Mehmet Atlı’dan ilk single çalışması: Diçim Ji Vir

img
DİYARBAKIR- Sanatçı Mehmet Atlı ilk single çalışması olan "Diçim Ji Vir" i müzikseverlerle buluşturdu.
 
Sanatçı Mehmet Atlı yeni şarkısı ve ilk single çalışması olan “Diçim Ji Vir”ı müzikseverlerle buluşturdu. Önceki albümlerinde de başta Arjen Arî olmak üzere, Kamuran Elî Bedirxan,  Evdila Pêşew, Cegerxwîn, Kemal Burkay, Mazhar Kara, Lorin Doğan gibi şair ve yazarların eserlerinden beste yapan Atlı, bu kez de Şair Berken Bereh’in ”diçim ji vir” (buradan gidiyorum) isimli şiirinden yaptığı beste ile dinleyicilerin karşısına çıktı.  Atlı, bu şarkıya bir de klip çekti. Bu şarkı Atlı’nın ilk single çalışması niteliğini taşıyor. Atlı’nın yeni şarkısı şimdilik sadece kendi kişisel Youtube kanalında yayınlanıyor.
 
‘ORTAK DAYANIŞMANIN ÜRÜNÜ’
 
Atlı, şiiri tanıma ve besteleme sürecini şu sözlerle aktardı: “Korona salgını sürecinde, sosyal medyada dolaşan ve şairin kendi sesinden okuduğu bir video ile şiiri tanıdım. Şiir, bir yerden ya da bir kimseden gitmek, ‘özlemek için gitmek’ gibi bir çelişki ya da ‘sitemkâr, istenmeyen bir gidiş’ gibi içerikleri ile bana dokundu. Sade ve güzel Kürtçesi ile de akıcı bir şarkı olmaya çok uygun bir şiir gibi geldi. Bereh’ten izin istedim ve gitarımı alıp şiiri okur gibi bir şarkı geliştirmeye çalıştım; müzikli bir okuma. Zamanla müzisyen arkadaşlarımla paylaştım ve ortaya bir düzenleme çıktı. Diyarbakır’da kaydettik ve bu arada Mardin’de öğrencilerim şimdi meslektaşlarım olan genç mimarlardan ve onların dijital sanatla uğraşan arkadaşlarından, şarkıya uygun bir klip ricasında bulundum. Mardin çevresinden görüntüler, çizimler ve şiirin harflerinden, tipografiden oluşan klibi, şiiri, şarkısı, düzenlemeleri ile ortak dayanışmanın ürünü olan bir single çıkardık.”
 
Atlı, önümüzdeki günlerde de Arjen Arî şiirlerinden yaptığı bestelerin yeniden kaydı ve sunumuna yönelik çalışmaları olacağını paylaştı.