Biri korucu 3 tecavüz failinin tutuklanması talebi reddedildi

  • kadın
  • 14:32 20 Eylül 2023
  • |
img
 
MÊRDÎN - Mêrdîn’de bir kadına tecavüz ettikleri gerekçesiyle haklarında soruşturma başlatılan biri korucu 3 kişinin serbest bırakılmasına yapılan itiraz reddedildi.
 
Mêrdîn’de 22 yaşındaki bir kadına şantajla sistematik tecavüzde bulundukları gerekçesiyle gözaltına alınan korucu Yakup A. ile arkadaşları Çetin T. ve Suud Ç.’nin serbest bırakılmasına ilişkin yapılan itiraz reddedildi. 
 
Derik Sulh Ceza Hakimliği’nin biri korucu 3 şüpheliyi serbest bırakmasının ardından kadının avukatları, Derik Asliye Ceza Mahkemesi’ne itirazda bulunarak şüphelilerin üzerlerine atılı suçun katalog suçlardan ve şüphelilerin delil karartma riskinin olması gerekçeleriyle tutuklu yargılanmaları gerektiğini belirtti.
 
Avukatlardan alınan bilgilere göre; Derik Asliye Ceza Mahkemesi, 2021 yılında yaşanan olaya dair kadının şikayeti üzerine alınan hastane raporunu gerekçe yaparak, şüphelilerin üzerine atılı suçun “soyut olduğu” iddiasıyla tutuklu yargılanma talebini reddetti.
 
NE OLMUŞTU?
 
Mêrdîn'de yaklaşık bir buçuk yıl önce korucu Yakup A. ile arkadaşları Çetin T. ve Suud Ç.'nin, kendisine şantajla sistematik olarak tecavüz ettiğini, Harun Y.’nin ise olaylara şahit olmasına rağmen müdahale etmediğini belirten 22 yaşındaki kadın Derik Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu. Kadın; ifadesinde şantajlarının artması üzerine intihar girişiminde bulunduğunu, ailesinin olayı öğrenmesiyle beraber kendisinden 40 yaş büyük bir erkekle zorla evlendirilmek istendiğini anlatmıştı. Kadının suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 3 kişi gözaltına alınırken, 1 kişi hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Derik Savcılığı şüpheliler hakkında “adli kontrol” tedbirlerinin uygulanarak serbest bırakılmaları yönünde karar verilmesini talep ederken, Derik Sulh Ceza Hakimliği ise diğer adli kontrol taleplerinin “ağır olacağı” gerekçesiyle şüpheliler hakkında sadece “yurtdışına çıkış yasağı” verilerek, tutuksuz yargılanmaları yönünde karar vermişti.