BM önünden seslendiler: CPT Abdullah Öcalan’la ilgili bilgileri derhal sağlasın

  • dünya
  • 17:49 17 Temmuz 2024
  • |
img
CENEVRE – BM önünde her Çarşamba gerçekleştirilen eylemde, CPT’nin İmralı’yı ziyaret ederek Abdullah Öcalan’la ilgili bilgileri derhal sağlaması çağrısı yapıldı. 
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle “Dem dema azadiyê ye” hamlesi kapsamında 25 Ocak 2021'den bu yana İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan BM Ofisi önünde her Çarşamba oturma eylemi düzenleniyor. Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) aktivistleri tarafından gerçekleştirilen bu haftaki oturma eyleminde 14 Temmuz 1982 direnişi anıldı. 
 
"Abdullah özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamle komitesi adına Tuba Yılmaz, Türkiye’nin Federe Kurdistan Bölgesi’ne yönelik saldırılarına ve KDP'ni işbirliğine değindi. Yılmaz, KDP'ye Türkiye ile olan işbirliği politikalarından bir önce vazgeçme çağrısı yaptı.
 
‘CPT GEREKLİ BİLGİLERİ SAĞLAMALIDIR’
 
TekoJIN adını konuşan Yekbûn Güneş de Abdullah Öcalan'a yönelik  26 yıla yakın süren  tecride değindi. Güneş, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulundu. Güneş, “Avukat ve ailesinin görüşme başvurularına herhangi bir yanıt verilmediği gibi cezası olduğu yönünde gerekçeler sunulmaktadır. Tecrit işkencesinin muhatabı olan CPT bu içkence sistemi karşısında  sesliğini korumaktadır. CPT, Türkiye de dahil olmak üzere sözleşmeye taraf olan ülkelerdeki tüm cezaevlerini ziyaret etme hakkına sahiptir. CPT gerekçe ve mazeret göstermeden İmralı'yı ziyaret ederek ilgili bilgileri derhal sağlamalıdır. CPT ve Avrupa Konseyi Kürt soykırımına hizmet eden bu sessizlik tutumlarından vazgeçerek milyonlarca Kürdün sesine kulak vermelidir” diye belirtti.