‘İşgale’ karşı ortak mücadele çağrısı

  • dünya
  • 15:46 18 Temmuz 2024
  • |
img
HABER MERKEZİ - Avrupa Demokratik Güç Birliği, Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’ndeki askeri varlığına derhal son verilmesi çağrısında bulundu.
 
Türkiye’nin KDP işbirliğiyle Federe Kurdistan Bölgesi topraklarına dönük başlattığı saldırılara tepkiler artıyor. Saldırılara karşı yazılı açıklama yapan Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), "AKP yerel seçimlerde aldığı yenilgiyi unutturup, şovenizm ve ırkçılık üzerinden şekillenmiş savaş çığırtkanlığıyla gündemi değiştirip güven kazanmaya çalışan faşist AKP-MHP hükümeti, DEM PARTİ dışındaki muhalefet partileri ile görüşmeler yaparak işgal hareketinin iç politik zeminini hazırladı. Son haftalarda Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye devlet başkanı Esad’la diyalog geliştirme yönlü mesaj ve girişimleri; bu işgal hareketinin dar bir çerçevede tutulmayacağına ve kısa süreli olmayacağına işaret etmektedir" denildi. 
 
DAYANIŞMA VURGUSU
 
Türkiye’nin NATO’dan onay aldığına işaret eden ADGB, "Kürt özgürlük hareketini yenilgiye uğratmak ve teslim almayı hedefleyen AKP-MHP hükümetinin bu hedefine ulaşmasını engellemek, biz devrimcilerin, sosyalistlerin, komünistlerin ve yurtseverlerin görevidir. Türk askeri derhal Güney Kurdistan’dan çekilmelidir. Geçmişte Kobanê’yi teslim almaya yönelik geliştirilen ve DAİŞ'in aktif rol aldığı saldırıya karşı bedenlerini siper ederek Kobanê halkıyla dayanışmada bulunmak için yola çıkan ve Suruç'ta katledilen 33 genç devrimcinin anısı, bir kez daha dayanışmanın önemine vurgu yapıyor. Emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı birlikte mücadele ve halklarla dayanışmada tereddüt etmeyelim! Kararlı ve cüretkâr davranalım” vurgusu yaptı.