HABER MERKEZİ - DEM Parti ve DBP heyeti, Federe Kürdistan Bölgesi’nin Silêmanî kentinde Goran Hareketi temsilcileriyle bir araya geldi.
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) ile Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) heyeti bir dizi görüşmede bulunmak için Federe Kürdistan Bölgesi’ne gitti. Siyasi parti ve sivil toplum örgütleriyle bir araya gelecek heyette, DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Dış İlişkiler Eşsözcüleri Berdan Öztürk ve Ebru Günay, DEM Parti Mêrdîn Milletvekili ve Meclis İdari Amiri Saliha Aydeniz ve Tevgera Jinên Azad (Özgür Kadın Hareketi-TJA) üyesi Adalet Fidan yer alıyor.
Heyet, Silêmanî kentinde Goran Hareketi bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Goran Hareketi’nin Silêmanî kentindeki Kurdsad Mahallesi’nde bulunan ofisinde gerçekleşti.
DEM Parti ve DBP heyeti, Goran Hareketi Başkanı Dana Ahmet Mecit, Dış İlişkiler Sorumlusu Bextiyar Ewlî, Goran Hareketi Kürdistan Bölgesi Parlamenteri Ciwanro Muhammed ve Goran Hareketi Kürdistan Bölgesi eski Parlamenteri Gulistan Said tarafından karşılandı. Görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.
BAYINDIR: SÜRECİ KONUŞTUK
Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Keskin Bayındır, “Bilindiği üzere bir süre önce Süleymaniye ve Hewlêr’de oldukça değerli görüşmeler gerçekleştirdik. Ancak vaktimiz sınır olduğu erken dönmek zorunda kaldık. Goran Hareketi’ndeki kardeşlerimizle, Türkiye’de devam eden çözüm sürecini Ortadoğu ve özellikle Suriye’de yaşanan gelişmeleri ele aldık. Kendileri de bizleri oldukça sıcak karşıladı ve bizlere desteklerini bildirdi” dedi.
GORAN HAREKETİ: SÜRECİ DESTEKLİYORUZ
Goran Hareketi Kürdistan Bölgesi Parlamenteri Ciwanro Muhammed ise Türkiye’de devam eden süreci Goran Hareketi olarak desteklerini belirterek, “Akan kanın durması ve halkımızın haklarının elde edilmesi için başlatılan her türlü sürece desteklerimizi bildiriyoruz” diye belirtti.
TEMASLAR SÜRECEK
DEM Parti ve DBP heyetinin Silêmanî’deki birçok parti ve sivil toplum örgütüyle bir araya gelmesi bekleniyor.