Eren Keskin'in bir cezası daha onandı

img

İSTANBUL - KHK ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Eren Keskin'e "Radikal kötülük" yazısı nedeniyle verilen 3 bin TL para cezası İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. 

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem Gazetesi Eş Genel Yayın Yönetmeni Avukat Eren Keskin ile yerine kayyum atandıktan sonra görevden alınan DBP'li Hazro Belediye Eşbaşkanı Güler Özavcı'ya İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nce verilen cezalar İstinaf Mahkemesi tarafından onandı. 
 
Mahkeme, Keskin ve Özavcı'ya “Türkiye Cumhuriyeti Devletinin kurum ve kuruluşlarını aşağılamak” suçlamasıyla 6’şar ay hapis cezası vermişti. Özavcı hakkında cezanın ertelenmesine ve 5 yıl süreyle denetimli serbestlik tedbirine tabi tutulmasına karar veren mahkeme, Keskin’e verdiği 6 aylık cezayı ise 3 bin TL para cezasına çevirmişti. 
 
İstanbul 2. İstinaf Mahkemesi cezayı onama kararında, "yazılarla Türkiye Cumhuriyeti Devletinin emniyet teşkilatını küçük düşürücü" ifadesine yer verdi. 
 
DAVA HAKKINDA
 
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu tarafından 13 Temmuz 2016 tarihinde hazırlanan iddianamede, Eren Keskin tarafından 19 Nisan 2016 tarihinde kaleme alınan, “Radikal kötülük” köşe yazısı suç unsuru olarak gösterilmişti. Aynı tarihli gazetede Güler Özavcı’nın Cizre’de yaşanan devlet ablukasına karşı halkın direnişine dikkat çekmek amacıyla yazdığı “Cizîr a Botan” isimli yazısı da suç unsuru sayılmıştı. Savcı hazırladığı iddianamede, yazıların eleştiri sınırlarının ötesinde olduğunu ileri sürerek, “Emniyet teşkilatına yönelik hakaret suçunu oluşturduğu” iddiasında bulunmuştu. 
 
EREN KESKİN'İN ALDIĞI CEZALAR
 
Hakkında 143 dava olan Keskin’e bugüne kadar 355 bin 920 TL para cezası verilirken, bunun 105 bin 920 TL’si onaylandı. Yargıtay’da ise onaylamayı bekleyen 250 bin TL para cezası ve 12.5 yıl hapis cezası bulunuyor.