Buldan: Kazdıkları çukura kendileri gömülecek

img
İSTANBUL – Partisinin Bağcılar mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla yaşamına son veren Zülküf Gezen’in cenazesine yapılanları hatırlatarak, “Asla unutmayacağız. Bu ne kadar korktuklarının göstergesidir ama kazdıkları çukurlara kendileri gömülecekler” dedi.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmaları kapsamında Bağcılar Kirazlı Metro Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP Bağcılar Belediye Eşbaşkan adayları Hüda Kaya ile Medeni Andok’un yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.
 
ZÜLKÜF GEZEN ANILDI
 
Önceki gün PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla Tekirdağ 2 No’lu Cezaevi’nde yaşamına son veren Zülküf Gezen’in anısına alanın bulunduğu yere siyah bez asıldı. Uzun bir süre müzik çalınmayan meydanda, daha sonra günün yas günü değil, Newroz’un sıcaklığı ile direniş günü olduğu hatırlatılarak şarkılar sloganlar eşliğinde çalmaya başladı.
 
NEWROZ ÇAĞRISI SIK SIK YİNELENDİ
 
Beyaz tülbentleri ile alanda bulunan kadınlar ve gençler renkli görüntülere neden olurken sık sık, “Şehit namirin”, “Bijî berxwedana zindanan” ve “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları atıldı. Havai fişek gösterisinin yapıldığı miting alanında ayrıca sık sık oyları memlekette olan yurttaşlara Taşımalı Seçmen Komisyonu’na başvurmaları konusunda ve Pazar günü Bakırköy Pazar Alanı Meydanı’nda yapılacak olan Newroz’a katılım çağrısı yapıldı.
 
Miting HDP Bağcılar İlçe Eşbaşkanı Cengiz Yıldız, DBP Bağcılar İlçe Eşbaşkanı Mustafa Kızılkaya, HDP Bağcılar Belediye eşbaşkanları Hüda Kaya ile Medeni Andok’un yurttaşları  selamlamasıyla başladı. Selamlama ardından demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.
 
KAYA: ÖLÜLERDEN BİLE KORKAR OLDUNUZ
 
Daha sonra konuşan HDP Bağcılar Belediye Eşbaşkanı Hüda Kaya mitinglerine buruk başladıklarını söyleyerek, “Ülkemizin zindanlarında tecridin kalkması için yüzlerce insanımız açlık grevlerinde. Dün de Zülküf Gezen arkadaşımızın ölüm haberini aldık. Vekilimiz Leyla Güven’in şahsında barışın yolunun açılması için bedenleriyle bedel ödeyen bütün arkadaşlarımı saygıyla selamlıyorum. Sizlerin dediği gibi direne direne kazanacağız ve bu zalim iktidara göstereceğiz” dedi.
 
 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “onları ne mezara ne de halkın içine sokmayacağız” sözünü hatırlatan Kaya, şu sözlerle tepki gösterdi: “Halkın içindeyiz. Sizler gibi insanları taşıma sistemiyle miting alanlarına doldurmuyoruz. Biz öz ve öz halkımız içindeyiz. Mezarlıklara gelince de şunu söylemek isterim. Bir ölüden bile korkuyorsunuz. Lafa geldi mi ‘biz Allah’tan başkasından korkmayız’ diyorsunuz ama Cuma namazlarına giderken bile 3 bin koruma ile gidiyorsunuz. Saraylarda rahatça uyuyamayanlar bir mezarlıktan bile korkuyorlar. İnsanlık mücadelemizden korkuyorlar. Dini, kitabı, peygamberi, ezanı kimseye bırakmıyorlar. Siz ezan istismarı yaparak yalanlarınızla bu halkı kandıramayacaksınız. Eğer gerçekten kutsallara inanıyorsanız, insan öldürmekten, iftira etmekten korkmanız gerekiyor. İnsanların ölülerine Fatiha okumaktan bile korkar oldunuz. Dini vazifesine bile engel olacak noktaya geldiler. Bunları yüzlerine vurunca da Hüda Kaya ‘dinsizlerle beraber’ diyorlar. Ben sizin dininizden değilim, ben sizin Allah’ınıza inanmıyorum. Ben adalete inanan bir dine inanıyorum. Alın dininizi başınıza çalın. Onların dini onlara, bizim dinimiz bize yeter.”
 
“Bağcılar’ı hangi partiden, hangi düşünceden olursa olsun bir huzur ve barış ilçesine döndüreceğiz” diyen Kaya, birlikte kazanacaklarını söyledi.
 
DEMİR: YASTA DEĞİL DİRENİŞTEYİZ
 
Daha sonra konuşan HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir de açlık grevlerinin devam ettiğinini hatırlatarak, “Cenazemizi bizden kaçırdılar ve bunlar unutulmaz. Zülküf yoldaşımızdan başka bir arkadaşımızı kaybetmemek için alanlarda olacağız. Onların direnişine buradan ses olalım. Yasta değil direnişteyiz ve onun için daha çok sokaklarda olup Newroz alanlarına akmalıyız” dedi.
 
Yapılan konuşma ve selamlamalar ardından alana yoğun sevgi gösterisi eşliğinde giren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Bağcılar halkını selamlayarak konuşmasına başladı. “Bu coşku ve moral 31 Mart tarihinde kazanacağımızın göstergesidir” diyen Buldan, devamla şunları belirtti: “Sizlere Serhat’tan selam getirdim. Sizlere bir müjde vermek istiyorum. Sizlere atanan kayyumları 31 Mart tarihinde Ankara’ya gönderiyoruz. Bunun müjdesini veriyorum. Bizim olmayan belediyeleri de alıyoruz. Kars, Muş ve Bitlis’i alıyoruz. Halkımız bize moraliyle bunu gösterdi. İstanbul’da aynı coşku var. Yani İstanbul ve Bağcılar’da da kazanıyoruz. Değişim her yerde var. Gittiğimiz ger yerde toplanan insanlar bize değişimi gösteriyorlar. AKP hükümetinin 17 yıllık yalanına talanına artık son verileceğini bizlere bir kez daha gösterdiler. 31 Mart tarihinde bir karar vermek zorundayız ve bu kararımız Türkiye’nin barışı adaletine hukukuna sirayet edecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.”
 
‘KORKMUYORUZ’
 
İktidarın istikrar, ekonomi, hukuk ve demokrasiyi öldürüp yok ettiğini söyleyen Buldan, “Türkiye’de özellikle de İstanbul’da istikrarın, işsizliğin ve giderek artan anti demokratik uygulamaların insanları ne hale getirdiğini biliyoruz. Onlar saraydan bunları göremezler. Onlar evine ekmek götürmeyenleri bilemez ve göremezler. Bir tane ekmeğin fiyatını bilmezler. İnsanlarımız kiloyla değil tane tane meyve sebze almak zorunda kalıyor. Üzerini örtmek için mitinglerinde sadece 3 yalan üzerinde duruyorlar. Birinci yalanları beka, ikincisi Rabia, üçüncü yalanları da terörist yalanıdır. Herkes çok iyi biliyor ki bu ülkenin bir beka sorunu yok, beka onların koltuk sorunudur. Kendi diliyle kimliğiyle inancıyla bütün halkıyla barış içinde yaşamayı tercih ederken seçimlerde bir tane oy fazla alabilmek için bu yalanı uyduruyorlar. Türkiye HDP dedikçe onlar terörist diyorlar. 6 milyonun insanın iradesini teslim ettiği bugün ayakta kalan tek bir parti var. O da HDP’dir. Bizi korkutacaklarını durduracaklarını zannediyorlar. Korkmuyoruz, korkmuyoruz, korkmuyoruz” dedi.
 
Buldan’ın konuşması sık sık “Direne direne kazanacağız” sloganlarıyla kesildi.
 
‘KAZDIKLARI ÇUKURA KENDİLERİ GÖMÜLECEK’
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla yaşamına son veren Zülküf Gezen’i de hatırlatan Buldan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Dün akşam tutuklu yoldaşımız Zülküf Gezen tecrit kalksın diye, bu ülkeye barış gelsin diye yaşamına son verdi. Bugün Leyla Güven’in 131’inci günü. Yine aynı taleple insanlarımız bedenleri açlığa yatırdılar. Tecrit kalksın, bu ülkenin sorunları çözülsün diye yapıyorlar. Tecrit bir insanlık sorunudur. Her tutuklunun hakkı neyse Sayın Öcalan’ın da hakkı o kadardır. İstenilen şey avukatların ve aile görüşünün düzenli olarak yapılmasıdır. Bu kadar vicdansız, ahlaksız ve hukuksuz olmayın. Bizler cezaevlerinden başka yoldaşlarımızın cenazelerinin çıkmasına izin vermeyeceğiz. Tecridi hep birlikte kırıp kaldıracağız. Zülküf Gezen yoldaşımızın bugün cenazesine yapılanı asla unutmayacağız. Bir ailenin kendi çocuğunu gömmesine bile tahammül edemeyen bu zihniyeti buradan bir kez daha kınamak istiyorum. Gezen’in cenazesi kaçırılarak Amed’e götürüldü. Hani o din üzerinden siyaset yapanlar var ya işte onlar büyük bir dinsizlik yaptılar. Bir insanın gömülmesine izin vermediler. Oraya giden halkımıza saldırdılar. İşte bu onların ne kadar korktuğunun bir göstergesidir ama kazdıkları çukurlara kendileri gömülecekler. Bizler bu ülkeye barışı da hukuku demokrasiyi de kendi mücadelemizle getireceğiz.”
 
‘AKP’YE KAYBETTİRECEĞİZ’
 
Buldan son olarak, “Bizler kayyum atanan yerler başta olmak üzere bölgede bütün belediyelerimizi almak ve kazanmak için yola çıktık. Gasp edilen belediyelerimizi tekrar halkımıza emanet etmek üzere çalışıyoruz. Burada da büyük başarı ve zaferi hep birlikte elde edeceğiz. Orada kayyumları burada da faşizmi yok etmek için yola çıktık. İstanbul’da büyükşehirde aday göstermediğimiz için her gün bize saldırıyorlar. Ama istedikleri kadar saldırsınlar biz İstanbul’da AKP’ye kaybettireceğiz. Anketler de gösteriyor ki her yerde kaybediyorlar. Büyükşehirlerde demokrasi güçleri, halkımız, kadınlar Türkiye halkları ve toplumu kazanacak. Direne direne ve onlara inat kazanıp başaracağız. Bağcılar’da Hüda ve Medeni arkadaşımızın  kazanması için size ihtiyacımız var. Bağcılar’ı kazanacağız ve size inanıyoruz. 31 Mart zaferin tarihi olacak. Bütün cezaevlerindeki arkadaşlarımıza selam gönderiyorum. Bu başarıyı onlar da istiyor onlar burada değil ama yürekleri ve moralleri burada. Bizim yapacağımız da onlara sahip çıkmaktır. Leyla Güven’i de yaşatacağız. Mutlaka kazanacağız” diye konuştu.
 
Buldan’ın konuşması ardından  seçim irtibat bürosunun açılışı gerçekleşti. Büro açılışı ardından polis slogan atan bir grup gence ara sokaklarda gazlı müdahalede bulundu. 
 

Diğer başlıklar

11:49 Amed Büyükşehir Belediyesi'nin borcu belli oldu
11:33 Efrîn’de 2 yurttaş kaçırıldı
11:03 Ailelerden İmralı için görüşme başvurusu
10:54 Gazetecilere yaptıkları haberleri soruldu
10:47 Gözaltındaki gazeteciler adliyeye getirildi
10:14 Colemêrg'te madene karşı eylem 4'üncü gününde
09:24 Gever'de askeri operasyon
09:24 Riha’da ev baskınları
09:15 45 gündür yanıt arayan soru: Ali Veli nerede?
09:14 İnşaat işçileri 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olacak
09:01 81 yaşındaki hasta tutsak ATK’ye kelepçeli sevk edildi
09:01 Gazeteci Altan: Tazelenme ve demokratikleşme için mutabakat lazım
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 185 gündür haber yok
09:00 Mali müşavirler ekonomik krizle boğuşuyor
09:00 Çernobil 38'inci yılında: Sıra Sinop’ta!
09:00 YNK’li Herkî: Türkiye ile işbirliği Irak'a zarar verir
09:00 2 ilde bölgesel 1 Mayıs kutlamaları yapılacak
09:00 ATK raporları: Tecrit koşullarına 'tıbbi meşruluk' kazandırıyor
09:00 26 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
25/04/2024
23:08 Qoser'de gözaltına alınan 30 kişi serbest
22:17 CPT Başkanı bu sefer topu AİHM’e attı
21:24 Amed Tiyatro Festivali 8’inci gününde
20:47 Mêrdîn'de su şebekesi yine patladı
20:35 Belçika temsilciliğinde Özgür Basına yönelik baskınlara ilişkin görüşme
19:59 Özgür Basına yönelik saldırılar Ege'de protesto edildi
19:07 Colemêrg’te 4 genç tahliye edildi
18:45 Ankara’da bir fabrikada yangın
18:40 İstanbul’da bir kadın katledildi
18:24 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı serbest bırakıldı
17:39 ODTÜ’lüler ‘Devrim Yürüyüşü’nde ısrarcı: Direnişi büyüteceğiz
17:18 Sarıyer’de öğretmene şiddet
17:01 DEM Parti’den Şenyaşar'a destek: Bu talep hepimizin vicdanına sesleniyor
16:54 Gazetecilerin emniyet ifadeleri tamamlandı: Basın toplantısına neden katıldın?
16:29 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı gözaltına alındı
16:15 Savcı Emine Şenyaşar hakkında açılan davanın reddini talep etti
16:04 IFFCO işçileri için açıklama
15:46 İnşaat işçileri hakları için eylem başlattı
15:31 Tanık gazeteciler polis şiddetini anlattı
15:30 Polis tutanağına göre Kışanak'ın kitabı yasak!
15:25 Gazeteci Kartal’a ceza talebi
15:21 Qoser’de gözaltı sayısı 30’a yükseldi
15:19 Amed’de iş cinayeti
15:15 Mêrdîn'de 4 kişiye ‘üyelikten’ ceza
14:52 Merkez Bankası politika faizini açıkladı
14:34 Bradost bölgesi bombalandı
14:33 10 gazeteci hakkında ceza talebi
14:25 Gazetecilerin emniyet ifadelerine başlandı
14:18 Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi
14:05 Özgür Basın'a saldırılar Avrupa’da protesto edilecek
13:39 DEM Parti’den 1 Mayıs çağrısı
13:38 Kendini yerlere atan AKP'li 'beni dövüyorlar' diye bağırdı
13:31 DEM’den Bakan Tunç’a yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin
13:29 ÖHD ve Dev Yapı-İş: 29 işçinin ölümünden işveren ve yerel yönetim sorumlu
13:19 1 Mayıs'a çağrı: Jin Jiyan Azadî ile Taksim’e
12:44 64 isimden Taksim’deki 1 Mayıs yasağına dair açıklama
12:38 Gözaltılara tepki: Kadrajımız hakikati çekmeye devam edecek
12:27 Amed Baro Başkanı Eren'e dönük tehditleri ‘eleştiri’ diye savundu
12:19 'KCK Basın Davası' ertelendi
12:05 CPT'den İmralı sorusuna yanıt: Türkiye ile diyaloğumuz var
11:39 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:23 Çorlu tren kazasında kararlar açıklandı
11:12 AYM, Can Memiş başvurusunda ihlal kararı verdi
11:10 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
10:49 AKP’nin ‘borçsuz’ dediği Mûş’ta 890 milyon borç!
10:42 Gazeteciler 3 gündür gözaltında
09:41 Qoser’de 2 kişi gözaltına alındı
09:40 Cûdî ve Gabar yeniden yasaklandı
09:14 Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor
09:11 Eylemdeki tutsak: Dünyaya yayılmış bir direnişin halkasıyız
09:09 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 184 gündür haber yok
09:07 Tutsaklar 5 aydır ‘özgürlük’ eyleminde
09:06 32 yıllık tutsağın tahliyesi 6'ncı kez uzatıldı
09:02 Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı
09:00 AKP döneminde en az 33 bin işçi yaşamını yitirdi
09:00 İmralı'da mutlak tecrit 38’inci ayında
09:00 Hekimler göç ediyor, randevu krizi büyüyor
09:00 25 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Kadınlardan 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 DEM Parti'ye polis baskını protesto edildi
20:26 Madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 Polis baskınında katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın
11:55 Ermeni Soykırımı için 'yüzleşme' çağrısı
11:10 Mereş'te bir çocuk katledildi
10:44 Dêrsim’de 2 kadın tutuklandı
10:40 Bakırhan: Seçim sonuçları 'savaşa hayır' çığlığıdır
Hatimoğulları: Halk tercihini değişimden yana yaptı
10:25 Şehba ve Minbic’e saldırı
10:19 32 yıllık tutsakların tahliyeleri gerekçesiz erteleniyor
09:44 Qerejdax eteklerinde baharın renkleri
09:27 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden haber alınamıyor
09:27 ‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü’ için eylemdeler
09:03 Erdoğan'ın Hewlêr ziyareti: Başur halkının tutumu belirleyici olacak
09:00 Ayakkabı çıkarma dayatmasına direnen tutsaklara soruşturma
09:00 Oğlunu bağımlılıktan kurtarmaya çalışan baba destek bekliyor
09:00 Hüseyin Deniz öykü yarışması için başvurular başladı
09:00 Özer için rapor veren ATK'nin tercümanı güvenlik görevlisi çıktı!
09:00 Ekonomik kriz isotu da vurdu!
09:00 24 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
00:32 Pasûr’da uzman çavuş, park nedeniyle tartıştığı genci tehdit etti
23/04/2024
23:08 Özgür Basına yönelik saldırılar Avrupa'da protesto edildi
21:39 Siyaset Bilimci Oğuz: Türkiye'de sendikalaşma oranı yüzde 10
21:05 Soykırımda yakınlarını kaybetti: Ermeni halkı ölüm yolculuğuna çıkarılıyordu
20:19 Tunus açıklarında 19 mültecinin cenazesine ulaşıldı
20:13 Amed Tiyatro Festivali 6'ncı gününde
19:04 Aykol: Özgür Basına yönelik saldırı daha büyük bir operasyonun habercisi
18:50 30 yılın ardından özgürlüğüne kavuşan Bakay’a kitlesel ziyaret
18:44 TJA ve DEM Parti'den Makbule Özer için tahliye çağrısı
18:31 ABD’den 86 sayfalık Türkiye raporu: Kürtler tehdit ve şiddete maruz kalıyor
18:01 Fırat Nehri kıyısında onlarca martı ölü bulundu: Nedeni siyanür mü?
17:54 Makbule Özer’in ailesine ziyaret