Efrinli Hıristiyanlar: Dünya sesimizi duysun bombalanıyoruz

img

EFRİN - Efrin Protestan Aziz Çobanlar Kilisesi yönetici ve cemaati, dünya kamuoyuna seslenerek, Türkiye'nin saldırılarının durdurulmasını istedi. 

Efrin'de yaşayan Hıristiyanlar, dünya kamuoyuna seslenerek Türkiye ve radikal dinci grupların yaşam alanlarına yönelik saldırılarının durdurulmasını istedi. Protestanlara ait Aziz Çobanlar Kilisesi'nin yöneticileri ve cemaati, 6 yıldır eşit ve özgür süren birlikte yaşamın bombalandığını dile getirdi.  
 
'DÜNYA BİZE SESSİZ KALMAMALI' 
 
Hıristiyan bir Kürt olduğunu belirten İstaz Ridwan Mihemed, Raco'nun Çakmak köyünden. Köyleri saldırıya maruz kaldığı için kent merkezine göç ettiğini anlatan Mihemed, uçakların günlük olarak köylerini bombaladığını vurguladı. Sivillerin hedef olduğunu anlatan Mihemed, şöyle devam etti: "Teröre karşı savaştıklarını söylüyorlar ama çocukları ve kadınları öldürüyorlar. Sesimizi bütün dünya duysun. Burada bütün halklar ve inançlar bombardıman altındadır."
 
'EFRİN HALKLARIN VE İNANÇLARINDIR'
 
Protestan Aziz Çobanlar Kilisesi sorumlularından Hemudê Bereket de, Efrin'in halklar ve inançlardan oluştuğunu ifade ederek, şöyle dedi: "Halklara ait tarihi yerler ve inanç merkezleri var. Eyn Darê'de bulunan tapınak ile Bardê'de bulunan ve Hıristiyanlara ait olan kilise bölgesini de vurdular. Yine bugün gelip Avrin Hastanesi'ne baksınlar hepsi yaralı kadın ve çocuklarla doldur. İnsanlık namına gelip görsünler. Efrin halklarındır. Biz buradayız. Burası topraklarımızdır. İsa Mesih Efrin'i koruyacaktır."
 
'KİLİSE VE CAMİLERİ VURUYORLAR'
 
Aziz Çobanlar Kilisesi cemaatinden Diyar Xwedan ise, kutsal kitaplarında savaşa yer olmadığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Efrin'de kilise yerleri, tapınaklar ve camiler vuruluyor. Nebi Huri'yi de vuruyorlar. Sadece Kürtleri değil burada yaşayan bütün halkların tarihini yok etmek istiyorlar. Biz 6 yıl oldu kilisemizi açtık. Anadilimiz olan Kürtçe ile inançlarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunu burada yaşayan demokratik sistem sayesinde gerçekleştirebildik. Saldırılardan dolayı güvenli bölgeye gitmek istenen herkese kilisemizin kapısını açtık. Efrin halkların desteğini bekliyor." 
 
MA / Nazım Daştan
 

Diğer başlıklar

10:32 DEM Parti: Meclis'te komisyon kurulması en acil görev
11/06/2025
11:43 Uyuşturucuya karşı yapılacak yürüyüşe çağrı: Gelin birlikte değiştirelim
09:46 Tutsak yakını: Toplumsal barış için İdare ve Gözlem kurulları lağvedilmeli
09:37 Kadın Kent Bostanları ile kent komünü kurmayı hedefliyorlar
09:22 7'nci Ma Music Günleri başlıyor
09:06 12 saat güneşin altında çapa sallayan işçiler: Geçinemiyoruz
09:05 Amed sokakları: Sürecin ilerlemesi için Öcalan özgür olmalı
09:03 Kürt Böreği Festivali’nde asimilasyona karşı mücadele çağrısı
09:02 Baharın geç geldiği Ewrekê güzelliğiyle büyüledi
09:02 Çatışmalı süreçte eşini ve iki çocuğunu kaybetti: Öcalan'ın yanındayız
09:01 Meclis Şirnex’teki talana sessiz: Botan’ın doğasına savaş açıldı
10/06/2025
09:06 Ankara'nın nabzı: Toplumsal barış için Meclis sorumluluk almalı
09:04 Çatışmalı süreçte ailesinden 4 kişiyi yitirdi: Sadece konuşmakla barış olmaz
09:01 ‘NADA’nın kongre kararlarında Öcalan’ın fikirleri ön açıcı oldu’
09/06/2025
15:31 30 yıllık tutsağa Amed’de coşkulu karşılama
15:26 Xozat’ta madene karşı yürüyüş
09:09 Dünya halkları Abdullah Öcalan'la görüşmek istiyor
09:07 Şirnex'te 15 bölge bin 350 gündür yasaklı
09:04 SYKP’li Turgan: Solun örgütsel bir yenilenmeye ihtiyacı var
09:03 Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü: MESEM’ler kapatılsın