğiz. Özgürlük mücadelesi verenler olarak her yerde bedel veriyoruz, direniyoruz, 24 saat ev ev kendimizi örgütleyeceğiz."
 
DAĞ: BAŞ EĞMEYİZ
 
HDP Gençlik Meclisi Sözcüsü ve Diyarbakır Milletvekili Dersim Dağ, "Bugün Diyarbakır'da konferansımızı yapacaktık ama faşizm yine yüzünü gösterdi" dedi. Diyarbakır Newrozu ve Kürt siyasetçi Aysel Doğan'ın cenazesine dönük saldırıya değinen Dağ, "Bugün de bizim konferansımızı engellemek istediler. Kürt halkı örgütlülüğünü göstererek, 'her yer örgütlenme yeridir, her yerde konferansımızı yaparız' mesajı verdi. Faşizm bugün HDP'ye baş eğdirmeye çalıştı. Ama Kürt halkı, HDP asla baş eğmez. Bir tane genç dahi kalsa bu faşizmi geriletecektir. Faşizme karşı örgütleniyoruz, faşizme karşı direnişimizi büyütüyoruz. Kürt halkı ne olursa olsun başaracaktır. Başarı bizimdir" diye konuştu. Dağ'ın konuşmasının ardından konferansa katılanlar sık sık "Gençlik burada, dimdik ayakta" sloganı attı. 
 
BAŞARAN: HDP KAPATILAMAZ
 
HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, bütün çalışmalarının halk için olduğunu söyledi. Başaran, "Bütün çalışmalarımızı halktan aldığımız görüş önerilerle yürütüyoruz. Dün burada kadın konferansımızı yaptığımız gibi Amed Bölge Konferansını da yapmak istedik. Ama yine aynı manzarayla karşı karşıya kaldık. Faşizm kendini bir kez daha göstermiş oldu" dedi. Emniyetin "güvenliğinizi sağlıyoruz" gerekçesine karşı İzmir'de Deniz Poyraz'ın katledilmesini hatırlatan Başaran, "Bu şahıs (Poyraz'ın faili) defalarca emniyeti aramış, keşif yapmış. O zaman emniyet neredeydi? Partimizin önüne aileleri getirip provokasyon yapıyordu. İçişleri Bakanlığı, kolluk burada HDP'lerin güvenliğini sağlamıyor. Hukuka aykırı bir uygulama var" şeklinde konuştu. Başaran, şöyle devam etti: "Bu faşist rejimin hiçbir uygulaması bize geri adım attırmayacak. Hiçbir saldırı, kadınlara, gençlere, Kürtlere boyun eğdirmeyecek. Her alan bizim için örgütleme alanı. HDP bir bina değil ki kapatasınız. HDP bir fikriyat."
 
ÖZTÜRK: BARIŞIN YOLU İMRALI'DIR
 
DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk ise, faşizmin korkusunun büyüdüğünü ve bu nedenle konferaslarının engellenmek istendiğini söyledi. İktidarın gidici olduğunu belirten Öztürk, "Biz onurlu bir barış diyoruz. Bize 'dilinizi kabul etmiyoruz' diyorlar. Bu nedenle katledip, göçertip, yok saymaya çalışıyorlar. Kürt halkı olarak bunu kabul etmedik. Kürt ve Kürdistan tarihine bakın; Kürtleri hiçbir zaman yok edemediler. Bu topraklara binlercesi atlı gelip, yayan gitti. Her dört parçada AKP'yi göndereceğiz. Halkımız, dostları barış ve demokrasi istiyor. Birlikte yaşam, demokrasi ve barış içinde yaşamak istiyoruz. Hedefimiz, ideolojimiz büyük. Bugüne kadar bu zorluklara karşı küçük düşünmedik. Kendimiz için bir şey istemedik" ifadelerini kullandı. Onurlu bir barışın yolunun İmralı'dan geçtiğini ifade eden Öztürk, "Faşizme karşı direnişimizle başaracağız. Başaracağız, başaracağız" dedi. 
 
GÜNAY: ÖCALAN BARIŞIN TEMİNATIDIR
 
HDP Sözcüsü Ebru Günay da Türkiye'nin "hukuk devleti" olmadığını söyledi. Günay, "Bizim güvenliğimiz için ellerinde belge olmamasına rağmen ince arama yapanlar Uğur Kaymaz, Deniz Poyraz öldüğünde neredeydiler? Bütün dünya onların karanlık yüzlerini biliyor. Büyük direniş, büyük yürüyüş ile kongremize gidiyoruz. AKP-MHP tek adam rejime karşı büyük direneceğimizi gösterdik. HDP'ye yönelik bütün saldırılarda hep söyledik; HDP'yi binalara asla kapatamazsınız. Burada olduğu gibi her yerde mücadeleyi büyütmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 
 
Sorunların kaynağının Öcalan üzerindeki tecrittten kaynaklandığını vurgulayan Günay, "Öcalan bu ülkedeki barışın teminatıdır. Tecrit kalkıncaya kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir baskı ve zor bizi mücadelemizden geri götürmeyecektir. HDP dimdik ayaktadır" diye kaydetti. 
 
Konferans, konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu.
 
ADANA 
 
HDP, Adana’da da "Özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlıyız" şiarıyla Çukurova Bölge Konferansı'nı gerçekleştirdi. Seyhan Belediyesi'ne bağlı Salman-i Pak Kültür Merkezi'nde yapılan konferansa HDP milletvekilleri Tülay Hatimoğulları, Fatma Kurtulan, Kemal Peköz ve Rıdvan Turan, MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, PM üyelerinin yanı sıra Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'den delegeler katıldı. Divanın belirlenmesinden sonra  konferans, saygı duruşuyla başladı.
 
HDP MYK üyesi Mahfuz Güleryüz, kapitalist sistemin çıkış aradığını bunun için yeni savaşlar çıkardığını ifade etti. Dünyada yaşanan kaosa karşı halkların mücadele ettiğini söyleyen Güleryüz, “Bizler buna 3’üncü dünya savaşı diyoruz. Kapitalizm çıkış için savaşı derinleştiriyor. Bunun en somut örneği Ukrayna’dır. Yürütülen bu politikalara karşı savaşa karşı çıkıyoruz” dedi. AKP-MHP iktidarın mücadele edenleri hedef aldığına dikkat çeken Güleryüz, “Bize dönük tüm baskı politikalarını boşa çıkarmak için mücadele ediyoruz. Böylesi bir dönemde konferanslarımızı yapıyoruz. Bölge konferanslarının ardından merkez konferanslarımızı gerçekleştireceğiz. Konferanslarımızda belirlediğimiz yol haritasıyla kongreye gideceğiz. Umut ve mücadele dolu konferansı sonucumuzda mücadelemizi büyüteceğiz. 3’üncü yol felsefesini büyüteceğiz. Buradan bir kez daha söylüyoruz; bizler kazanacağız” dedi.
 
Konferans basına kapalı olarak sürdü.
 

Diğer başlıklar

09:00 21 KASIM 2025 GÜNDEMİ
20/11/2025
23:54 Maduro’dan Karayip'ler için ‘ağır silah’ ve ‘füze’ talimatı
22:50 Edirne’de kadın cinayeti
22:21 Tecavüze uğrayan çocuk yoğun bakımda
22:11 DEM Partililerden MESEM tepkisi: Çocukları öldürüyor
21:34 Trump’tan Zelenski’ye Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sonlandırmak için taslak
21:19 Almanya’da Kürt Çocuk Korosu’na 'Entegrasyon' ödülü
21:13 Bina ilaçlamasında 7 kişi hastaneye kaldırıldı
21:07 Eğitim Bakanı’na tepki: Bir yılda bin 300 öğrenci gözaltına alındı
20:33 Rojin Kabaiş'in ağabeyi: Telefonun İspanya'ya gönderilmesi için dilekçe verdik
20:29 Amûdê, Şam ve Halep'te 25 Kasım etkinlikleri
20:06 İran'da tutsak Zeyneb Celaliyan’ın tedavisi engelleniyor
20:01 Bütçe görüşmeleri: Son bir yılda 1 milyon çocuk eğitimden koptu
19:47 Merkez Bankası soruşturmasında bir tahliye daha
19:03 Pirsûs katliamı davasına çağrı
18:59 Böcek ailesinin kaldığı otelin sahibi ve çalışanına yakalama kararı
18:55 Kuzey ve Doğu Suriye'de çocuk haklarına dikkat çekildi
18:49 Mûş'ta bir kadın katledilmek istendi
18:40 Gazze: İsrail saldırıları devam ediyor, tankları ilerliyor
18:11 Gülizar Yıldız’ı katleden Remzi Kayaalp'a ağırlaştırılmış müebbet
17:55 ABD-Çin Komisyonu: Çin deniz altı iletişim kablolarını kesmeyi amaçlıyor
17:47 11'inci Yargı Paketinin meclise gelişi ertelendi
17:40 Kadınlardan 25 Kasım çağrısı: Sokaklar bizimdir
17:26 CHP İmralı kararını yarın açıklayacak
17:24 Yaşamını yitiren YJA Star ve HPG'lilerin taziyelerine kitlesel ziyaret
17:18 HDK ve ÖHD'den direnen sağlık emekçilerine ziyaret
17:10 DEM Parti'den Burak Ercan'a ilişkin açıklama
16:53 AKP’den İmralı kararı: Olumlu oy kullanacağız
16:02 AKP İmralı gündemiyle bir araya geldi
15:50 Ankara, İmralı görüşmesine kilitlendi: Kim ne diyor?
15:29 DEM Parti'nin İmralı'ya gidecek üyesi belli oldu, diğer partilere de çağrı yapıldı
15:13 Çocukların güvenli geleceği için talepler sıralandı
15:04 Sağlık emekçileri bütçe taleplerini açıkladı
14:56 Hostekar’da 60 bin meşe palamudu ekildi
14:38 CHP ‘İmralı ziyareti’ gündemiyle toplandı
14:28 Demirtaş’tan görüşme açıklaması
13:49 Gazetecilerin davasında Aslan savunma yapacak
13:45 Gazeteci Namık Tarancı mezarı başında anıldı
13:40 Pakistan: Afganistan sınırında 23 isyancı öldürüldü
13:39 Taciz failinin beraat ettirilmesine tepki: Takipçisi olacağız
13:33 MESEM'li Eren Dağ davasında sanıklardan süre talebi
13:16 Onlarca öğrenciyi tacizden yargılanan Burak Ercan beraat ettirildi
12:35 Amedspor-Trabzonspor maçına davet
12:11 CHP’li komisyon üyeleri: Henüz karar almadık
12:03 DEM Parti: Cezasızlık politikası çocuk istismarını arttırıyor
12:02 Çocuğa cinsel taciz failinin duruşması görülmeden ertelendi
11:43 Sürece karşı çıkan CHP’liler sessizliğe büründü!
11:23 Feti Yıldız'dan AİHM kararı açıklaması: Makul sürede incelenmeli
11:18 Marcia Inhorn ve Mashuq Kurt’tan ortak mesaj: Yasal reformlar hayata geçirilmeli
10:53 CHP'nin ‘süreç karşıtı’ isimleri belli oldu!
10:42 Sokağın bütçe yorumu: Sonumuz iyi değil
10:33 DEM Parti MYK toplandı
10:28 KJK'den 25 Kasım deklerasyonu: Komün yaşatır
09:52 Fatih’te zehirlenme şüphesi: 1 kişi yaşamını yitirdi
09:36 Rojin Kabaiş eylemine ceza: Şiddetin kurumsallaştığını gösteriyor
09:22 Devlet Kürtçe ile barışmalı
09:16 MED TUHAD-FED Eşbaşkanı: Cezaevlerinde ihlaller artarak devam ediyor
09:11 İş dünyasından sürece destek
09:10 Riha Baro Başkanı Öncel: Eşit yurttaşlık temelinde anayasal düzenleme yapılmalı
09:08 Av. Yavuz: Abdullah Öcalan ile doğrudan görüşülmeli
09:07 10 bin işletmeden sadece 4'ü denetleniyor
09:05 İHD Mersin Eşbaşkanı: 100 yıllık inkar ve imha politikalarıyla yüzleşilmeli
09:04 Kadınlar ‘özgürlükçü’ perspektifle yerel yönetimleri dönüştürüyor
09:00 Kürt kadınların mücadelesi özgürlük vadediyor
09:00 20 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:46 CHP'de 'sürece karşı' olan isimler kim?
08:18 Düşürülen dronedan DAİŞ-Şam işbirliği çıktı
00:12 Darp edilerek gözaltına alınan öğrenciler serbest
00:09 Bütçe görüşmeleri: Ulaşımda geçiş ücretleri yüzde bin 400 arttı
19/11/2025
23:41 Meclis'te ‘suça sürüklenen çocuklar’ ile ilgili komisyon kuruldu
22:47 MHP'li Yıldız: İmralı'ya kesin gidilecek
22:39 Çiçek Otlu: Yap işlet devret modeli halkı iki kere sömürüyor
22:23 TJA'dan Dîlok ve Hatay'da atölye çalışması
22:02 İsrail'in saldırılarında 10 Filistinli katledildi
21:58 Amed’deki zincirleme kazada ölü sayısı 4’e çıktı
21:55 Mazlum Ebdî, Mesud ve Neçirvan Barzanî görüşmesi: Kürt sorunu barışçıl yöntemlerle çözülmeli
21:48 Rojin Kabaiş'in ailesinden parti ziyaretleri ve Bakan Tunç'tan randevu talebi
21:36 Özgür Özel'den 'süreç' açıklaması: Sorumluluğunu üstlendik
20:48 Cenevre eylemi: Abdullah Öcalan'ın önündeki engeller kaldırılsın
20:37 CHP: Özel’in İmralı günü Demirtaş'ı ziyaret planlaması yok
20:29 DEM Parti: Çocukların adaleti ertelenemez
20:22 Amed-Êlih yolunda kaza: 3 kişi hayatını kaybetti
20:16 Bütçe görüşmeleri sürüyor: İhaleler almış başını gidiyor
20:10 Mazlum Ebdî ve Îlham Ehmed, Mesud Barzani ile bir araya geldi
19:38 DEM Parti’nin süreç koordinasyonu Meclis’te toplandı
19:35 KHK eyleminde kadınların barış talebi vurgusu
19:03 İsrail ateşkese rağmen Lübnan’a saldırdı
17:54 Zelenski ve Erdoğan görüştü
17:36 Berîvan Kutlu’nun taziyesine kitlesel ziyaret
17:02 Amed Belediye Eşbaşkanları üniversiteli gençlerle buluştu
16:25 İzmir'de 'Dêrsim'in kayıp kızları' filmi izlendi
16:23 Bütçe görüşmeleri: Ulaşımda çok dillilik talebi
16:07 Gazeteci Aykol'a kan takviyesi yapılacak
16:05 DEM Parti Colemêrg’te iki aileyi barıştırdı
16:00 AKP ve CHP ‘İmralı ziyareti’ gündemiyle toplanıyor
15:42 Öğrencilere polis ve ÖGB şiddeti
15:36 Gazeteci Aslan hakkında iddianame hazırlandı
15:24 Wan’da çok sayıda öğrenci gözaltına alındı
15:21 Bölge oda ve borsalarından sürece destek: Her adım yarına umuttur
15:20 Riha'da işkenceyle katledilen çocuk toprağa verildi
14:59 Ayla Akat Ata: Sürecin başarıya ulaşması kadının emeğiyle mümkün
14:57 Kadınlar 25 Kasım’a hazırlanıyor
14:51 Sağlık emekçileri vergide adalet talep etti
14:40 Veterinerlerin durumuna dikkat çekildi
14:19 CHP İmralı ziyaretine yeşil ışık yakmazsa DEM Parti nasıl bir tutum alacak?
14:18 Gelecek Partili Torun: Bahçeli ile İmralı’ya gitmeye ben de varım
14:07 Mamdani’den Abdullah Öcalan’a destek: Barış küresel bir kazanım olacaktır
14:06 Adana’da ÇEDES tepkisi: Okullara imam değil, öğretmen istiyoruz
14:03 Erdoğan'dan süreç açıklaması: Tüm partilere önemli görevler düşüyor
13:09 DEM Partili belediyeler kadın çalışmalarının raporunu açıkladı
12:51 Nurettin Demirtaş'tan Aykol'a geçmiş olsun mesajı
12:28 EMEP Genel Başkanı: Komisyon bir an önce Abdullah Öcalan ile görüşmeli
12:27 Rojin Kabaiş’in ailesinden DEM Parti’ye ziyaret
12:02 Helin Ümit: Devlet karar vermek zorunda
11:51 Îlham Ehmed: Kadınların içinde yer almadığı bir barış kalıcı olamaz
11:49 MHP’li Yıldız: Komisyon Abdullah Öcalan’ı ziyaret etme yönünde karar alacak
11:45 İmralı’ya gönderilen araştırma raporları iade edildi
11:11 Aksoyoğlu: İktidar süreci bekletiyor
10:54 Ebdî: Önder Apo’nun başlattığı barış süreci tüm Ortadoğu için şanstır
10:37 Bedran Çiya Kurd: Sözlü olmaz, tüm haklar anayasal güvenceye alınmalı
10:05 Çukurova bölge mitingine katılım çağrısı: Halktan yana bütçe istiyoruz
10:03 Çocuk Hakları Günü: İhlaller devlet eliyle derinleştiriliyor
10:01 Akbelen'de maden sahası dışındaki ağaçlar da kesildi
09:59 Kamaç: Nasıl ki Kürt tarafı adım atıyorsa devlet de adım atmalı
09:54 Saadet Partisi Grup Başkanı Kaya: Güven artırıcı adımlar atılmalıdır
09:52 Afganistan’da varoluş duruşu: Direniş
09:26 Kadın öncülüğünde yeniden inşa: 23 merkez ve 145 proje
09:13 Saadet, DEVA ve CHP il başkanları: Acilen yasal adımlar atılmalı
09:11 Eren Keskin: Rojin dosyasında ATK işkenceyi gizlemek üzerine iş yaptı
09:05 Direnişle örülen bir yaşam: Botan’ın Bêrîvan’ı
09:02 Arıcılardan sahte bal uyarası: Glikoza dikkat!
09:00 19 KASIM 2025 GÜNDEMİ
07:59 Eylemlerin tanıdık siması Dengbêj Hecer hayatını kaybetti
07:50 Mêrdîn'de çöp toplamada yeni yöntem için ilk adım
18/11/2025
23:43 Sevilay Çelenk: Türkiye’nin dış politikası ölüm ve yıkım getiriyor
23:23 Komisyon'dan Kurtulmuş için 'ortak tavır' bildirisi
22:33 Wan Barosu Başkanı, Rojin Kabaiş dosyası başsavcı vekili ile görüştü
22:17 Özel: Komisyon'da görevli arkadaşlarımız perşembe günü toplanacak
21:17 Tanhan'dan Fidan'a: Türkiye'nin Efrîn'deki rolü ne?
21:07 Komisyon, 21 Kasım'da 'İmralı'ya gitme' gündemiyle toplanacak
20:39 Mazlum Ebdî ve İlham Ehmed Duhok’taki foruma katılacak
20:28 Komisyon İmralı kararını verecek: CHP engel mi?
19:10 111 gündür direnen işçiler: Gasp edilen haklarımızın iadesini istiyoruz
18:46 Gazeteci Hamdullah Bayram tahliye edildi
18:43 Böcek ailesinin ölümüne ilişkin ön rapor çıktı
18:17 DEM Partili Temelli: İmralı’ya sırtınızı dönemezsiniz, o vapur kalkacak
18:01 Gelecek Partili Torun: Türkiye Adem-i Merkeziyetçilikten korkmamalı
17:39 Kadınlardan 25 Kasım eylemleri: Şiddeti birlikte durduracağız
16:51 Yücel 31 yılın ardından tahliye oldu: Başaracağız
16:49 Gazeteci Aykol’un tedavisi devam ediyor