KKP Genel Başkanı Çiftyürek: Yan yana gelme vakti geldi

img

DİYARBAKIR - KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, içeride ve dışarıda Kürtlere karşı artan saldırılara dikkati çekerek, “Kürt siyasi partilerinin kendi aralarındaki sorunları artık bir kenara bırakıp, yan yana gelerek iktidar hedefiyle ortaklaşmaları gerekir” dedi.

Kürt ulusal birliğine dair kimin, ne düşündüğü öğrenmek üzere Kürt siyasi partileri ve örgütleriyle başlattığımız dosya dizimize Kürdistan Komünist Partisi (KKP-Partiya Komunist a Kurdistan) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek'le devam ediyoruz. 
 
Kürdistan Komünist Partisi’nin (KKP) geçmişi, Türkiye Komünist Emek Partisi'nin (TKEP) Kürt kolu olarak 1 Mayıs 1980'de kurulan Kürt Özerk Örgütü’ne uzanıyor. Mart 1982’de toplanan KÖÖ, kuruluş kongresinde partileşerek Kürdistan Komünist Partisi (KKP) adını aldı. Partinin Genel Sekreterliğini ise Sinan Çiftyürek üstlendi. 1986’da diğer Merkez Komite üyeleri ile birlikte tutuklanan Çiftyürek, 1990’da cezaevinden çıktıktan sonra gerçekleşen 3. Genel Kongresi’nde TKEP’den ayrılan KKP oluşumu içinde yer aldı.
 
ÖSP’E KKP ADINI ALDI 
 
2000’li yılların başında yasal bir siyasi parti kurma çalışmalarının KKP içinde tartışmaya açılması ile birlikte Mezopotamya Sosyalist Partisi (MESOP) Girişimi ile farklı siyasal geleneklerden gelen sosyalistlerle görüşmeler gerçekleştirildi. Bu görüşmelerin sonucunda, 21 Aralık 2011 tarihinde Özgürlük ve Sosyalizm Partisi (ÖSP) kuruldu. Sinan Çiftyürek, Kurucu Genel Başkan olarak görev üstlendi. 
 
ÖSP, 17 Kasım 2018’de gerçekleşen 3’üncü Genel Kongresi’nde ismini Kürdistan Komünist Partisi (KKP) olarak değiştirdi.
 
KAPATMA DAVASI AÇILAN 4 PARTİDEN BİRİ
 
Programında “Ezen ve ezilen ulusların varlığı koşullarında ve ulusumuzun kendi ulusal devletini kurma zorunluluğu nedeniyle Türkiye komünist hareketi ile birbirini tamamlayan bir politik yönelimi hedefler. İdeolojik-kuramsal üretimde ve politik mücadelesinde Marksizm-Leninizmi rehber edinir” ifadelerinin yer aldığı parti, adında yer alan “Kürdistan” ifadesi nedeniyle hakkında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kapatma davası açılan 4 partiden biri.
 
Yargıtay Başsavcılığı Şubat 2019'da, KKP ile birlikte Kürdistan Demokrat Partisi-Türkiye (KDP-T), Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) ve Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK) tüzük ve programının Anayasası'nın 3, 68/4 ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 78, 79/a, 80, 81, 82, 83 ve 96. maddelerine aykırı bölümler içerdiği gerekçesiyle partilerin kapatılması talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu. AYM, partilerin itirazda bulunduğu bu başvuruya dair henüz kararını açıklamış değil. 
 
‘YAN YANA GELME ZAMANI’
 
Uzun soluklu bir mücadele geleneğinden gelen KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek,  Kürtlerin bugün ulusal ittifaklarını sağlamaları konusunda “Kürdistan'ın bir sömürge olması, halkımızın baskı altında olması, tüm ulusal demokratik taleplerinin, varlıkların dahi yok sayılması başlı başına bir nedendir" diyor. 
 
Parti olarak da Kürt ulusal ittifakına bu pencereden baktıklarının altını çizen Çiftyürek, sıraladığı bu nedenlerden dolayı Kürt siyasi partilerinin kendi aralarındaki sorunları artık bir kenara bırakıp, yan yana gelerek iktidar hedefiyle ortaklaşmaları gerektiği görüşünde.
 
Çiftyürek, özellikle bugün İran ve Amerika arasındaki güncel sorunların yarattığı gerilim üzerinden Kürtlerin taraf olmaya zorlanmasının Kürt ulusal birliğine olumsuz etki  edeceği düşüncesine sahip.
 
Amerika ve İran arasında Ortadoğu'da süren güç savaşlarında komünist hareketlerin Batı'nın emperyal geçmişi nedeniyle Amerikan karşıtı ve İran yanlısı tavrı ile birlikte Kürtleri anti-emperyalistlik üzerinden İran yanlısı tutum almaya zorlayan tutumlarını eleştiren Çiftyürek, Amerika'nın da İran'ın da ‘emperyalist’ birer ülke olduğunu kaydetti.
 
'KÜRTLER TARAF OLMAYA ZORLANIYOR’
 
Çiftyürek, Kürtlerin ABD ve İran arasında taraf olaya zorlanmasını, "Amerika ve İran arasındaki hegemonya savaşı, Irak üzerinde başka bir noktaya evrildi. Kasım Süleymani'nin ve El Mühendis'in öldürülmesi Kürtleri bambaşka bir noktaya zorluyor. Amerika ile İran arasındaki hegemonya savaşı. Biri küresel emperyalist bir devlet, diğeri ise bölgesel emperyalist devlet. Bu savaşta Kürtler bir taraf olmaya zorlanıyor. Kimileri de anti-emperyalist yükü Kürtlerin omzuna bindirmek istiyor. Amerika'nın karşısında, İran'ın yanında durmaya zorluyorlar. Bu da önemli bir sorundur. Kürtlerin öncelikle kendi aralarında ulusal bir ittifak kurmaları lazım. İran zaten mağdur değildir, emperyalizme karşı savaşmıyor. Kürtlerin esasen Amerika ve İran arasındaki çelişkileri gündemine alarak kendi ulusal çıkarlarına göre hareket etmeleri gerekir. Kendi ulusal çıkarları için de acilen Ulusal Kongre kuramıyorlarsa bile ortaklaşmaları, yakınlaşmaları lazım. Son olay bir şeyi daha güncelleştirdi. Irak kurulurken zaten yapay bir devlet. Şiistan, Sünnistan ve Kürdistan" sözleriyle değerlendiriyor.
 
'KÜRTLER İTTİFAK YAPMAYA MECBURDUR’
 
Bu koşullar altında Kürt ulusal birliğinin hem Kürt örgütleri arasındaki farklılıklar hem Kürt coğrafyasının dörde bölünmüş olması hem de iç ve dış dengeler açısında ‘gerçekçi’ olmadığı yönündeki kimi görüşler üzerinde duran Çiftyürek’in bu bakış açısında sahip kişi ve örgütlere yanıtı şu: "Kürt ulusal birliği gerçekçi midir? Buradan bir tespit yaparak gitmemiz gerekir. Kürt ulusal birliği zorunludur. Kürt ulusal partileri, büyüğüyle küçüğüyle ittifak yapmaya mahkumdurlar, mecburdurlar. Bu, coğrafyanın emridir." 
 
ULUSAL İTTİFAK ZEMİNİ
 
Çiftyürek, bu görüşlerinin gerekçesini ise şöyle açıkladı: "Bugün sokakta halka sorarsanız 'Kürt halkının sorunu nedir?' diye, 'İttifak kurmaları lazım' der. Bu gerçekçi midir? Sorunlar nelerdir? Biz bunu hemen gerçekleştirebiliriz miyiz? Biz umutluyuz, kararlıyız. Biz bu konuda bütün gücümüzü, çabamızı, faaliyetimizi, ağırlık merkezimizi buna ayırdık. Ama temkinliyiz, yaşanmış tecrübelerimizden dolayı temkinliyiz. Konsept farkı var aramızda, bundan dolayı temkinliyiz. Bu konsept farkının getirdiği sorunlar var aramızda. Bu sadece bizimle A partisi arasında değil, Güney ile Kuzey arasında başta olmak üzere 40 yıllık soğuk savaş yılları var. Biz bu duvardan bazı tuğlaların indirildiğini ifade ettik. Şimdi bizim bu duvarı yıkmamız lazım ulusal ittifak konusunda. 
 
O nedenle; 'Ulusal ittifakı uzun soluklu tartışacağız' dedik. Bugün güncel sorunlarda tutum alalım, ulusal ittifak zamanımızı alabilir, kalıcı olması bakımından. Şimdi içerde ve dışarda artan saldırılara karşı öncelikle ortak tutum alınırsa sokakta birlikte ıslanıp, birlikte ısınırsak kitabi olarak ulusal ittifakın zeminini güçlendirebiliriz." 
 
KÜRTLERİN TARİHSEL TRAJEDİSİ
 
Çiftyürek, 17. yüzyılda Şii yayılmacılığın temsilcisi İran ve Sünni yayılmacılığının temsilcisi Osmanlı devleti arasındaki siyasi rekabette taraf olmaları nedeniyle Kürtlerin sahip olduğu ülkelerinin 1639 yılında imzalanan Kasr-ı Şirin Antlaşmasıyla ikiye, Birinci Dünya Savaşı sonrası Türkiye'nin kurucu anlaşması olan Lozan Antlaşması ile dörde bölünmesini de "Kürtlerin tarihsel trajedisi" olarak niteliyor. 
 
‘KÜRTLER TUTUM ALMAYA ZORLANIYOR’
 
Bugün benzer bir durumun yaşanması riski bulunması nedeniyle ise Çiftyürek, şu uyarılarda bulunuyor: "Siyaset üzerinde yapılan basınç nedeniyle Kürt siyasetini karşı kutuplara itmesi, Kürtlerin tarihsel trajedisidir. Önce Kasr-ı Şirin, sonra Kürdistan'ın 4’e bölünmesi işi şirazesinden çıkardı zaten. Dört parçaya bölünme, Kürdistan'ın tarihsel trajedisini oluşturdu. Dün Şii-Sünni ayrışması üzerinden bir Osmanlı bir de Fars İmparatorluğu arasında ikiye bölündüler, sonra dörde bölündüler. Dördü arasında Kürtler tutum almaya zorlanıyor. Şu an izliyoruz, bölgenin anti-emperyalist yükü Kürtlerin sırtına bindirmek istiyorlar. Hangi zeminde? Kimi Şii Hilali, kimi Sünni ittifakı zemininde bindirmek istiyor. Kürtler her ikisini de reddetmelidir. Kürtler kendileri olmalılar, kendi ulusal çıkarlarını düşünmeliler. Bölgesel, ülkesel ve 4 parça olarak kendi ulusal çıkarlarını merkeze almalılar. Bu ulusal çıkarları kiminle yakınlaşmayı gerektiriyorsa bunu esas almalılar. Bunun için de illaki başta büyük partilerimiz olmak üzere bunları ortaklaşmaları gerekir. Kürt partileri ortaklaşamıyorlarsa bile yakınlaşmaları gerekir. Bu kritik evrede yakınlaşamıyorlarsa bile karşıt bir pozisyon almamaları gerekir. Kendi ulusal çıkarlarını merkeze almaları lazım. Kürt ulusal demokratik hareketi kesinlikle ve kesinlikle kendisi olma çizgisinde ısrar etmelidir. Kürt halkı hiçbir zaman Şii ya da Sunni Hilali yanında ya da karşısında bir tutum almak zorunda değildir. Kendi çıkarlarını öne çıkarmalıdır."
 
HEM COĞRAFYANIN HEM HALKIN BASINCI 
 
12 Kürt partisinin ulusal birlik yolunda attığı önemli adımlardan biri 24 Haziran 218 Genel Seçimlerinde oluşturdukları ‘seçim ittifakı’ oldu. 31 Mart Yerel Seçimlerinde de sürdürülen bu ittifak üzerinde duran Çiftyürek, "Biz geçici olarak kendimize bir isim koyduk: Kürdistan İttifak Çalışması. Bu ittifak, iki çalışmayı yürütüyor. Biri kalıcı ulusal ittifak çalışmasını, diğeri de güncel sorunlara karşı tutum alacak. Kalıcı ulusal ittifaka ilişkin hepimiz istekliyiz, hepimiz kararlıyız. Çünkü üzerimizde hem coğrafyanın basıncı var hem de halkımızın basıncı var" diye belirtti.
 
Çiftyürek de, kurulan seçim ittifakının ulusal birliğin evrilmesi yolunda Kürt partileri arası kırmızı çizgilerin olmaması gerektiği görüşünde. Bunun nedenlerini ise şöyle açıklıyor: "Biz Kürtler arası ittifakta kırmızı çizgi tabirini kullanmıyoruz. Partiler arası kırmızı çizgiden ziyade bir araya geldiğimiz 10 partinin ortak bazı çizgileri belirlemesi lazım. Bu 10 parti; 'Biz ve sömürgeciler arasında olmazsa olmaz şartımız budur' demeli. Her birimiz kırmızı bir çizgi ortaya koyarsak, bunun altından kalkamayız. Bunun için partilerimizin kırmızı çizgi ile gelmemesi gerekir. Mümkün olduğu kadar uzlaşmacı çizgiyle gelmeleri lazım."
 
Çiftyürek'in Kürtleri anti-emperyalist tutum alamaya çağıran diğer farklı uluslardaki yoldaşlarına da bir çağrısı var. O çağrı ise şu: "Vekiller arası süren savaş, devletler arası savaşa dönüşebilir. Kürtler son derece dikkatli olmalıdır. Bizi eleştiren sosyalistlere söylüyoruz: Kürt halkı tek başına antiemperyalist yükü taşıyamaz. Kaldı ki Amerika karşısında, sizin yanında yer alın dediğiniz anti-emperyalist değil, emperyalistin ta kendisidir." 
 
MA / Mehmet Şah Oruç

Diğer başlıklar

14:51 Hasta tutsaklar Erişmiş ve Gören’in tahliyesi istendi
14:49 Emekliler: Sefalete teslim olmayacağız
14:21 İnsan zinciri oluşturarak barış talep ettiler
14:15 Erdoğan’dan ‘sivil ve özgürlükçü’ anayasa vaadi
14:12 KHK’liler: Hukuksuzluklar son bulsun
14:10 'Meclis’teki tecavüzün sorumlularını yargılayın’
14:03 Kayıp yakınları beş kentte adalet talep etti
13:13 Dilovası'ndaki işçi cinayetinin iddianamesi hazırlandı
13:00 Cumartesi Anneleri Demir ve Akipa için adalet istedi
12:56 Nergis Muhammedi gözaltına alındı
12:26 Barış Annesi Bahar Çaltu yaşamını yitirdi
12:25 Fabrikadaki denetimde 9 ton şekerleme imha edildi
12:19 Şirnex’ta halk buluşması: Kürt halkı özgürlüğüne ilk defa bu kadar yakın
12:15 Bahçeli ile görüşen Özer: Türkiye bu sorunu demokrasi içinde çözmeli
11:52 'Ekmek ve barış için bütçe' yürüyüşü ikinci gününde: Talepler Ankara'ya iletilecek
10:50 Êlihlilerin öncelikli talebi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü
09:44 Taciz mesajlarıyla gündeme gelen okulun müdürü açığa alındı
09:42 Licê’deki yürüyüşe çağrı
09:41 Bütçe yürüyüşçülerini karşılayan yurttaşlar: Barış olmadan ekmek olmaz
09:38 5 kent için sarı kodlu uyarı
09:19 ‘Abdullah Öcalan özgür olmadan barışın önü açılmaz’
09:18 Din alimleri: Bundan sonraki adım Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü olmalı
09:15 Rojin Kabaiş dosyası için özel bir üniversite tarafından rapor hazırlanıyor
09:13 Nilüfer Şahin: Özgünlük değerleriyle örülü yaşam siz izin vermedikçe elinizden alınamaz
09:10 YNK Temsilcisi Xelanî: Ulusal birlik zafere götürür
09:09 Sûr'da sahiplerine verilmeyen evler fuhuş, uyuşturucu mekanı oldu
09:06 Amerikalı Filozof Todd May: Tüm taraflar bu fırsatı değerlendirmeli
09:04 Sinemaseverler: Festivalller sayesinde Kürtçe filmlerle buluşabildik
09:03 Kete: Komisyonun İmralı görüşmesiyle devlet muhatabını resmileştirdi
09:02 Nitelikli ve yeterli gıdaya ulaşmak insan hakkıdır: Bu ücretsiz sağlanmalı
09:01 Cizîr’deki 79 günlük yasağın tanığı: Barışın toplumsallaşması için geçmişle yüzleşilmeli
09:00 13 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
12/12/2025
23:20 Maden ocağında 5 işçi gazdan etkilendi
21:46 Yürüyüş Mersin'e ulaştı: Ekmek ve barış istiyoruz
21:38 DEM Parti İmralı Heyeti ile Özel görüşecek
21:12 Epstein albümünden Trump’ın yeni fotoğrafları paylaşıldı
20:59 Türkiye'den giden gemiye Rusya saldırdı
20:54 Riha'dan seslendiler: Talepleri çuvallarla Meclis'e taşıyacağız
20:45 Dêrsim’de kadınlar barışı konuştu
20:37 Sonay Bayramoğlu: Belediyeler kent yönetimi olmaktan çıktı
20:33 ODTÜ'de tecavüz failinin yurtta barındırılmasına karşı protesto
19:50 Asgari Ücret İnisiyatifi: Ücreti emekçiler belirlesin
19:44 Özel ve 6 milletvekillinin dokunulmazlıkların kaldırılması istemiyle fezleke
19:35 Yürüyüşün Ege kolu: Bütçe halka ayrılsın
19:28 223 işçinin direnişi sürüyor: Barış olmadan emek korunmaz
19:25 Bakırhan: Bütçe, savaşa değil emekçiye harcansın diye yola çıktık
19:15 Erzirom’da ‘Ekmek ve barış için bütçe’ şiarıyla açıklama
18:59 Neslihan Şedal: Eşbaşkanlık sistemi ile dünyaya öncülük ettik
18:54 Amed film festivalinde 18 film ve belgesel gösterildi
18:31 Cizîr'de Barış ve Demokratik Toplum buluşması
18:23 Bütçe görüşmeleri: Dillerin yaşatılması için tek bir kuruş dahi ayrılmadı
17:49 İHD: İç Anadolu bölgesi cezaevlerinde 335 ağır hasta tutsak bulunuyor
17:44 Kocaeli’de 7 işçinin yaşamını yitirdiği bina yıkıldı
17:38 UNICEF: Gazze’de 2 çocuk soğuktan hayatını kaybetti
17:35 Ahmet Özer: Sürecin toplumsallaşması için adımlar atılmalı
17:30 Meclis'teki istismar soruşturmasında 4 kişi hakkında gözaltı kararı
17:27 Temelli: Hangi füze karnımızı doyuracak?
17:20 İHD'den tutsaklara yeni yıl dayanışma kartı
17:16 Gazeteci Aykol'a PEG işlemi uygulandı
17:13 Beritan Güneş Altın: Bütçede uyuşturucu ile mücadeleye ayrılan pay 0,02
17:04 Ailesinden 4 kişiyi kaybeden tutsağın taziyeye gelmesi için 200 bin TL istendi
17:02 DEM Parti’nin ‘çözüm’ raporunda neler var?
16:31 Çetin Arkaş: Kalıcı barış için bir zihniyet dönüşümüne ihtiyaç var
16:22 Yüksel Genç: Halk süreç konusunda ciddi anlamda temkinli
16:17 Bakanlık önünde 'asgari ücret' protestosu
16:11 Putin ve Erdoğan görüşmesinde Ukrayna konusu ele alındı
15:46 Şirnex'ta koruculardan pezkovî katliamı
15:45 Karadeniz madenleri Yıldız Holdinge veriliyor
15:40 Agirî Belediyesi, itfaiye binasının açılışını yaptı
15:32 Amed'de petrol için verilen 'ÇED gerekli değil' kararı iptal edildi
15:29 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi
15:10 Colemêrg'te yüksek faturalar protesto edildi
14:58 Rapor: Bin kadından yalnızca 1’i adli yardıma erişiyor
14:45 Pervin Buldan: Barış Yasası olmalı
Devlet Bahçeli: Pervin hanımın her cümlesine imzamı atarım
14:37 Çukurova'da 'Ekmek ve Barış için Bütçe' yürüyüşü: Bütçe barışa aktarılsın
14:26 Cizîrê Kantonu Belediye Birliği Başkanı: Rojava'da kararlar komünlerde alınıyor
14:19 Cezaevi raporu: İnfaz erteleme ve işkence uygulamaları artarak sürüyor
14:08 DEM Parti İmralı Heyeti ile Bahçeli görüşmesi başladı
13:17 Duran Kalkan: Bu sürece katılmayan kaybeder
13:16 Ankara’da toplu taşımaya yüzde 35 zam
13:13 'Barış için yerel yönetimlerin özerkliği desteklenmelidir'
13:03 Emek ve Barış için Bütçe: Ekmek ve barış hakkına ulaşmak zorundayız
12:43 Babacan: Sürecin en büyük eksikliği Erdoğan'ın kamuoyunu bilgilendirmemesi
DEM Parti Heyeti: Yasal düzenlemeler barışı katkı sunmalı
12:30 Mêrdîn’deki kazada ölen Fidan ailesinin 4 ferdi defnedildi
12:10 Mêrdîn’de genç kadına tecavüz eden 2 kişi tutuklandı
12:09 ‘Güvenlik’ gerekçesiyle kapatılan yol kontrol noktası kurularak açıldı
11:52 İmralı Heyeti Ali Babacan’la bir araya geldi
11:47 Tuncer Bakırhan: Hepinizi mücadeleye çağırıyoruz
11:27 Diyarbakır Valiliğinden konsolosluklarla görüşmeyi kısıtlayan karar
11:03 Gülistan Sönük: Demokratik toplumu kurmak hepimizin görevi
10:57 Tülay Hatimoğulları: Savaşa ayrılan bütçeye ‘hayır’ diyeceğiz
10:39 ‘Kalıcı barış için temel hak ve özgürlükler inşa edilmeli’
10:08 İzBB işçileri: Taleplerimiz karşılanana kadar mücadelemiz sürecek
09:53 Polisten ajanlaştırma mesajı: Bu hikayede yanan sen olma
09:42 Daniela Patti: Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılmasını sağlamalıyız
09:38 İHD’li Jiyan Tosun: Türkiye hak ihlallerinde ısrar ediyor
09:24 Bolu’da 13 tutsağın tahliyesi engellendi: Sürecin ruhuna aykırı
09:23 Cizîr'deki sokağa çıkma yasağının 10'uncu yılı: 52 dosya AİHM’de
09:21 Yönetmen Kilo: Efrîn'i barış kenti yapalım
09:17 Ra belgeseliyle Alevilik inancındaki asimilasyona dikkat çekiyor
09:16 Licê'deki yürüyüşe çağrı: Özel savaş politikalarına cevap olalım
09:09 Eski Diyanet İşleri Başkanı Görmez rektör olarak atandı
09:06 Aliye Timur'u anlattılar: Dava insanıydı
09:05 Efrîn’deki cezaevleri ve ajanlaştırma ağları
09:01 Cezaevinden mektuba sansür: Tek satır bırakıldı
09:00 12 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:31 Kürt seçmen, İmralı kararı nedeniyle CHP'yi terk etti
08:29 Birçok kentte karla karışık yağmur uyarısı
11/12/2025
23:54 Portekiz’de 24 saatlik genel grev
23:13 Dilan Ayan: Silivri'deki 3 bin kişilik duruşma salonunun amacı nedir?
22:09 Eskişehir'de barış konuşuldu: Toplumsallaştırmalıyız
21:22 Özel ile görüşen Ahmet Özer'den 'barış süreci' mesajı
20:30 DEM Parti'nin 'ekmek ve barış için bütçe' yürüyüşü yarın başlıyor
20:20 Mêrdîn’de zincirleme kaza: 4 kişi hayatını kaybetti
20:09 DEM Parti ve HDK'den 'asgari ücret 46 bin TL olsun' çağrısı
19:45 31 yıl sonra tahliye olan Öncü: Hep birlikte özgürlüğü kutlayacağız
19:41 Ayşe İnceyol davası yine ertelendi
19:24 Bulgaristan Başbakanı Jelyazkov istifa etti
19:07 Meclis'te çocukları taciz eden personel tutuklandı
19:02 Avukat Naim Eminoğlu tutuklandı
17:42 3. Amed Uluslararası Film Festivali sürüyor
17:24 Onur Yaser Can davasında Yargıtay'a uyma kararı
17:03 Erdoğan: Komisyonun ortak bir perspektif çizmesini temenni ediyorum
16:58 Meclis'te çocuk istismarı: Meclis dahi çocuklar için güvenli alan olmaktan çıktı
16:29 Colemêrg’te serbest kürsü kuruldu
16:26 Özel Okmeydanı Hastanesi çalışanlarından açıklama
16:17 Çetin Arkaş: Demokratik ulus çatısı altında bir arada yaşayabiliriz
16:15 MESEM'in çocuk işçi cinayetinde sanıklara indirim
16:11 DEM Parti İmralı Heyeti Babacan ve Bahçeli'yi ziyaret edecek
15:26 Aykol'un tedavisine yeni antibiyotiklerle devam edilecek
15:25 Roman dernekleri temsilcileri DEM Parti İzmir İl Örgütünü ziyaret etti
15:24 İşçilerden belediyelerden SGK borcu kesintisi yapılmasına tepki
15:00 Kadınlardan Meclis'teki istismara tepki
14:56 DEM Partili Parlak: Fidan ülkeleri silahlandırmaya teşvik ediyor
14:53 Nisêbîn’de ‘Barış ve Demokratik Toplum’ buluşması: Barış en acil ihtiyaç
14:52 MB politika faizini düşürdü
13:30 İzBB işçileri belediyeyi diyaloga çağırdı
13:23 Cezaevleri raporu: Sürece rağmen tutuklular her alanda hukuksuzluklara maruz kalıyor
12:54 Savcılık '19 Aralık Katliamı'nın zaman aşımı kararına itiraz etti
12:46 Cengiz Çiçek: Barış ve Demokratik Toplum Çağrısı 100 yıllık ezberin bozulmasını gerektirir
12:44 MHP de süreç raporunu Meclis’e iletti: İnfaz düzenlemesi mutlaka yapılacak
12:18 'Uluslararası Konferans' sonuç bildirgesi: Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü barışın gereğidir
11:45 Myanmar'da cunta yönetimi hastane bombaladı: En az 31 ölü
11:39 Gazeteci Akyüz'e verilen hapis cezasına itiraz reddedildi
10:26 'Türk'ün gücünü göreceksin' işkencesine suç duyurusu
10:07 Kayyımın Newala Qasaba'yı imara açma kararı durduruldu
09:58 FED politika faizini 25 baz puan indirdi
09:39 Adliyede intihar eden polis öldü
09:27 Hasta tutsak hastanede bir hafta elleri ve ayakları kelepçeli tutuldu
09:12 Suriyeli Aleviler için 'acil adım' çağrısı