İSTANBUL - DEM Parti’nin, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın çağrısından sonra başlattığı ziyaretler kapsamında DİSK ziyaret edildi.
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın “Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı”nın ardından başlattığı ziyaretler devam ediyor. Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan ve beraberindeki heyet, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) ziyaret etti. Konfederasyonun genel merkezinde gerçekleştirilen görüşmede konuşan DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu, "Böylesi önemli bir süreçte DEM Parti’nin ziyaretini önemli bulduğumuzu söyleyebilirim. Kendilerine hoş geldiniz diyoruz. Önümüzdeki sürece dair birlikte değerlendirmelerimizi yapacağız" dedi.
'BARIŞ HEPİMİZİN MESELESİ'
Ardından konuşan Tuncer Bakırhan da, şunları belirtti: "Siz de izliyorsunuz. 'Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı'ndan sonra siyasi partileri, emek örgütleri, sendikaları ve toplumun bütün örgütlü çevrelerini dolaşıyoruz. Bir yandan da Türkiye'nin birçok ilinde bu meseleyi paylaşmak, anlatmak için halkla buluşuyoruz. Barış meselesi, çok önemlidir. 85 milyonu ilgilendiren bir meselede, 85 milyonun örgütlerine gitmek tartışmak önemlidir. Barış hepimizin meselesidir. Dolayısıyla başta DİSK olmak üzere emek ve meslek örgütlerinin bu süreci sahiplenmesi ve destek sunması gerekiyor. Umarım önümüzdeki günler daha önemli demokratik zeminin olduğu bir süreci yaşarız. Bu sürece destek istiyoruz."