Çewlîg için deprem uyarısı

img
ANKARA - Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, dün yaşanan deprem üzerine “Erzincan-Karlıova arasında 7'nin üzerinde deprem bekleniyor" uyarısında bulundu.
 
Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, dün Çewlîg'e bağlı Kanîreş (Karlıova) ilçesinde meydana gelen 4,2 büyüklüğündeki depremi yorumladı. Bir televizyon programına katılan Görür, "Son damla" diyerek, 7 üzeri deprem uyarısı yaptı. 
 
Görür, bölgedeki Kuzey Anadolu Fay ve Doğu Anadolu Fay hatları nedeniyle depremin "can sıkıcı" olduğunu söyledi. Kanîreş’in 2 fay hattının kesişim noktası olduğu bilgisini veren Görür, "Erzincan-Karlıova arasında 7'nin üzerinde deprem bekleniyor" uyarısında bulundu.
 
‘4 ÜZERİ OLMASI CANIMIZI SIKIYOR’
 
Görür, şunları kaydetti: “Depremin herhangi bir şeyin habercisi olarak söylemek güç. Esrarengiz olarak algılamamak lazım. Bu depremlerin oluş mekanizması çok belirli, basit. Bir fay içerisinde belirli miktarda enerji birikirse blokların hareketini engelleyen varsa orayı kırıyor deprem üretiyor. Her deprem önemli ama halk nezdinde 5 ve 5'in üstü olmadıkça pek ilgi çekmiyor. Bir yıkıntı falan da olmaz. Hasar görülebilir. 4.1, 4.2 gibi bir depremin Karlıova'da olması canımızı sıkıyor."