WAN - Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümünün aydınlatılması için öğrencilerin başlattığı eyleme destek vermek için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsüne gitmek isteyen taksicilerin bir kısmı rektörün engellemelerine rağmen eyleme katıldı.
Van Merkez Taksiciler Grubu, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Çocuk Gelişimi 1’nci sınıf öğrencisi Rojin Kabaiş’in şüpheli ölümünün aydınlatılması talebiyle öğrencilerin başlattıkları eyleme destek vermek için 150 taksici üniversite kampüsüne hareket etmek istedi. Taksiciler kent merkezinde üniversite Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli’nin talimatıyla engellendi. Bir grup taksici ise engelli aşarak üniversitedeki öğrenci eylemine katıldı.
REKTÖRDEN TAKSİCİLERE ENGEL
Engellenen taksiciler, kent merkezinde bulunan İpek Parkı’nda açıklama gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan taksicilerden Alim Dursun, şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rojin Kabaiş için adaletin bir an önce sağlanması gerektiğini belirterek, “Aradan koca bir yıl geçmesine rağmen ailesine ne bir cevap verildi ne de adalet sağlandı. Şimdi ortaya çıkan ATK raporu iki farklı erkeğe ait DNA örneklerinin olduğu ortaya çıktı. Bu rapor bir yıl boyunca gizlendi. Rojin’in babası ellinde kızın fotoğrafı ile kapı kapı gezerek adaletin yerini bulmasını istedi. Şimdi bu utanç hepimizin değil mi? Rojin’in bedeninde iki farklı erkeğin DNA’sı bulunuyor ama dosya, deliler ve rapor ortada yok. Bu bir ihmal, barbarlık ve cinayettir. Biz Van Taksiciler Grubu olarak sesleniyoruz. Rojin’in ölümünü örtbas eden, delileri gizleyen adaleti yok sayan herkes bu suçun ortağıdır” dedi.
Taksiciler açıklamanın ardından rektöre tepki olarak Rojin Kabaiş’in fotoğraflarını camlarına yapıştırarak, yolcu taşıdı.