'Taleplerimiz için 23 Kasım’da Ankara’da olacağız’

img

BATMAN – Toplumun ihtiyacının savaş değil barış olduğunu belirten Eğitim Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, savaşa ayrılan bütçenin emekçilere ayrılması için 23 Kasım'da Ankara'da olacaklarını söyledi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Genel Merkezi, 23 Kasım'da eğitimde yaşanan aksaklıklar ve eğitim emekçilerinin taleplerini dile getirmek amacıyla Ankara'da miting düzenleyecek. "Haklarımız, geleceğimiz ve eğitim hakkı" sloganıyla gerçekleştirilecek miting için bölgedeki 7 ilde Eğitim Sen MYK üyelerinin katılımıyla çalışmalar yürütülüyor. Batman’da miting çalışmalarına katılan Eğitim Sen Genel Sekreteri Velat Kaya, 23 Kasım'da yapılacak mitingte eğitim emekçilerinin taleplerini gür bir sesle duyurulmasının önemli olduğunu söyledi.  
 
‘BÜTÇEDEN TALEPLERİMİZ VAR’
 
Geçtiğimiz Ağustos ayında TİS görüşmeleri için Türkiye'nin dört bir yanında taleplerini dile getirdiklerini, ancak iktidarın saldırılarına maruz kaldıklarını hatırlatan Kaya, kamu emekçilerinin sokağa çıkmalarının sık sık engellendiğini söyledi. Tüm engellemelere rağmen taleplerini dile getirmekten vazgeçmediklerine dikkat çeken Kaya, TİS sürecinde yetkili sendikanın emekçiyi yine yarı yolda bıraktığını vurguladı. Geçtiğimiz günlerde Meclis’te bütçe görüşmelerinin başladığını belirten Kaya, her yıl olduğu gibi bu yılda bütçeye ilişkin eğitim iş kolu olarak taleplerinin olduğunu ifade etti. 
 
'HER ŞEYE TİCARİ GÖZLE BAKIYOR'
 
Türkiye'de kaynakların betona, savaşa, sermayeye ve ranta ayrıldığını dile getiren Kaya, şunları söyledi: "Biz bildiğimiz gerçekleri topluma ve halka anlattık, anlatmaya devam edeceğiz. Biz bütçe savaşa değil eğitime ve Türkiye halklarının huzuruna aktarılsın dedik demeye de devam edeceğiz" ifadesinde bulundu. Emekçilerin yüzde üç gibi açlık rakamlarına mahkum edildiğini vurgulayan Kaya, "Açlık ve sefalet ücretlerine razı gelmedik, gelmeyeceğiz. Bu ülke kaynakları emekçilere ayrılmalıdır. Şunu en net bir şekilde ifade edelim; 17 yıllık AKP iktidarının tek icraatı kendi politik çıkarlarını ön plana koyarak, kendi siyasi gereksinimlerini karşılayan yol ve yöntemler ile eğitim başta olmak üzere her şeye ticari gözle bakıyor. Böyle baktığı için de emekçiler sefalet ücretlerine mahkum edilmiştir" ifadesini kullandı.  
 
'TOPLUMUN İHTİYACI SAVAŞ DEĞİL'
 
Bütçenin büyük çoğunluğunun savaşa ayrıldığına dikkat çeken Kaya, "Türkiye'de adı konmamış bir kriz var. Toplumun her kesimi kriz var, diyor. Sokağın gündeminde kriz var. Ama sahte rakamlarla enflasyon düşük gösteriliyor. İktidarın elinde bulundurduğu medya gerçekleri gizliyor. Sahte rakamlar ile krizin üstü örtülemez. Savaş ve ekonominin bağını kurduğumuzda toplumun demokratik bir refleks göstermesi gerekiyor. Toplumun ihtiyacı savaş değil barış, ölümler değil yaşamdır. Bunları savunan toplum refah seviyesine ulaşacaktır. Bizim talebimiz savaş değil, savaşa ayrılan bütçenin barışa ve emekçilere ayrılmasıdır. İşte tüm bu talepler ile sesimizi duyurmak için 23 Kasım'da Ankara'da olacağız" dedi.