Genç aday Dersim Dağ: Toplumu birlikte özgürleştireceğiz

img

DİYARBAKIR - HDP’nin genç adaylarından Dersim Dağ, ailesinin zorunlu göçertilmesinden dolayı siyasetle erken tanıştığını söyledi. Toplumu değiştirecek dinamiğin gençler olduğunu dile getiren Dağ, “Toplumu gençlerle birlikte özgürleştireceğiz” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Diyarbakır milletvekili adaylarından 22 yaşındaki Dersim Dağ, gençlerin ruhunu Meclis’e taşımaya hazırlanıyor. Bismil’de dünyaya gelen, 5 aylıkken ailesine yönelik siyasi baskılardan dolayı İstanbul’a göç etmek zorunda kalan Dağ, 18 yaşına kadar İstanbul’da yaşadı. Artuklu Üniversitesi Kürt Dili ve Edebiyatı bölümünde eğitim gören Dağ, üniversite eğitimi biter bitmez siyasete atıldı. 
 
Dağ, ailesinin sürekli Kürt özgürlük mücadelesi içerisinde yer aldığını ve kendisinin de dünyaya gelmesiyle birlikte yaşadığı zorunlu göçten dolayı mücadele içerisinde büyüdüğünü söyledi.
 
‘GENÇLERLE BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ’
 
Toplumun yarısının gençlerden oluştuğunu ve toplumu değiştirecek dinamiğin gençler olduğunu dile getiren Dağ, “Ben Kürt gençlerinin, özellikle genç kadınların rol modeli olmak için, birlikte hareket ederek toplumu şekillendirmek için HDP’den milletvekili olmak için başvurdum” dedi. 
 
Gençlere vaatlerde bulunmayacağını belirten Dağ, “Bir tek kişi toplumu şekillendiremez. Gençlerle birlikte mücadele edeceğiz ve toplumu özgürleştireceğiz. Meclis’te de gençlerin yer alacağı bir grup oluşturmayı düşünüyoruz. Bu sadece HDP üyeleri ile sınırlı kalmamalı, diğer siyasi partilerin içerisinde yer alan gençlerin de katılması gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü, ülkenin yarısı gençlerden oluşuyor ve bu gençler sadece HDP’ye oy vermiyor” ifadelerini kullandı. 
 
‘TOPLUMU GENÇLER DEĞİŞTİRİR’ 
 
Gençler üzerinde uygulanan asimilasyon politikalarına da dikkat çeken Dağ, şöyle devam etti: “Gençler üzerinde uygulanan asimilasyon politikaları, bölgede daha baskın bir şekilde kendini gösteriyor. Gençlerin neden uyuşturucu bağımlısı olduğu araştırılmalı ve bunun çözümü için ortak bir fikir ortaya koymalıyız. Gençlere yönelik benzer politikalar var. Toplumu gençlerin değiştireceğine inandığımız için bu politikalara karşı birlikte hareket etmeliyiz.”
“Genç başladık, genç başaracağız” diyerek HDP’nin güçlü bir şekilde Meclis’e gideceğini ifade eden Dağ, tüm gençleri HDP’nin seçim çalışmalarına destek vermeye çağırdı.