Ekonomist Nas: Sistemik bir krizle karşı karşıyayız

img

İSTANBUL – Son 3 yılda 70’ten fazla uluslararası markanın Türkiye’yi terk ettiğini söyleyen Ekonomist Nesrin Nas, “Kurlardaki her artış reel sektörde deprem etkisi yaratıyor. Münferit değil sistemik bir krizle karşı karşıyayız. Bu kez 2001 krizinde olduğu gibi yardım da gelmeyecek” dedi. 

Anavatan Partisi eski Genel Başkanı ve ekonomist Nesrin Nas, ekonomideki son gelişmeler üzerine değerlendirmelerde bulundu. Günümüzde ekonomiden siyasete yaşanılan bunalımın temelinde “güven krizi”nin yattığını dile getiren Nas, “OHAL’in koruyucu zırhını giymiş olan iktidar ve müttefiki MHP dışında toplumda hiçbir birey, hiçbir topluluk, hiçbir kurum kendini güvende hissetmiyor. Oysa ekonomi güvene dayanır. Yatırımcı ister yerli, ister yabancı olsun hukuki güvenlik arar. Tüketici işinin, gelirinin güvende olduğundan emin olmak ister. İktidarın düşündüğü gibi düşünmeyenlerin terörist, vatan haini ilan edildiği bir ülkede ‘güven’in ağır yara almayacağını ve ülke ekonomisinin uzun vadede sağlıklı kalacağını ummak safdillik olur” diye konuştu.
 
‘70’TEN FAZLA ULUSLARARASI MARKA TÜRKİYE’Yİ TERK ETTİ’
 
Merkez Bankası dahil yayınlanan tüm güven endekslerinde yatırımcı güveninden tüketici güvenine çok büyük bir aşınmanın olduğuna dikkat çeken Nas, “Merkez Bankası verilerine göre uluslararası doğrudan yatırım girişi, Türkiye tarihi boyunca ilk kez bu yılın Şubat ayında açık vermiş. Şubat ayında 511 milyon dolarlık doğrudan yatırım girişine karşın 779 milyon dolar sermaye çıkışı olmuş. Bununla kalmamış. Son 3 yılda 70’ten fazla uluslararası marka Türkiye’yi terk etmiş. Bir hesaba göre Türkiye’yi terk eden milyonerler sayısı da 13 bini geçmiş” dedi.
 
‘YILI 60 MİLYAR DOLARLIK BİR CARİ ARTIŞLA KAPATACAĞIZ’
 
“Cari işlemler açığı, artış hızı yavaşlasa da büyüyor” diyen Nas, şöyle devam etti: “Öyle görünüyor ki, yılı 60 milyar dolarlık bir cari açıkla kapatacağız. İktidar sürekli ihracat artışına vurgu yapsa da, ithalatın ihracattan daha hızlı büyüdüğünü gözlerden saklayamıyor. Yılın ilk iki ayında 2,5 milyar dolarlık bir ihracat artışına karşılık ithalat tam 9 milyar dolar fırlamış ve böylelikle yıllık dış ticaret açığı 65,4 milyar doları bulmuş.” 
 
‘GERÇEĞİ YANSITMAYAN AÇIKLAMALAR OLAĞAN HALE GELDİ’
 
İthalat rakamlarını gözden saklamak için gerçeği yansıtmayan açıklamaların yapılmasının olağan hale geldiğini kaydeden Nas, “Mesela Bakan Zeybekci, ‘Merkez Bankası’nın yurtdışında belirli merkezlerde tuttuğu altınların Türkiye’ye transferinin ithalat veya dış ticaret işlemi olmadığı halde ithalat gibi gözükerek cari açığı artırdığı’ açıklaması, böyle bir açıklama. Oysa ödemeler dengesi çift kayıt sistemine göre çalışır ve mülkiyet değişiminin olduğu anda bu kayıt gerçekleşir. Dışarıda tutulan bu altınlar hali hazırda TCMB’nin mülkiyetinde olan ve bilançosunda Dış Varlıklar Kalemi altında takip edilen altınlardır. Dolayısıyla geçmiş dönemde TCMB mülkiyetine geçmiş ve muhasebe kaydı yapılmış altınların bir daha ithalat içinde gösterilmesi mümkün değildir” diye konuştu.
 
‘İÇ KAYNAKLAR TIKANDI’
 
Nas, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: “Gelelim zurnanın zırt dediği yere. Finans dışı şirketler kesiminin uluslararası net yatırım pozisyonu yani döviz varlıklarıyla yükümlülükleri arasındaki fark 2017 sonunda eksi 450 milyar dolara ulaşmış. Son 10 senede 250 milyar dolarlık bir bozulma var. Kurlardaki her artış, bu nedenle, reel sektörde deprem etkisi yaratıyor. Mesela Ocak 2018 itibariyle reel sektörün net döviz açık pozisyonu 221,6 milyar dolar, bunun 6 Mart tarihinde Türk lirası karşılığı 841,7 milyar TL idi. Bugün aynı borcun Türk lirası karşılığı 920 milyar Türk Lirasını aşmış durumda. Aradaki fark 78,3 milyar lira. Ne finans kesimi ne de reel kesim bir ayda bu kadar para kazanmadı.  Sürekli devalüasyon şirketleri finansman giderlerini taşıyamaz hale getirdi. Ziraat Bankası Genel Müdürü’nün deyişiyle elde avuçtaki tüm kaynaklar kredi garanti fonu aracılığıyla şirketlere aktarıldığı için bankaların nefesi tıkanmış durumda. Çünkü bu fondan dağıtılan 207 milyar liranın geri gelmesi zaten beklenmiyor. Dolayısıyla iç kaynaklar tıkandı.” 
 
‘SİSTEMİK BİR KRİZLE KARŞI KARŞIYAYIZ’
 
Son çare olarak finansal olmayan şirketlerin Ocak ayında 793 milyon dolar, Şubat ayında 294 milyon dolar yurtdışı mevduatlarını ülkeye getirdiğini belirten Nas, “Arkası yok gibi... O nedenle şirketler birbiri ardına bankalardan mevcut borçlarını yeniden yapılandırma istiyorlar. Kaldı ki, bankalar uzun bir süredir Türk Telekom ve Türkcell’in kredilerini de karşılık ayırmamak için bilanço dipnotlarında taşıyorlardı. Ayrıca üçüncü hava limanı işletmecileri, daha havalimanı açılmadan borç ertelemesi istediler. Bu da gösteriyor ki, münferit değil sistemik bir krizle karşı karşıyayız. Ne yazık ki, ülkeyi yönetenler bu gerçeği kabul etmek yerine sorunu hala dış güçlerin bir oyunu olarak görmek ve sunmak çabasındalar” dedi.
 
‘BU ATEŞE KİM NE KADAR DAYANIR?’
 
Ürkek bir biçimde de olsa iş dünyasının, OHAL’in güven ortamını bozduğunu ve yatırım ortamına zarar verdiğini defalarca ifade ettiğini hatırlatan Nas, “Ne var ki, ülkeyi OHAL’siz yönetemeyen ve seçimlere OHAL’in sopasıyla muhalefeti sindirerek gitmek isteyen ‘iktidar ittifakı’nın bu gerçeği kabul etmeye yanaşmayacağı açık. Daha tehlikeli olan ise, iktidarın, olmayan kaynaklarla ekonomik büyümeyi zorlayarak krizi aşacağını düşünmesidir. İktidar ‘milli ve yerli Türkiye’ gazıyla ekonominin ateşini daha da artırmaya hevesli görünüyor. Bu ateşe kim ne kadar dayanır? Önceliği seçim olan Cumhurbaşkanı ve Ekonomi Bakanına ‘İngiliz beslemesi’ diyen danışmanlarının, bu pek umurunda değil. Kaldı ki, sistemik krizi şirketlerin, iktidarın baskısıyla, finansal güçlerini aşan yatırım yapmaları ve aşırı kaldıraç kullanmaları ateşledi” ifadesinde bulundu.
 
‘TEŞVİK PAKETLERİ CANLANDIRMAYACAK'
 
Nas, son açıklanan teşvik paketini de şöyle değerlendirdi: “Bu paket, aslında nefessiz kalan bazı şirketlerin yaşadıkları tıkanmayı kamu kaynaklarını devreye sokarak aşmayı hedefleyen bir pakettir. Kesinlikle mevcut ekonomik yapıyı değiştirmekten uzaktır. Ama paketin en can alıcı noktası Ekonomi Bakanı Zeybekçi’nin söylediği gibi, bu teşviklerden yararlanacak olan firmaları tek tek Cumhurbaşkanı’nın seçmiş olmasıdır. Yani kriterler ekonomik değil siyasidir ve bu güveni değil güven erozyonunu artırır. Üstelik her yatırıma destek eşit değil, desteklerin oranlarını bakanlık belirliyor. Teşvikler Bakanlar Kurulu kararıyla yürürlüğe giriyor. Yani son derece keyfi ve istismara açıktır. Bunun yanı sıra işletme süresince sağlanan süper destekler de var. Ama bütün bunlara rağmen bu paket piyasalarda öyle büyük bir heyecan da yaratmış görünmüyor. Ne kurlar üzerinde ne de borsada etkili oldu. Hem bölgede büyüyen savaş tehlikesinin gölgesinde kaldı, hem de OHAL ve KHK’lar nedeniyle artık iyice güvenilmez olan yatırım ortamı, suni ve keyfiliği çok açık teşviklerle canlandırılmayacak kadar çoraklaştı.” 
 
'CUMHURBAŞKANI’NA İZİN VERMEYECEK’
 
Nas, dış kaynak bağımlılığının aşırı kırılganlaştırdığı bir ekonomi ve OHAL’in yarattığı güven erozyonunun bundan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın gündemi belirlemesine pek izin vermeyeceğini dile getirdi. Nas, şöyle devam etti: “Güven erozyonuna bir katkı da çok büyük iddialar ve beklentilerle kamuoyuna duyurulan Varlık Fonu’nun, başka ülkelerin varlık fonlarından farklı olarak, iktidarın elde avuçta kalan varlıklarımızı kullanarak kendi gücünü tahkim edecek kaynakları yaratmak amacıyla kurulmuş olduğunun tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmasıdır. Türkiye’nin en değerli kuruluşlarını içine koyduğumuz Varlık Fonu’nun bir yılda tek icraatı, bünyesindeki Ziraat Bankası aracılığıyla Demirören Grubu’na Doğan Medya’yı satın alması için, 2 yılı ödemesiz 10 yıllık vadede geri ödenecek 700 milyon dolarlık kredi temin etmek oldu.  Şirketler, hem de Türkiye’nin görece iyi yönetilen ve global piyasalarda iş yapan şirketleri teker teker finansal güçlük içine düşerken, iktidardan kimsenin aklına varlık fonu kaynaklarını harekete geçirmek gelmedi.  Oysa birçok ülkede varlık fonları bu tür krizlerde koruyucu kalkan görevi görüyor. Cumhurbaşkanı da, Başbakan da şu anda ekonomimizin saldırı altında olduğunu söylediklerine göre Varlık Fonu neden atıl duruyor sorusunun cevabı yok maalesef. Tabii, Varlık Fonu’nun şu ana kadar ne yaptığını, KHK ile eklenen maddenin verdiği yetki ile Fon’a devredilen kuruluşların varlıkları ve yönetimleri üzerinde nasıl bir tasarrufta bulunduğunu bilmiyoruz. Bildiğimiz kurumsal ve kurallı Hazine’nin dışında iş yapma, borçlanma, varlık satma gibi işlemlerin bu kanaldan yapılmak istendiği ve Varlık Fonu’nun Merkez Bankası, Hazine ve Özelleştirme İdaresi’nin bazı işlevlerini üstleneceği.  Ancak önemli bir sorunumuz var. Tüm Varlık Fonları uluslararası kabul görmüş ‘Santiago Kuralları’na göre sağlam hukuki bir temel üzerine kurulmuştur. Petrol zengini Ortadoğu ülkelerinin varlık fonlarının bile kredi notuna dayanan yatırım kriterleri var. Bu yüzden, ister onların parasına talip olun, ister başkasının; uluslararası piyasalara kredi notu olmadan çıkmak ve borçlanmak mümkün değil. Zaten Demirören Kredisi’nde de uluslararası piyasaya Ziraat Bankası çıkmış, Varlık Fonu değil.”
 
‘VARLIK FONUNUN TEMELLERİ SAĞLAM DEĞİL’
 
Varlık fonlarının genellikle dış ticaret fazlaları olan ya da petrol gibi uluslararası bir değeri olan ülkeler tarafından vatandaşlarının gelecekteki refahını garanti altına almak amacıyla kurulduğunu belirten Nas, “Uluslararası yatırımcıları cezbetmek için hepsi şeffaftır. Oysa bizim ne yeraltı zenginliğimiz ne de ihracat fazlamız var. Toplam dış borcu milli gelirinin yüzde 50’sine ulaşmış, dış ticaret açığı veren ve cari açığı milli gelirinin yüzde 7’sine yaklaşan bir ülkeyiz. Üstelik fon ne şeffaftır ne de hukuki temelleri sağlam. Bu koşullarda bu varlık fonunun katkısından ziyade ciddi bir baş ağrısı olacağını söylemek abartı olmaz. Kuşkusuz, bu gelinen noktada global konjonktür yüzünden yükselen finansman maliyetlerinin payı da ihmal edilemez. Libor 1.70’lerden 2.70’e geldi. Batı piyasaları faiz fiyatlamasına enflasyonu dahil etmeye başladı. ABD-Çin ticaret savaşı piyasaları bozdu. Petrolün brenti 38 dolarlan 60 doların üstüne çıktı ve bizim de tam merkezinde yer aldığımız ve epey yüzümüze gözümüze bulaştırdığımız Suriye krizi, her an büyük bir savaşa dönüşebilir” şeklinde değerlendirdi.
 
‘KRİZ TAMAMEN BİZİM ESERİMİZ’
 
Tüm bu risklerin hiçbiri öngörülmeyen riskler olmadığını kaydeden Nas, “Yok hükmünde saydığımız kredi derecelendirme kuruluşları birkaç yıldır ‘Dış kaynak bağımlılığını azaltın’ diye bas bas bağırıyorlar. Dünya Bankası, IMF, OECD gibi uluslar üstü kuruluşlar da bizi birkaç yıldır en kırılgan ekonomi ilan ediyorlar. Bu uyarıların hepsini ‘bizi yıkmak isteyen kötü güçlerin oyunu’ olarak görmek yerine, güneşli havalarda ekonomimizin temelini sağlamlaştırsaydık, bugün ‘Bizi kur ile terbiye etmek istiyorlar’ diye yakınmazdık. Kaldı ki, dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi olması, 70 bin tutuklu öğrenciyle dünyanın en büyük hapishane üniversitesi olması, demokratik kriterlerde en hızlı geriye giden ülke olması, uluslararası hukuku hiçe sayması gibi Türkiye algısını dış dünyada köklü bir biçimde bozan adımların yanı sıra, OHAL altında yayınlanan KHK’lar ile devletin kurumsal yapısını parça pinçik adımları göz önüne alınca, sırf ödemeler dengesi rakamlarından bile TL’deki hızlı değer kaybını açıklamak kolaylaşıyor. Yani bu sistemik krize kimsenin katkısı yok. Kriz tamamen bizim eserimiz ve bu kez korkarım 2001 krizinde olduğu gibi yardım da gelmeyecek” diye konuştu.
 
MA / Yasin Kobulan
 

Diğer başlıklar

26/04/2024
23:55 Tutuklanan Aslan'dan mesaj: Yazmaya devam edeceğiz
23:28 3 gazeteci tutuklandı
23:23 CHP’li Tanal’den Enerji Bakanlığı önünde oturma eylemi
23:18 'Celadet Ali Bedir-Xan’a saygı' gecesine büyük ilgi
22:13 Katalonya Muzik Grubu ve Aryen Kom’dan konser
21:47 Hatay’da 27 mahalle karantinaya alındı
21:20 Gazetecilerin hakimlik ifadeleri başladı
20:56 ODTÜ'de ‘kayyım rektör'ün yasağına karşı nöbet eylemi
20:24 Doğan’dan Adalet Bakanı’na: Aba altından sopa göstermeyin, kayyım rejimi sandığa gömüldü
19:59 ‘İzmir'in Çernobil'inde nükleer tepkisi
19:24 Cizîr’de, Celadet Ali Bedirxan’ın doğum günü kutlandı
18:23 Emine Şenyaşar 87 gündür Adalet Bakanlığı önünde
18:16 Tecavüz failine ‘iyi hal’ indirimi
17:03 Serbest bırakılan gazeteciler: Hakikati gerçekle buluşturduğumuz sürece müthiş kazanacağız
16:20 Gümüşhane'de yaylada açılmak istenen maden ocağına onay
16:00 Başhekim SES üyelerini hastaneden çıkarttırdı!
15:45 Tutuklamaya sevk kararı avukatlara verilmedi
14:57 Hakları için eylem yapan işçiler gözaltına alındı
14:37 İşte Amed kayyımının devrettiği taşınmazlar
14:33 3 gazeteci hakkında tutuklama istemi
14:24 Agrobay işçilerinin davası ertelendi
14:13 Cizîr'de 19 kişi gözaltına alındı
13:35 'Kürt iş insanlarının infazının MGK kararıyla olduğu tescillendi'
13:32 Katledilen 9 yaşındaki Gina'nın davası görüldü
13:10 İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı davasında karar
12:43 Şakran Cezaevi'nde tutsaklara hücre cezası
12:32 TJA: 1 Mayıs’ta tecride karşı alanlarda olacağız
12:28 'MİT' yalanıyla okulda tecavüz davasında verilen cezalar onandı
11:49 Amed Büyükşehir Belediyesi'nin borcu belli oldu
11:33 Efrîn’de 2 yurttaş kaçırıldı
11:03 Ailelerden İmralı için görüşme başvurusu
10:54 Gazetecilere yaptıkları haberleri soruldu
10:47 Gözaltındaki gazeteciler adliyeye getirildi
10:14 Colemêrg'te madene karşı eylem 4'üncü gününde
09:24 Gever'de askeri operasyon
09:24 Riha’da ev baskınları
09:15 45 gündür yanıt arayan soru: Ali Veli nerede?
09:14 İnşaat işçileri 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nda olacak
09:01 81 yaşındaki hasta tutsak ATK’ye kelepçeli sevk edildi
09:01 Gazeteci Altan: Tazelenme ve demokratikleşme için mutabakat lazım
09:00 Tutsaklar ‘özgürlük’ eyleminde
09:00 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 185 gündür haber yok
09:00 Mali müşavirler ekonomik krizle boğuşuyor
09:00 Çernobil 38'inci yılında: Sıra Sinop’ta!
09:00 YNK’li Herkî: Türkiye ile işbirliği Irak'a zarar verir
09:00 2 ilde bölgesel 1 Mayıs kutlamaları yapılacak
09:00 ATK raporları: Tecrit koşullarına 'tıbbi meşruluk' kazandırıyor
09:00 26 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
25/04/2024
23:08 Qoser'de gözaltına alınan 30 kişi serbest
22:17 CPT Başkanı bu sefer topu AİHM’e attı
21:24 Amed Tiyatro Festivali 8’inci gününde
20:47 Mêrdîn'de su şebekesi yine patladı
20:35 Belçika temsilciliğinde Özgür Basına yönelik baskınlara ilişkin görüşme
19:59 Özgür Basına yönelik saldırılar Ege'de protesto edildi
19:07 Colemêrg’te 4 genç tahliye edildi
18:45 Ankara’da bir fabrikada yangın
18:40 İstanbul’da bir kadın katledildi
18:24 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı serbest bırakıldı
17:39 ODTÜ’lüler ‘Devrim Yürüyüşü’nde ısrarcı: Direnişi büyüteceğiz
17:18 Sarıyer’de öğretmene şiddet
17:01 DEM Parti’den Şenyaşar'a destek: Bu talep hepimizin vicdanına sesleniyor
16:54 Gazetecilerin emniyet ifadeleri tamamlandı: Basın toplantısına neden katıldın?
16:29 DEM Parti Êlih İl Eşbaşkanı gözaltına alındı
16:15 Savcı Emine Şenyaşar hakkında açılan davanın reddini talep etti
16:04 IFFCO işçileri için açıklama
15:46 İnşaat işçileri hakları için eylem başlattı
15:31 Tanık gazeteciler polis şiddetini anlattı
15:30 Polis tutanağına göre Kışanak'ın kitabı yasak!
15:25 Gazeteci Kartal’a ceza talebi
15:21 Qoser’de gözaltı sayısı 30’a yükseldi
15:19 Amed’de iş cinayeti
15:15 Mêrdîn'de 4 kişiye ‘üyelikten’ ceza
14:52 Merkez Bankası politika faizini açıkladı
14:34 Bradost bölgesi bombalandı
14:33 10 gazeteci hakkında ceza talebi
14:25 Gazetecilerin emniyet ifadelerine başlandı
14:18 Asrın Hukuk Bürosu’nun X hesabı erişime engellendi
14:05 Özgür Basın'a saldırılar Avrupa’da protesto edilecek
13:39 DEM Parti’den 1 Mayıs çağrısı
13:38 Kendini yerlere atan AKP'li 'beni dövüyorlar' diye bağırdı
13:31 DEM’den Bakan Tunç’a yanıt: Yargıya talimat vermekten vazgeçin
13:29 ÖHD ve Dev Yapı-İş: 29 işçinin ölümünden işveren ve yerel yönetim sorumlu
13:19 1 Mayıs'a çağrı: Jin Jiyan Azadî ile Taksim’e
12:44 64 isimden Taksim’deki 1 Mayıs yasağına dair açıklama
12:38 Gözaltılara tepki: Kadrajımız hakikati çekmeye devam edecek
12:27 Amed Baro Başkanı Eren'e dönük tehditleri ‘eleştiri’ diye savundu
12:19 'KCK Basın Davası' ertelendi
12:05 CPT'den İmralı sorusuna yanıt: Türkiye ile diyaloğumuz var
11:39 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:23 Çorlu tren kazasında kararlar açıklandı
11:12 AYM, Can Memiş başvurusunda ihlal kararı verdi
11:10 İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı istifa etti
10:49 AKP’nin ‘borçsuz’ dediği Mûş’ta 890 milyon borç!
10:42 Gazeteciler 3 gündür gözaltında
09:41 Qoser’de 2 kişi gözaltına alındı
09:40 Cûdî ve Gabar yeniden yasaklandı
09:14 Makbule Özer’in oğlu: Konu Kürt olunca hukuk ortadan kalkıyor
09:11 Eylemdeki tutsak: Dünyaya yayılmış bir direnişin halkasıyız
09:09 KDP’nin alıkoyduğu gazeteciden 184 gündür haber yok
09:07 Tutsaklar 5 aydır ‘özgürlük’ eyleminde
09:06 32 yıllık tutsağın tahliyesi 6'ncı kez uzatıldı
09:02 Tutsak yakınları: Tecrit kaldırılmalı
09:00 AKP döneminde en az 33 bin işçi yaşamını yitirdi
09:00 İmralı'da mutlak tecrit 38’inci ayında
09:00 Hekimler göç ediyor, randevu krizi büyüyor
09:00 25 NİSAN 2024 GÜNDEMİ
24/04/2024
22:51 İran’da Kürt sanatçıya idam cezası
21:46 Kadınlardan 'İstismar failini mahallede istemiyoruz' çağrısı
21:10 Mêrdîn’de kaza: Bir çiftçi ve çocuk hayatını kaybetti
21:04 CHP'li Tanrıkulu: Bu bir suç duyurusudur, kayyımlar araç motorlarını bile sökmüşler
20:35 DEM Parti'ye polis baskını protesto edildi
20:26 Madde bağımlılığı raporu: Polisler temin ediyor
19:58 Örkmez ve Uğur'un özgürlüğü için eylem
19:50 Polis baskınında katledilen kadınların fotoğrafları yere atıldı
19:42 ‘Kürt basınını susturma çabası Türkiye’ye kaybettirecek’
19:00 KHK eyleminde 1 Mayıs'a davet
18:38 Adana Emek ve Demokrasi Güçleri’nden 1 Mayıs'a çağrı
17:51 İstismar faili serbest, tepki gösteren muhtara gözaltı
17:40 ÖHD ve İHD'den gazetecilere dayanışma ziyareti
17:28 Cenevre eylemi: Saldırılara karşı topyekun mücadeleyi sürdüreceğiz
17:08 Danıştay Eğitim-Sen’e randevu vermedi
17:03 Polis barikatlarıyla çevrilen Şenyaşar: Bu zulmün altında kalın
16:56 Gazeteci Güleş'e 'haber' soruşturması
16:46 Avukatlar gazetecilerle görüştü: Başka evde yapılan aramada deliller gazeteciye yazıldı
16:02 Avukat ve ailelerden savcı mütalaasına tepki
16:00 Madımak Katliamı'nda çocuklarını kaybeden Sivri yaşamını yitirdi
15:33 Sendikalar Taksim’de: Valiliğin kararını tanımıyoruz
15:17 Danıştay başkanı değişmedi
15:14 İzmir'de cinsel saldırı faili öğretmen açığa alındı
15:11 Êlih'te DEM Parti binasına polis baskını
15:08 Bombacıları getiren kişinin telefonu dinleniyormuş
15:00 Ermeni Soykırımı 109’uncu yılında: Soykırımı tanıyın ve af dileyin
14:59 Televizyon stüdyolarına baskında Fransa detayı
14:49 Soylu’nun hedef gösterdiği 2 kişi hakkında müebbet hapis istemi
14:10 Kanser hastası sağlıkçıya riskli görevlendirme!
14:06 Makbule Özer’in tutuklanması protesto edildi
13:57 Aile Hekimliği çalışanları vergide adalet istiyor
13:56 Sağlık meslek örgütlerinden şiddete tepki
13:32 Gar Katliamı Davası: Mütalaada ‘insanlığa karşı suç’ yok sayıldı
13:19 Mali müşavirlerden 15 talep
13:07 Türkoğlu: Özgürlüğümüz için kadın dayanışmasını büyüteceğiz
13:03 Yargıtay'da seçim 23'üncü tura kaldı
12:57 ‘Gazeteciliklerine tanığız, meslektaşlarımızı serbest bırakın’
12:36 DİSK Genel Başkanı: Valiliğin görevi yer göstermek değil güvenliği sağlamaktır
12:28 Gazetecilere 'Kürt Gazeteciler Günü' suçlaması
12:28 MESEM'lerde 336 çocuk kaza geçirdi
12:13 Birçok kentte protesto: Gazeteciliğin engellenmesi suçtur
12:04 Colemêrg'te madenlere karşı 4 talepli eylem
12:02 Deştin'de imar planı davasına red
11:58 İskenderun'da poliklinik olarak kullanılan 3 konteynerde yangın