El birliğiyle köylerine su kanalı yapmaya koyuldular

img

HAKKARİ - Hakkari’nin Geçimli köyü sakinleri, baharın gelişiyle birlikte ekecekleri tarla ve bahçelerini sulayabilmek için kendi imkanlarıyla sulama kanalı inşa etmeye başladı. 

Hakkari’nin 3 mahalle ve 150 haneden oluşan Geçimli (Rindikê) köyü sakinleri, çetin geçen kış mevsimin ardından baharın gelişi ile birlikte ekecekleri tarla ve bahçelerini düzenlemeye koyuldu. Bireyselliği dayatan kapitalist kültürün uzağında yıllardır her işlerini birbirleriyle dayanışma içerisinde yapmaya çalışan köy sakinleri, bugünlerde artık kullanılamaz hale gelen sulama kanallarını onarmakla meşgul. 
 
3 gündür harıl harıl çalışan köylüler, sabahın erken saatlerinde kalkıp aralarında topladıkları para ile kiraladıkları kepçe ile su kanalı için toprağı kazama çabası içerisinde. 
 
Erkekler sulama kanalını onarırken, kadınlar ise ekecekleri toprağa ilk tohumları atmaya başladı.
 
Tarla ve bahçelerine soğan, maydanoz, salatalık, kabak ve fasulye eken kadınlar, bir araya gelip birbirlerine yardımcı olmayı ihmal etmiyor
 
Birçok işlerini ortak yaptıklarını dile getiren köylülerden Cevat Ölmez, “En büyük sorunumuz su kanalıydı, tarlası olan çok fazla insan var ama su yetişmiyordu. Biz de kendi aramızda oturup konuşarak, su kanalını yapmaya karar verdik. Parasını toplayıp, herkes bir işin ucundan tuttu. Belediyeden yardım almadan bu kanalımızı yapıyoruz. Açıkçası pek onlara bir iş bırakmıyoruz. İşin büyük bir bölümünü bitirmiş durumdayız. Köydeki tüm işleri kendi gücümüzle bitiriyoruz” dedi.