ANKARA - CHP'li il belediye başkanları, Ekrem İmamoğlu'na ön seçimde aday olmaya çağrı yaptı.
Cumhuriyet Halk Partisi İl Belediye Başkanları'nın 13-14-15 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirdiği toplantıların sonuç bildirgesi açıklandı. Bildirgede, "Sandıkta yenilemeyince yargı baskısıyla yarış dışında tutulmak istenen Sayın Ekrem İmamoğlu’nu millet adına göreve davet ediyor, ön seçimde aday olmaya çağırıyoruz" denildi.
Bildirgede, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldiği üçlü zirve sonrası, ön seçime katılmayacağını açıklayan Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkür edildi. Açıklamada, "Önseçime katılmayacağını, ancak üyelerimizin kararına saygı duyacağını ifade ederek birlik ve beraberliğimize sahip çıkan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mansur Yavaş’a teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadeleri de kullanıldı.
Bildirgede devamla şu ifadelere yer verildi: "Bu yargı baskısının odağındaki ve hedefindeki isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu’dur. Sayın İmamoğlu hakkında siyasi yasak ve hapis cezaları istenen davaların yanı sıra, yaptığı açıklamaların ardından daha kürsüden inmeden hakkında açılan soruşturmalar iktidarın niyetini açıkça ortaya koymaktadır. Siyasi iktidarın, ilk genel seçimlerde tecelli edecek millet iradesinden korktuğu, o iradeyi temsil eden Sayın İmamoğlu’nu ise yarışın dışında tutmayı amaçladığı artık ayan beyan ortadadır."