Şiddet uygulayanın sağlığı, şiddet görenin yaşam hakkından üstün tutulamaz!

img
VAN - “Evde Kal” sürecinde şiddet uygulanın sağlığının, şiddet görenin yaşam haklarından üstün tutulmaması gerektiğini vurgulayan Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Hülya Çelik Sönmez, “Şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili hiçbir yasal süreç askıya alınmamalıdır" dedi. 
 
Koronavirüs salgını nedeniyle “Evde kal” tedbirleriyle birlikte toplum izole olmaya başladı. Bu süreçte kadına yönelik şiddet artarak devam ediyor. “Evde kal” sürecinde daha fazla şiddete maruz kalan kadınlarla ilgili hiçbir yasal süreç veya uygulamanın askıya alınmaması gerektiğini vurgulayan Van Barosu Kadın Hakları Komisyonu Üyesi Avukat Hülya Çelik Sönmez, sürece dair Mezopotamya Ajansı’na (MA) konuştu. 
 
ŞİDDETTE ARTTIŞ VAR
 
Salgın nedeniyle insanların evde daha fazla zaman geçirmesinden kaynaklı şiddetin artığını ifade eden Çelik, sürecin uzaması durumunda şiddetin de artabileceğine dikkati çekerek, “Bu durum içinde yaşadığımız coğrafyada, özelin de Van’da kadının bir birey olarak görülmediği, adeta yok sayıldığı bir süreçte, karantina günlerinde kadına daha fazla yük getirmiştir. Eril zihniyetin hâkim olduğu coğrafyamızda, kadının daha fazla baskılanması karantina sürecinde ivme kazandırmıştır” dedi. 
 
‘HİÇBİR YASAL UYGULAMA ASKIYA ALINMAMALI’ 
 
Kadına yönelik şiddeti önleyici tedbirlerin alınması gerektiğini dile getiren Çelik, “Şiddetin miktarını artırdığı tartışmasızdır. Mart ayında 29 kadının katledilmesinin nedeni, bu ortak alan paylaşımın artmış olmasından kaynaklanmıştır. Uygulanması gereken elbette ki özelde şiddete maruz kalanın, kadının ‘duy’ çağrısında bulunma cesareti gösterip sesini yükseltmesine bağlıdır. Öncelikle şiddet mağduru kadın sesini yükseltmeli, daha sonra bu sesin yankısı ile ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği arayışına girip bunun mücadelesini vermelidir. Şu günlerde yaşadığımız koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan olağanüstü durumlarda bile yargı sürecinin durma noktasına geldiği, bu zaman da ‘Evde kal’ çağrısı ile evde kalıp daha fazla şiddete maruz kalan kadınlar ile ilgili hiçbir yasal süreç veya uygulamanın askıya alınmaması gerektiğidir. Hatta şiddet mağduru kadınlar bu süreçte daha fazla desteklenmeli, önleyici ve koruyucu tedbirler artırılmalıdır” diye belirtti.  
 
6284 SAYILI YASAYLA TEDBİR ALINIYOR
 
6284 Sayılı Kanun’un 8 Mart 2012 yılında yürürlüğe girdiğini anımsatan Çelik, kanunun “Şiddete uğrayan veya şiddete uğrama tehlikesi bulunan kadınların, çocukların, aile bireylerinin ve tek taraflı ısrarlı takip mağduru olan kişilerin korunması ve bu kişilere yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin usul ve esasları düzenlemektir.  6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunu, şiddete karşı kadınların korunmasının yasal bir güvencesidir. Ancak 6284 Sayılı Kanun sadece şiddet sonrası dönemde yapılan başvurulara yöneliktir”  dedi. 
 
6284 Sayılı Yasa’nın neden gerekli olduğuna vurgu yapan Çelik, “Çünkü bu yasa,  şiddete uğrayan kişinin beyanı yeterli görülerek gerekli önlem ve tedbirler alınabiliyor. Bu da hukukumuzda delil aranmaksızın önlem alınmasını, kolaylaştırıcı etkisi olduğundan dolayı bu yasa oldukça önemlidir” diye konuştu.
 
KADINLARA ULAŞMAKTA SIKINTI YAŞANIYOR
 
Kentte yaşayan birçok kadınların kendi haklarından habersiz olduğunu belirten Çelik, şöyle devam etti: “Ancak bu durum bizler için yeterli ve meşru bir neden olarak görülmemelidir. Günümüz teknolojisi ile iletişim sağlamak aslında çok kolay; ama buna rağmen maalesef toplumumuzda şiddete uğrayan kadınlara ulaşmakta ciddi sıkıntılar yaşanmaktadır. Hatta şiddete uğrayan kadın, şiddet olayı meydana geldikten sonra, tabiri caiz ise iş işten geçtikten sonra haberdar olmamız ayrı bir vahameti de beraberinde getirmektedir. Van ilinde kadınlar ulaşacakları kurum ve kuruluşları bilmediğinden veya bilse bile buralara başvuru cesareti gösteremiyor. Çünkü yaşadığı çevre şiddeti meşrulaştıran bir tutum içinde olduğundan sessiz kalmaktadır. Bu durum toplum içinde şiddeti normalleştirme rolüne katkı sağladığı gibi şiddet olaylarını artırmaya neden olmaktadır.” 
 
STÖ VE YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ 
 
Kadınlara yasal haklarını konusunda bilgilendirme yapılmasının ve kadınlara ulaşmanın önemine işaret eden Çelik, yerel yönetimlerin, sivil toplum örgütlerinin, kamu kurum ve kuruşların sorumluluğuna işaret etti. Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunun için en önemli kuruluşlardan olan Yerel Yönetimlerin, STK’lerin veya bütün kurum-kuruluşların desteği ile şiddet mağduru kadınlara ulaşılmalıdır. Kentteki kadınlara 6284 Sayılı Kanun ile ilgili eğitimler düzenlenmeli ve kadınların bunlara katılımı sağlanmalıdır. Şiddet mağduru kadına yalnız olmadığının hatırlatılması için gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Öznesi şiddet mağduru olan bir durumdan bahsettiğimiz için; kadının şiddet gördüğü kişiden ve ortamdan uzaklaştırıp bunun normalleşmesinin önüne geçilmelidir.” 
 
‘YAŞAM HAKKINDAN ÜSTÜN TUTULMAMALI’
 
6284 Sayılı Kanun’da sayılan tedbir kararlarının, şiddet faillerinin sağlığı göz önünde bulundurularak düzenleme yapılmaması gerektiğini belirten Çelik, devletin, karantina günlerinde 6284 Sayılı Kanun’da sayılan tedbirleri azami olarak yerine getirmek yükümlülüğünde olduğunu yineledi. Çelik, şiddet uygulayanların sağlığı, şiddet görenlerin yaşam haklarından, fiziksel ve ruhsal bütünlüklerinden hiçbir şekilde üstün tutulmaması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu anlamda doğrudan ya da dolaylı olarak şiddete maruz kalan, şiddete maruz kalma tehlikesi altında bulunan ya da şiddetten etkilenenin korunması yükümlülüğü, koronavirüs salgını kapsamında alınacak tedbirler ile ortadan kaldırılamaz. Bu tedbirler göz önüne alınarak değerlendirilemez. 6284 Sayılı Kanun şiddet mağduru olanlara koruyucu ve önleyici tedbirler alınmasını sağlar. Bu tedbirlerden bazıları hâkim kararı olmadan doğrudan mülki amirler tarafından verilebileceğinden önemlidir. Çünkü hâkim kararı almak yoğun yargı yükünü düşündüğümüzde bu tedbirlerin alınması zaman alacağı için sakıncalı durumların ortaya çıkmasına neden olabilir. Bu kanun şiddete maruz kalanın talebi ile gerekli tedbirlerin alınmasını mümkün kılmaktadır.”
 
‘ŞİDDETİN HER TÜRLÜSÜ YAŞANACAK’
 
Kadına yönelik şiddetin en çok görülen şeklinin eşi, erkek arkadaşı, akrabası veya sevgilisi tarafından istismar edilmesi durumu olduğunu ifade eden Çelik, bu tür şiddetin bütün toplumlarda görüldüğü gibi Van’da da görüldüğünü söyledi. Şiddetin farklı şekillerde olabileceğini söyleyerek bunların; sözel şiddet, fiziksel şiddet ve psikolojik şiddet olduğunu aktaran Çelik, şunları dile getirdi: “Psikolojik şiddet mağduru, şiddet altında olduğunu çoğunlukla fark edememektedir veya fark etse bile bilinçaltına etkisi olduğundan tahribat etkisini ortadan kaldırmak zor olmaktadır. Psikolojik şiddet sonucunda şiddet mağduru, bir süre sonra faile ihtiyaç duymadan kendine dönük olan şiddet türü olan ‘intihar’ olayına neden olan bir şiddet gösterir. Bu şiddet coğrafyamız da ne yazık ki şiddet olarak algılanmadığı gibi, farkındalık da yaratmamaktadır. Yukarıda bahsettiğim şiddet türleri; bu karantina sürecinde bir bütün olarak yaşanacaktır. Bu da durumun ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu süreçte Van Barosu Kadın komisyonu olarak, sosyal medyada yapılan çalışmalarımız artmış olmasına rağmen komisyonumuza bir başvuru olmamıştır.” 
 
‘HUKUKSAL DESTEK SAĞLAYACAĞIZ’
 
Koronavirüs salgını sürecinde hayata geçirdikleri “Kadına Yönelik Şiddete Hayır” kampanyası kapsamında sosyal medya ağlarını daha aktif hale getirdiklerini, şiddete maruz bırakılan kadınların ulaşabilecekleri komisyon hatlarının oluşturulduğunu belirten Çelik, şu çağrıda bulundu: “Van Kadın Hakları Komisyonu olarak, şiddete maruz bırakılan kadınların ulaşabileceği bir komisyon hattımız mevcuttur. Bu hat veya sosyal medya üzerinden bize ulaşanlara, durumuna göre gerekli birimlere yönlendirip, hukuksal desteği sunuyoruz. Bu süreçte de komisyonumuza başvuran mağdurlardan hiçbir karşılık beklemeden, elimizden geldiğince hukuksal desteği sağlayacağız. Sosyal iletişim ağlarımızı bir kez daha sizlerin aracılığıyla paylaşmak istiyorum. Şiddete uğrayan, uğramış olan veya uğrama ihtimali olanlara her türlü hukuksal desteği sağlamak için Van Barosu Kadın Hakları komisyonuna, instagram adresinden ve komisyon telefonundan 7/24 ulaşabilirler. @vankadinhaklari, Tel: 0530-673 84 84” diye belirtti. 
 
‘ŞİDDET ORTAK ÇALIŞMAYLA ENGELLENEBİLİR’
 
Kırsal bölgelerde yaşayan kadınların durumuna da değinen Çelik, bu kişilere ulaşma yöntemlerini şöyle anlattı: “Yerel yönetimlerin desteği veya STK’ların çalışmaları ile sosyal ağlar oluşturulup, gerekli birimlere bilgilendirilmesi sağlanabilir. Böylelikle yakın olan birimlere ulaşılarak 6284 Sayılı Kanun kapsamında koruyucu ve önleyici tedbirler alınabilir. Kadına yönelik şiddet ancak bütün birimlerin birlikte çalışması ile engellenebilir. Örneğin Şiddet; Sağlık birimleri, kolluk birimleri, adalet birimleri ve sosyal hizmetler gibi pek çok birimin ortak çabaları ile önlenebilir. Bu birimlerden sağlık birimlerin uzantısı olan sağlık ocakları ile iş birliği yapılarak kırsal kesimde şiddete maruz bırakılan kadınlara ulaşım sağlanabilir. Devamında ise diğer birimler ile gerekli iletişim sağlanarak destek sunulabilir. Ne yazık ki şiddet mağduru olan kişiler toplum içinde kendilerini saklama eğiliminde oldukları için bu durum elbette ki işleri daha da zorlaştırmaktadır. Kırsal kesimlerde bu saklanma oranı daha da yüksektir.” 
 
‘KADININ GÜVENLİĞİ SAĞLANMALIDIR’
 
Kadınların nasıl korunması gerektiğine de değinen Çelik, şöyle sıraladı: 
 
“* Öncelikle toplumda eşler arasında yaşanan şiddetin hoş görülmediği bir ortamın yaratılması gerekir.
 
* Kadınların eğitim düzeyi yükseltilmeli,
 
* Kadınların yerel ve ülke düzeyinde politik aktivitelere katılımı sağlanmalıdır.
 
* Kadını, cinsel meta olmanın önüne geçilecek önlemler alınmalı (Kadın bilinçlendirilmelidir)
 
* Kadınlara boşanma, nafaka alabilme olanakları artırıcı yasal düzenlemeler yapılmalıdır.
 
* Toplumun değer yargılarında değişiklik oluşturacak önlemler alınmalıdır.
 
* Kadına yönelik şiddet konusunda yapılan çalışmalar desteklenmelidir.
 
* Şiddete maruz kalan kadının güvenliği sağlanmalıdır.
 
* Ülkemizde kadın barınma ve dayanışma evlerinin sayısı az, ihtiyaca cevap vermekte yetersiz kalmaktadır. Bunların sayılarının önümüzdeki dönemlerde artırıcı çalışmaların yapılması gerektiği kanısındayım.”
 
MA / Özlem Yayan

Diğer başlıklar

12:06 Oğlunun cenazesini alamadan yaşamını yitirdi
11:23 İmralı için ailelerden görüşme başvurusu
11:21 Konya'da Talha Ç. anneannesini katletti
11:18 Maden faciasının yaşandığı yerde bir kişinin cenazesine ulaşıldı
11:11 Ege'de 4.5 büyüklüğünde deprem
10:42 Türkiye saldırısında bir peşmerge hayatını kaybetti
10:33 Hatimoğulları: Seçim sonuçları umudumuzu büyüttü | YENİLENDİ
10:20 Bolu'da erkek şiddeti: 2 kişi katledildi
09:52 Halise Aksoy tahliye edildi
09:50 İtirafçı beyanları üzerinden ağırlaştırılmış müebbet talebi
09:46 Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemdeler
09:29 KDP'nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:22 Dağlardan sofraya inen Zuzax
09:17 ABD basını: İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı
09:15 'MEB farklı projelerle cemaat ve istihbaratı okullara sokuyor'
09:08 Ziyaret Beldesi borç batağında
09:02 'Ekoloji mücadelesi anti-militarist ve anti-emperyalist olmalı'
09:02 Ortadoğu'da çatışmalar tırmanıyor: Tek çözüm Demokratik Ulus
09:02 Adalet Nöbeti eylemcileri: Mücadelemiz devam edecek
09:01 Baharın müjdecisi kardelenler çiçek açtı
09:00 19 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
01:24 Kobanê’de SİHA saldırısı
01:18 ABD, Filistin'in BM üyeliğini veto etti
01:14 Kenya’da helikopter kazası: Genelkurmay Başkanı ve 10 asker öldü
01:10 Meclis İliç Komisyonu’nun üyeleri Resmi Gazete’de
18/04/2024
23:17 Tokat'ta 4.4 büyüklüğünde bir deprem daha
23:09 Amed Tiyatro Festivali’nin startı verildi
22:49 Dêrik Belediyesi’nde x-ray cihazları kaldırıldı
22:31 Rönesans Rezidans davası: İmar affı yapan, imzası olan herkes yargılansın
21:31 Tokat’ta ev ve ahırlarda ağır hasar oluştu, halk sokakta
21:18 DİSK’ten 1 Mayıs’a katılım çağrısı
20:16 Erdoğan, AYM başkanıyla görüştü
20:06 AKP’li belediye, kömür küllerini dereye döktü
19:35 ‘Gardiyanlar, Örkmez ve Uğur’u ‘sizi tecavüzcülerin yanına veririz’ diye tehdit ediyor’
19:22 SES eski Eş Genel Başkanı Erden'in ev hapsi kaldırıldı
19:10 Kadınlar Amed’den seslendi: Devlet şiddetine karşı mücadeleye devam
18:27 Tokat'ta 5.6 büyüklüğünde deprem
18:23 DEM Parti, AK Genel Sekreteri Pejcinovic ile görüştü
17:54 Emine Şenyaşar’ın Adalet Nöbetine ÖHD ve DEM Parti’den destek
17:18 51 kişinin hayatını kaybettiği Furkan Apartmanına ilişkin rapor
17:06 Et ve Süt Kurumu’ndan yüzde 25’lik zam
17:01 Hastane deposunda bir işçi ölü bulundu
15:54 Amed’de kaza: 2’si çocuk 10 yaralı
15:48 21 kişinin hayatını kaybettiği otelin 5 kolonu eksikmiş
15:46 MEB’de ‘ihale’ soruşturmasında 3 gözaltı
15:26 AKP'li Beyoğlu'nun kaldırdığı kadın heykeli yeniden dikildi
14:47 Özerk Yönetim ve Şam yeniden diyalog masasında
14:46 Êlih kayyımı 3 milyar 53 milyon 970 bin TL borç bıraktı
14:44 Wan’da düzenlenecek 1 Mayıs bölge mitingine çağrı
14:22 Abdullah Öcalan’ın ailesi ve avukatları CPT ile görüştü
14:21 Uzman çavuş tacizini takip eden Şirnex Barosu’na tehdit
14:20 Kaçak kazıda 3 kişi hayatını kaybetti
14:15 AKP'li yönetim belediye araçlarını bu hale getirdi
13:57 Gazeteci Gültekin hakkında beraat kararı
13:45 Taşımalı oylarla seçilen AKP'liler birbirlerini 'kirli işlerle' suçladı
12:52 Konya’da kuran kursu patlama davasında yeniden karar çıktı
12:43 CHP’nin yeni grup başkanvekili belli oldu
12:33 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:40 Wan-Gever yolu heyelan nedeniyle kapandı
11:39 AKP’nin bıraktığı borç billboardlara asıldı
11:04 Gazeteci Yalçın’a 1 yıl hapis ve para cezası
10:59 DEM Parti MYK'si toplandı
10:54 1 kolber katledildi, 1 kolber kayıp
10:36 Gülistan Doku Futbol Turnuvası: Özel savaşa karşı sahaya çıkıyoruz
10:10 Cinsel saldırıdan tutuklanan askerden 'saygın biriyim' savunması
09:45 Remziye Bor davasında AYM’den karar bekleniyor
09:28 Kayyımdan Erdoğan mitingi ve hediyelik eşyaya 8 milyon 886 bin TL harcama
09:04 177 gün oldu: Gazeteci Ahmet’ten haber yok
09:03 Tutsaklar Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde
09:02 Ahtamar’da ilkbahar güzelliği
09:00 MİT’in çocuk etkinliğine tepki: Eğitim eğitimcilere bırakılmalı
09:00 'Tutsakların direnişine ortak olalım'
09:00 Gazeteci Özuğurlu: Egemenlerin düzeni arıza vermeye başladı
09:00 Gazeteci Oynaş: Cezaevinde baskılara karşı direniş arttı
09:00 18 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:54 Uluslararası 'Öcalan’la Diyalog' etkinlik günleri düzenlenecek
08:48 Deprem yaşanan Tokat’ta okullar tatil
00:43 Furkan Nesli Derneği’nde bıçaklı saldırı
17/04/2024
22:08 Şengal’de Çarşema Sor kutlamaları
20:44 Çanakkale'de kanal çalışmasında göçük: 2 işçi hayatını kaybetti
20:20 Binarê Qendîl’e saldırı
18:31 Uzman çavuş ‘cinsel saldırı’ suçundan tutuklandı
18:24 Evli olduğu Enes Suna tarafından şiddet gören kadın hayatını kaybetti
18:01 Japonya’da 6.4 ve 5 büyüklüğünde deprem
17:43 Cenevre’de CPT’ye çağrı: Tecrit işkencesini sonlandır
17:34 Şenyaşar: Üstünlerin hukukuna karşı nöbetimiz devam ediyor
17:26 Irak Parlamentosu'ndan Türkiye'ye ziyaret
17:02 Kobanê Davası’nda tahliye çıkmadı
16:45 Misirc kayyımının borçları bilboardlara asıldı
16:31 Sırrı Süreyya Önder Meclis oturumunda rahatsızlandı
16:14 Esenyurt’ta mobilya imalathanesinde yangın
15:55 Bafil Talabani: Seçimler zamanında yapılacak
15:53 Hezex’te renkli Çarşema Sor Bayramı kutlaması
15:35 Kayyım seçime 2 gün kala tüm kamera kayıtlarını sildirdi
15:29 Colemêrg’te 3 bölge 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi
15:24 Belediyede 4 görev verilen AKP'li başkan görevden alındı
15:21 Abdullah Öcalan’ın aile ve avukatları AK’de: Bu kanunsuzluğu durdurabilirsiniz
15:17 Emekli ve emekçilerin maaşlarının düzenlenmesi için komisyon kurulması talebi
15:08 YSK, Hatay ve Ordu başvurularını reddetti
15:06 İşkence görüntüleri ortaya çıkan Veli’den günlerdir haber yok
14:44 Tutsak Rozerin Kalkan’ın tahliyesi 11 ay engellendi
14:38 Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında çatışma
14:33 Wêranşar'da ilk 'Çarşema Sor' kutlaması
14:24 İYİ Parti'den istifa
14:05 BES mülakat uygulamasının kaldırılmasını talep etti
14:00 Sağlıkçılardan 'sağlıkta şiddete son' çağrısı
13:42 Erdoğan'dan seçim yorumu: Tek iktidar Cumhurbaşkanı’dır
12:31 Bakan Işıkhan: Temmuz'da asgari ücrete ara zam olmayacak
12:16 Kobanê Davası: 13 tutsak siyasetçi duruşmaya katılmadı
11:49 Tutsak kadınlara tehdit
11:35 Türkiye, Yeşil Gelecek Endeksi'nde son sıralarda
11:11 Yargıtay başkanı seçimi 20'nci tura kaldı
10:50 'Bêrû'nun yasaklanması hukuka aykırı bulundu
10:22 DEM Parti Eş Genel Başkanları: Kobanê Davası tarihi fırsata çevrilebilir
10:19 AYM'den 'tek tip elbise' kararı
10:12 İsrail’den Gazze’ye saldırı: 18 kişi yaşamını yitirdi
10:11 Giyadîn’de gözaltı
09:09 Gazeteci Ahmet 176 gündür KDP istihbaratının elinde
09:07 Tutsaklar ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ eyleminde
09:05 Mêrdîn kayyımları 3 milyar 502 milyon TL borç bıraktı
09:03 Hak savunucuları: Eylemdeki tutsakların talebi karşılanmalı
09:00 Av. Kaya: Abdullah Öcalan için yeni başvurularımız olacak
09:00 17 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
08:48 Kato'ya girişlere 15 günlük yasak
16/04/2024
21:43 Özel, Kobanê Davası için heyet görevlendirdi
20:34 Erdoğan, İsrail ile ticarete tepki gösterenleri hedef aldı
19:33 Çukurova’da kadınlardan öz savunma çağrısı
19:20 Wan direnişinin güler yüzlü çocuğu: İrademize sahip çıktık
19:07 Grevdeki işçiler gözaltına alındı
17:19 YSK, 2 il, 11 ilçe ve 7 beldede seçim itirazlarını reddetti
17:07 Şenyaşar, bariyerlere rağmen eylemini sürdürdü
16:55 Wan direnişinin sembolü Muhammed Orhan tahliye edildi
16:47 Seçimlerdeki şaibelerin araştırılması için önerge
16:44 Leyla Güven’e 5 ay ceza
16:41 Şiddet uygulayan polisler açığa alındı
15:24 Amed’de trafik kazası
15:13 Seçim sonrası yeni anket
14:37 İzmir’de asbestli gemi tepkisi
14:18 17 ve 18'inci turlarda da yeni başkan seçilemedi
13:35 1 Mayıs çağrısı: Adaletsiz düzene karşı alanlara çıkalım
12:46 Hatimoğulları: İktidarın 'çöktürme planı' çökmüştür
12:31 9. Amed Tiyatro Festivali'nde 19 oyun sahnelenecek
12:16 6 kadın gazetecinin davası ertelendi
11:49 Bahçeli seçim başarısızlığını görmedi: Oyumuz yüzde 16,62!
11:38 Cezaevi ve savcılığa İmralı başvurusu
11:37 ÇGD’nin ‘Yılın Başarılı Gazetecileri’ ödülleri sahiplerini buldu
11:31 Eylemdeki tutsağın annesi: Talepleri talebimizdir
11:05 BİSAM: Yoksulluk sınırı 57 bin 578 TL
11:01 Kobanê Davası'nda yarın tutukluluk incelemesi yapılacak
10:57 İstanbul’da ev baskınları