Cizre kayyumu engelli yoluna palmiye ağacı dikti

img
ŞIRNAK – Cizre Belediyesi’ne atanan kayyum, hizmet diye görme engelliler için kaldırımlara yapılan sarı kabartmalı bantların üzerine palmiye ağacı ve elektrik direği dikti.
 
Şırnak’ın Cizre Belediyesi’ne atanan kayyum, kentin en işlek caddelerinden biri olan Nusaybin Caddesi'nde, görme engelli yurttaşlar için kaldırımların üzerinde yapılan sarı kabartmalı bantların üzerine palmiye ağacı ve elektrik direği dikti. Bununla yetinmeyen belediye, bantları yarıda bırakması dikkat çekti. 
 
'BİZLERİ GÖRMÜYORLAR'
 
Sarı bantların bitirilmemesi, üzerine ağaç ve elektrik direği dikmesine tepki gösteren Cizre Engellileri Koruma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gulizar Ölmez, engelliler için herhangi bir çalışma yapılmadığını dile getirdi. "Yaşadığımız yerde bizleri görmemeleri en büyük sorundur" diyen Ölmez, bantlar üzerine yapılan direk ve ağaçların zor olan yaşamlarını daha da zorlaştırdığını belirtti. Ölmez, engellilerin sürekli direk ve ağaçların çarpacağını hatırlatarak sorunun çözülmesini istedi. 
 
‘ENGELLER HER GEÇEN GÜN ARTIYOR'
 
Engellilerin başkaca problemlerine de dikkat çeken Ölmez, şunları dile getirdi: "Kendilerine elbise almak ve alışveriş yapmak için bir yerlere gidemiyorlar. Engelliler için yapılan asansörler engelliler için uygun değil. Kentteki resmi kurumların birçoğunda engelli rampası bulunmuyor.” Ölmez, kendilerine çıkarılan engellerin kaldırılmasını ve seslerinin duyulmasını istedi.