Özsoy: Ortadoğu başarısızlığı ciddi siyasi etkiler üretebilir

img

ANKARA - Türkiye’nin Ortadoğu’daki başarısızlığı içeride iktidar çelişkilerini ve çatışmalarını derinleştireceğini vurgulayan HDP Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, "Bu Türkiye’de birden çok darbenin önünü açabilecek kadar ciddi siyasi etkiler üretebilir” dedi.

 
AKP iktidarı, Suriye iç savaşın en kırılgan noktası olarak bilinen İdlib'den çekilmemekte ısrarlı tavrını sürdürüyor. Türkiye son iki haftada Suriye rejimi ile girdiği iki farklı çatışmada 13 kayıp verdi. TSK ile Suriye ordusu arasında tekrar çatışma yaşanma ihtimali bulunuyor. Rejim güçleri ise, İdlib’te ilerlemeye devam ediyor. Bu noktada Rusya ile çelişkiler artarken, Ankara, ABD ve NATO kampına tekrar yöneldi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dış İlişkilerden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Hişyar Özsoy, İdlib krizi ve bölgedeki gelişmeleri değerlendirdi.
 
Özsoy, Türkiye’nin dokuz yıllık Suriye savaşında sürdürdüğü savaş ısrarının İdlib’de dibe vurduğunu ifade etti. Türkiye’nin Suriye’deki isteklerinin 2014 yılı itibariyle sonlandığını belirten Özsoy, siyasi iktidarın bunu görmek istemediğini belirtti. Özsoy’a göre AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ısrar ettiği iki yanlış politikadan biri Kürt karşıtlığı, diğeri Esad’ı devirme isteği.
 
‘TÜRKİYE BÜYÜK TAAHÜTLERİN ALTINA GİRDİ’
 
Türkiye’nin 2018 yılında bu yana Rusya ile yaptığı Astana ve Soçi süreçleriyle Esad karşıtı güçleri tasfiye etmeyi taahhüt ettiğini belirten Özsoy, söz konusu taahhütlerin yerine getirmediği hatırlattı. Özsoy, şu değerlendirmede bulundu: “Türkiye hem M-4 ve M-5 yollarının denetimini Suriye rejimine bıraktıracaktı hem de İdlib’ de bazı grupların silahsızlandırılması, bazı grupların ayrıştırılması gibi çok fazla taahhüt altına girdi. Türkiye şuanda Rusya ve İran’ın Astana süreci ruhuna aykırı davrandığını iddia ediyor ama durum söylenenlerin tersi. İki yıldır Türkiye’nin yükümlülüklerini yerine getirmesini bekliyorlar. Hal böyle olunca Şam ile Rusya İdlib’de daha fazla beklemeyeceklerini ve artık Suriye savaşı defterini kapatmak istiyorlar. Şimdi bu sürecin kazanının Esad olduğunu herkes biliyor. Fakat ABD, AB ve İsrail bunu kabul etmesine rağmen Esad’ın çok fazla güçlenmesini de istemiyorlar. Ne ABD ne Avrupa İdil’deki savaşın Esad rejimin istediği şekilde sonlanmasını istemiyor. Asıl mesele bu.”
 
‘TÜRKİYE ROJAVA MESELESİ İÇİN RUSYA İLE YAKINLAŞTI’
 
Özsoy, Türkiye ile Rusya yakınlaşmasının Suriye üzerinden gelişen ve taktiksel yakınlaşmadan ibaret olduğunu vurgulayarak, “Fakat Türkiye o kadar Rusya’ya yaklaştı ki yani son üç yılda Rusya ile çok ciddi bir yakınlaşmaya girdi. Bunun temel nedeni de Suriye meselesiydi. Özellikle de Rojava meselesiydi. Ancak Türkiye ile Rusya arasındaki makas giderek daralıyordu. Şu anda Türkiye daha önce terör olarak tanıdığı Heyet Tehrir El Şam için Suriye’ye asker yığdırıyor” diye belirtti.
 
‘ABD TÜRKİYE’Yİ İSTEDİĞİ GİBİ KULLANACAK’
 
Türkiye’nin, Rusya ile olan ilişkilerinin İdlib’de zarar görmesinden kaynaklı yüzünü batıya çevirmesine dair de şunları ifade etti: “Hulusi Akar bir ay önce ‘biz Suriye’ye gideriz’ diye gayet kendinden emin bir şekilde ortalığı toza dumana katıyordu. Şimdi ne oldu. Geçtiğimiz gün Batıyı ve NATO’yu göreve çağırıyordu. ‘Lütfen gelin araya girin Rusya’yı durdurun diyordu. ABD ne yapacak bu durumda. Türkiye’nin Rusya ile içine girdiği bu zor durumu ABD kendi lehine çevirerek, Türkiye’yi istediği gibi kullanacak. Yani Türkiye’ye belli bir destek sunması karşılıksız olmayacaktır. Türkiye pek ala diyebilir ki şu S-400 meselesinden bir defa vazgeç. Bölgesel siyasette Rusya ile hareket etme gibi talepleri olacaktır.
 
İLİŞKİLERİ ZORLAYAN BİR POZİSYON
 
Onun için diyorum Türkiye ile Rusya’nın yakınlaşması taktikseldi. Esas olarak Türkiye’nin Rusya ile önce uzaklaştıkları sonra da yakınlaştıkları mesele Suriye’dir. Şimdi özellikle son iki yılda Rusya ile iki yıldır yakınlaşan Türkiye, şimdi de İdlib sorununda dolayı Rusya ile karşı karşıya geldi. Doğal olarak Türkiye yönünü çevirmek durumunda kaldı. Desteği nereye kadar alır bunu çok fazla kestirmek mümkün değil fakat; Trump’ın Ulusal Danışmanı çok açı bir açık yaparak, ‘İdlib’e paraşütle asker indirip Türkiye’yi koruyacak falan değiliz’ dedi. Bu biraz daha aslında arkada durarak ‘aslanım saldır’ diyerek Türkiye ile Rusya ilişkilerini daha da derinleştiren bir pozisyon alacak gibi görünüyor."
 
‘TÜRKİYE KENDİSİNİ MEŞRULAŞTIRAMIYOR’
 
Özsoy, “Sürekli yanlıştan ısrar ediyorlar. Erdoğan kalkmış diyor ki, ‘Biz Adana mutabakatına dayalı olarak orada olacağız.’ Fakat Adana Mutabakatı iki devlet arasında yapılır. Bir taraftan diyor ben Suriye rejimin tanımıyorum, diğer taraftan da Adana mutabakatından bahsediyor. Türkiye’nin Suriye’de olmasını bir türlü meşrulaştıramıyorlar” diye belirtti.
 
NATO TÜRKİYE İÇİN SAHAYA İNECEK Mİ?
 
Özsoy, Türkiye’nin İdlib’de içine girdiği çıkmazlığı NATO ya da ABD güçleriyle aşmasının gerçekçi olmadığının altını çizdi. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı O'Brien tarafından İdlib’e dair yapılan "İdlib'e askeri olarak müdahale edeceğimizi sanmıyorum. Rusların, İranlıların ya da Esed'in tüm kötü eylemlerini durdurma pozisyonunda değiliz” açıklamasına işaret eden Özsoy, şöyle devam etti: “ABD seçimlere gidiliyor. Tump ABD kamuoyuna ve kongresine durumu açıklayamaz. ABD sembolik bazı adımlar atabilir. Çünkü Rusya ile birbirlerine girmişken Rus Türk ilişkilerini bozmaya çalışacaklar ve bazı güzel sözler söyleyecekler. Sonrasında Ortadoğu politikalarına istedikleri gibi Türkiye’yi kullanacaklar. Yoksa AB, ABD’nin NATO’nun tekrar gelip Suriye savaşına girip, Rusya ve Esad ile savaşma durumu olamaz.  Bu mesele 2014 yılında bitti. Biliyorsunuz 2014 yılında yaklaşık seksen ülke gelip savaşa girdi ama ardından çekildiler. Şimdi bu ülkeler tekrar niye gelip bu savaşa girsin.  Dolayısı ile gerçekçi değil. Bu güçler sadece Erdoğan’ın sırtını sıvazlayarak onu bir noktaya getirecekler ve muhtemelen ile Rusya ile yapılan antlaşmaları bozmasını isteyecekler."
 
TÜRK RUS İLİŞKİLERİ
 
Rusya ile ilişkilerinin bozulması ya da karşı karşıya gelmenin Türkiye’ye etkilerine işaret eden Özsoy, “Bu durum hem içte hem de dışta Türkiye’ye olumsuz etkileri olur. Bugün ABD dünyanın en güçlü ülkesi olabilir fakat Suriye’de belirleyici olan güç Rusya’dır. Çünkü Rusya rejimin ortağı. Şimdi Şam ile Türkiye görüşmelerini de Şam ile Kürt diyaloğunu da yaptıran güç Rusya. Haliyle Suriye’nin dizayn ihalesi Rusya’ya kalmış. Türkiye neyine güvenerek yumruk kavgasına giriyor” dedi.
 
‘TÜRKİYE BU SÜREÇTE BÜYÜK TAVİZLER VERDİ’
 
Türkiye’nin Suriye savaşı süresince Kuzey Suriye yönetimi kurulmasın diye Rusya’ya çok önemli tavizler verdiğini hatırlatan Özsoy, tavizlere rağmen Rusya’nın Kuzey Suriye yönetimini tanıdığını belirtti.
 
Özsoy, şunları söyledi: “Mesela S-400 sadece birkaç milyar dolar ile ele alınacak bir mesele değil. Türkiye o tavizle hem ABD’ye hem NATO’ya hem de batıyı karşısına aldı. Bunun da birçok yaptırımı oldu ve olmaya devam edecek.  Bu çok büyük bir risktir. Real olarak dünyayı karşına alıyorsun. Bu çok büyük taviz. Nükleer santral meselesi yine öyle. Şimdi baktığımızda Türkiye’nin Rusya’ya verdiği o kadar tavizden sonra ne alabildi?  Türkiye Kürt karşıtlığı üzerine Rusya’ya yönünü çevirdi ancak gelinen noktada Rusya Kürtlerin orada varlığını kabul ediyor ve Esad ile Kürtleri orada bir zeminde buluşturmak istiyor. Bu Kürt anasını görmesin politikasının çöküşü.”
 
‘ŞİMDİ DE ABD’YE GİDECEK’
 
“Şimdi Rusya’dan isteyip bir türlü alamadığı şeyi bu sefer batı ve ABD ye yüzünü dönerek almaya çalışacak” diyen Özsoy, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok güçsüzleşmiş bir şekilde ABD ye sarılarak, bunu yapmaya çalışacak. Şimdi işte tamda yaptığı hatanın bedelini ödüyor ve daha fazla da ödeyecektir. Bundan sonra Türkiye’nin batı ile hemen ilişkilerini toparlayacak söylemi doğru değil kadar çok şey kırılmış ki, o kadar köprü yıkılmış ki bunlar hemen öyle kolay kolay olacak şeyler değil. Bu ilişkileri belki devlet üzerinde biraz onarabilirsin ama batı kamuoyunda siyasetinde Türkiye algısı, Erdoğan algısı öyle on yılda toparlanacak bir durum değil.” 
 
‘CİDDİ SİYASİ ETKİLER OLABİLİR’
 
Özsoy, Türkiye’nin gelinen noktadaki Suriye başarısızlığının Türkiye’yi hem içte hem de dışta zorlayacağını söyledikten sonra önemli uyarılarda bulundu.  Özsoy, sözlerini şöyle tamamladı: “Türkiye’nin Ortadoğu’daki bu zorlanması, bu başarısızlığı Türkiye içerisinde iktidar çelişkilerini çatışmaların derinleştirecektir. Dikkat ederseniz herkes birbirine girmiş durumda. Sedat Peker’i bilmen nereye kaçmış gitmiş, Başbuğ başka bir yerden konuşuyor, yine Bahçeli darbenin siyasi ayağından bahsediyor. Yani bu üç beş yıldır oluşmakta olan bu devlet yapılanması içerisinde de şu an itibari ile ciddi krizler söz konusu. Erdoğan siyasetini çok yanlış bulan askeri kurmaylar var. Dolayısı ile Erdoğan’ın bu Suriye’deki gerilim ve savaşçı tutumu Türkiye’ye ağır faturası olacağını düşünüyorum.
 
Bu durumlar Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sıkışmışlığı gösteriyor. Eğer yumuşak bir geçiş olmazsa, Türkiye halkları bu iktidar yönetiminden kurtulmazsa, Suriye savaşındaki bu bataklık Türkiye’de birden çok darbenin önünü açabilecek kadar ciddi siyasi etkiler üretebilir.”
 
MA / Berivan Altan – Selman Güzelyüz

Diğer başlıklar

18:41 223 işçi 144 gündür direniyor
18:38 Gazeteci Cihan Berk tutuklandı
18:08 AYM’den 3 kitabın yasaklanmasına hak ihlali kararı
18:03 BM: Gazze’de soğuktan 3 çocuk yaşamını yitirdi
17:17 İstanbul'da ESP'li 6 kişi tutuklandı
16:55 Gazeteci Aykol’a yeni bir antibiyotik tedavisi başlandı
16:52 Çandar’dan Erdoğan’a: Dışişleri Bakanınıza ayar verin
16:37 Mûş'ta kadınlar bir araya geldi
16:19 AKP raporunda eski yöntem ve eski söylemler: Özerk Yönetim “tehdit” olarak tanımlandı
16:18 İŞKUR'da kura hilesi iddiası: AKP'li aileden 5 kişiye kura çıktı
15:21 Çetin Arkaş: Önder Apo’nun istediği kişilerle görüşmesinin imkanları yaratılmalı
15:09 Bozan: Cezaevi İvrendi’ye düşman hukukuyla yaklaşılıyor
15:00 Kamu emekçileri iş bıraktı
14:55 'Hayata Dönüş Operasyonu'nun yıl dönümünde cezaevi tellerine karanfil bırakıldı
14:44 Yazar Tunç’un Mereş katliamını konu alan kitapları yeniden basıldı
14:27 Katledilen Taybet İnan ve 29 kişi anıldı: İnsanlığa karşı suçtur
14:23 Kayyım kararının yürütmesinin durdurulması karara bağlanacak
14:22 İHD: 'Hayata Dönüş' operasyonlarında cezasızlık politikası sürdürülmüştür GÜNCELLENİYOR
14:13 Kaya’nın taziyesine kitlesel ziyaret
14:09 Katledilen gazeteciler Cihan Bilgin ve Daştan için mevlit verildi
12:46 'Katledilen arkadaşlarımızın hesabını sormaktan vazgeçmeyeceğiz'
12:33 AKP raporunu Meclis'e sundu
11:51 DEM Parti İmralı Heyeti ile TİP görüşmesinin tarihi belli oldu
11:13 Farqînli yurttaşlar: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü halkın özgürlüğüdür
10:53 Cizîr’de taciz faili öğretmen gözaltına alındı
09:53 2025: Küresel güç dengeleri değişti, yeniden mevzilenme başladı
09:29 Cizîr’de çok sayıda öğrencinin taciz edildiği ortaya çıktı
09:25 'Hasta tutsakları hala cezaevinde, barışa nasıl inanalım?'
09:24 10 yıldır kayyımın yönettiği kent komün ve meclislerle yeniden inşa edilecek
09:20 Eril şiddet çemberinde bir yaşam mücadelesi
09:19 Veysi Aktaş'tan 'Umut ve Özgürlük' mitingine katılım çağrısı
09:16 19 Aralık'tan bugüne tecrit daha da derinleşti
09:16 Şanogel kuruldu: Sokağa ve halka ulaşmak istiyoruz
09:15 Rûbarêşîn ve Sergen dereleri HES kıskacında
09:08 Mereş'te 47 yıllık yara: Yüzleşin
09:07 Filozof Holloway: Rojava sistemdeki süper çatlaktır
09:01 İsviçre: Doğrudan demokrasi ilkesi esastır
09:00 19 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:44 PİRHA muhabiri Cihan Berk gözaltına alındı
08:18 26 şirkete eş zamanlı operasyon: Gözaltılar var
18/12/2025
23:22 DEM Parti’den TFF’ye çağrı: Cezai yaptırım ağırlaştırılmalı
22:33 İlk 8 maddesi görüşüldü: Bu bütçe emeğin değil
21:44 Ayşe Şan, konser ile anıldı
21:12 Cenk Yiğiter’e saldıranlara hapis cezası verildi
21:06 Kuyu Tipi Cezaevleri paneli: Mekanın yarattığı şiddet rejimi
19:53 KESK: Yoksulluk ve adaletsizlik normalleştirildi
19:47 Devrimci Parti: Devrimci tutsaklara özgürlük için harekete geçelim
19:42 Arkaş: Askerlerin mezarına çiçek koymaya varım, peki ya siz var mısınız?
18:22 Denizli’de çocuk işçi yandı
18:20 Hakan Fidan, QSD'yi hedef aldı
17:47 Ebex’te Sima Semend Kadın Eserleri Kütüphanesi açıldı
17:44 Leyla Zana’ya yönelik ırkçı saldırı protesto edildi
17:39 Serhat Bölgesinde toplantılar son buldu: Tarafların imkanları eşit olmalı
17:30 Bahçeli: Abdullah Öcalan’a özgürlük mitingi ifade özgürlüğüdür
17:27 Temel: İktidarın komisyona sunacağı rapor sürecin ciddiyetiyle uyumlu olmalıdır
17:22 CHP'den 53 sayfalık rapor: Sürecin esasına ve ana aktörüne temas yok!
17:18 Bütçe görüşmeleri: Bu ülkenin geleceği muhalefetin cesaretine bağlı
17:10 Akın Birdal: İşçi sınıfının ekmeği barıştadır
16:56 Ev baskınında polis, 5 yavrusu olan köpeği kurşunlayarak öldürdü
16:40 Gazeteci Aykol, 2 ay 4 gündür yoğun bakımda
16:30 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısı gerçekleştirdi
16:22 Bakanlık Kazanhan'ın katili için 1,5 yıl sonra kırmızı bülteni uyguladı
15:37 30 bin TL’lik zam teklifi geri çekildi
15:06 Qers Barosu’ndan ırkçı doktor hakkında suç duyurusu
15:04 Kadınlardan 'Kadın Mitingi'ne katılım çağrısı
14:56 Ayşe Şan mezarı başında anıldı
14:37 DEM Parti İmralı Heyeti ile Özel görüşmesinin tarihi beli oldu
14:37 Dersim Gazeteciler Platformu kuruldu
14:36 CHP raporunu Meclis’e sundu
14:33 Çetin Arkaş: Barış olacaksa yapılanlarla yüzleşilecek
14:30 KESK: Emekçiler bu bütçeyi kabul etmiyor
14:03 DEM Parti Gençlik Meclisi üyesi kaçırılıp işkence yapıldı
13:43 Irkçı akademisyenden Kürtlere hakaret: Hakları kısıtlansın, çalıştırılmasınlar
13:00 Ahmet Türk’ten Bursaspor’a tepki: Bu tüm Kürtlere yapılan hakaret ve tehdittir
12:54 Türkiye’nin Suriye’de hedeflediği ‘üç’ şey
12:42 Barolardan Leyla Zana'ya küfre yaptırım çağrısı
12:02 Sincar davası bir kez daha mütalaa için ertelendi
12:00 Nazım ile Cihan’ın çektiği fotoğraflar sergilenecek
11:18 Asgari ücreti işveren belirleyecek: En yüksek oran yüzde 30
10:48 Efrin'de bir kadın işkenceyle katledildi
10:29 Kenanoğlu: 'Umut ve özgürlük' mitingi sahiplenilmeli
09:52 Fatma Bostan Ünsal: Yaşananlar konuşulmadan barışın toplumsallaşması mümkün olmaz
09:30 AHKEM işçileri: Tazminat ödememek için istifaya zorluyorlar
09:24 İzBB Başkanının gönderisine yorum yaptı, ücretsiz izne çıkarıldı
09:23 İHD Şirnex Eşbaşkanı: Barışın toplumsallaşması için cesur adımlar atılmalı
09:21 '10 yıl değil 100 yıl geçse de unutmayacağız'
09:20 Bir mezar mücadelesi: Oğlunun kemiklerini dördüncü kez gömdü
09:17 Zorlu kış şartlarında hayvancılık
09:15 İzBB işçilerinin mücadelesi kazanımla sonuçlandı
09:13 Yönetmen Eskiköy: Sinema ve televizyon yoluyla toplumun kutuplaşmasına rıza üretiliyor
09:08 Ölüye Saygı İnisiyatifi: Barışın kalıcılaşması için mekansal hafıza konuşulmalı
09:04 Tutsağa işkencenin görüntüleri çıktı, bilirkişi işkenceyi raporladı
09:03 Yasaklı köyler petrol ve madene açılıyor
09:01 Belçika: Merkezi yönetim yerele karışmıyor, komüniteryen anlayış hakim
09:00 Kadınlar 2025’ten 2026’ya mücadeleyi devrediyor
09:00 18 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:47 ‘Uyuşturucu’ operasyonu: 4 gözaltı
17/12/2025
23:58 Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
23:54 Leyla Zana'ya yönelik küfürlü tezahüratlara tepki yağdı
23:06 Amed Büyükşehir Belediyesi'nden iddialara yanıt
22:25 Mersin ve İzmir'de eylem: S ve Y Tipi Cezaevleri kapatılsın
21:26 Hindistan’da hava kirliliği ‘aşırı şiddetli' seviyeye ulaştı
21:24 Hasta tutuklu yaşamını yitirdi
21:18 CHP raporunu yarın Meclis'e AKP de Erdoğan'a sunacak
21:08 İnsan hakları haftasının son eylemine polis ablukası
21:01 Mereş Katliamı 47'nci yılında: Kayıplarımızın mezar yerleri bulunsun
20:53 Afgan mülteciler zorla ülkelerine gönderiliyor
20:37 Gazze’de 17 kişi soğuktan yaşamını yitirdi
20:33 Başkurdistan’daki Marksist grup üyelerine ağır ceza
20:27 Amed'de Ayşe Şan için anma
20:20 Barışa İhtiyacım Var Kadın İnisiyatifi: Savaş bütçesiyle militarizm kuşatılıyor
20:11 Ahmet Özer: Süreç için herkese düşen sorumluluklar var
19:52 Ankara'da kadın cinayeti
19:38 KHK eylemi: Hukuksuzluklar son bulana kadar mücadelemiz sürecek
19:31 'Leyla Zana'ya yönelik ırkçı sloganlar kabul edilemez'
19:27 Okulda çocuklara silahlı araçlar tanıtıldı
18:48 Komisyondan rapor için ‘yazım ekibi’ kararı
18:40 Cenevre’den çağrı: 'Umut hakkı' derhal uygulanmalı
18:14 Arkaş: Artık Kürtlerin varlığı inkar edilemez
18:07 Görüşme sona erdi: Kanun teklifinin çerçeve metni Meclis'e sunulacak
17:52 Kızını ve torununu katleden Keskin’e ağırlaştırılmış müebbet
17:49 Veysi Aktaş: Mücadelemiz norm dışı devlete karşıdır
17:43 Avukat Suna Bilgin’e 6 yıl 3 ay hapis cezası
17:12 Arhavi’deki çevreciler: Mücadelemiz devam edecek
16:34 Kurtulmuş ve siyasi parti koordinatörlerin görüşmesi başladı
16:31 Dilan Karaman İnceleme Komisyonu: Bilgiler titizlikle derleniyor
16:28 Diba Keskin: Dilimize sahip çıkmazsak yok olacağız
16:21 DEM Parti Meclis Kadın Grubu’ndan ‘istismar’ açıklaması
16:10 'Hakime rüşvet' haberinin erişim engeli haberine de erişim engeli
16:06 25 yıl hapis cezası verilen taciz faili tutuklanmadı
16:04 Gazeteci Aykol’un tedavisi antibiyotiklerle sürüyor
15:56 Oluç: Cumhurbaşkanlığının kimi merkezi yetkileri yerellere devredilmeli
15:32 Arkaş: Önder Apo dışında kimse Türk-Kürt barışını sağlayamaz
15:22 Diyanet’in bütçesi beş bakanlığa ayrılan paydan fazla
15:20 ‘Dayanışmayı büyüterek barışı inşa etmek mümkün’
15:17 DEM Parti, Meclis'te çocuk istismarı için araştırma komisyonu istedi
14:31 İHD: KHK'liler görevlerine iade edilsin
14:10 AYM, Tayfun Kahraman'ın tedbiren tahliyesini reddetti
13:57 Meclis kreşinde Yerli Malı Haftası konusu: SİHA ve savaş
13:56 Kayyım önce koli dağıttı sonra ihale imzaladı
13:32 Gazeteci Diren Yurtsever'e ceza istemine ret
13:21 İmralı Heyeti üyesi Sancar: Şimdi, barış hukukunu kurmanın zamanıdır
12:14 Kurtulmuş ve komisyondaki partilerin koordinatörleri bir araya gelecek
12:07 Miting deklarasyonu: Hukukun anahtarı ‘umut hakkı’nın uygulanmasındadır
11:58 10 Ekim Katliamı davasında 3 polis için soruşturma izni
11:23 31 yıllık tutsaklığın ardından memleketine döndü
11:17 'Siyaset konuştun' denilerek işten çıkarıldı
10:57 Gazeteciler Nazım Daştan ve Cihan Bilgin İstanbul'da anılacak
09:25 Çiftyürek: Devletin bir beyanda bulunması lazım ki süreç hukuki olarak ilerlesin
09:19 Alman Sosyolog: Abdullah Öcalan'ın çağrısı nadir umut anlarından biridir