Dominik’ten Diyarbakır’a: Üç kız kardeşin mücadelesi

img

DİYARBAKIR - Figen, Sertaç ve Gülistan Ekti kardeşler, özgürlük ve var oluş mücadeleleriyle kız kardeşlerin mücadelesini günümüze taşıyor. “Evde üç kız kardeş, sokakta üç yoldaş olduk” diyen Gülistan Ekti, “Mirabal Kardeşlerden habersizdik ama burada da Kürt kadınları destansı bir mücadele veriyor” dedi. 

Dominik’te 60 yıl önce başlayan kavga, bugün dünyanın dört bir yanında en ücra köşeleri dahi sarmış durumda. Üç kız kardeşin işkence ve tecavüze uğrayıp öldürüldükleri 25 Kasım günü, bugün tüm kadınların boyun eğmediği, alanlarda birbirine sarıldığı gün. Üç kelebeğin fısıldadığı sihir ise, günümüzde Diyarbakır’ın Hazro ilçesine bağlı Helhel (Çitlibahçe) köyüne uzanan üç kız kardeşin mücadelesinde yaşam buluyor. 
 
Üç kız kardeşin politik mücadelenin yanı sıra verdikleri var oluş mücadelesi anne Saniye Ekti ile başlar. Cins bilincinin yanında çocuklarına kimlik bilincini de aşılayan anne Ekti, Sertaç, Figen ve Gülistan Ekti başta olmak üzere diğer iki kızı ve iki oğlunu da aynı mücadeleye katar. Başları devlet ile beladan çıkmayan ailenin evi, öyle ki bir günde bazen beş bazen on kez basıldığı olur. 
 
KÜRTÇE İSİMLERLE GELEN YASAK
 
Devletin kadın başta olmak üzere Kürt halkına yöneliminin vücut bulmuş hali olan ailenin her bir bireyi anne Ekti ile birlikte mücadeleyle tanışır. Annenin çocuklarına verdiği Rojhat, Ala Rengin ve Berzan isimleri “yasak” denilerek ret edilir. Ailenin en küçük kızı olan Gülistan Ekti, şuan 35 yaşında. Devletin kabul etmediği ismiyle Rojhat henüz 9 yaşındayken evlerinin sayısız kez basılması ve her defasında başta annesi olmak üzere ailenin tüm bireylerinin gözaltına alınıp işkence görmesiyle Kürt kimliğinin farkına varır. Yaşadığı Helhel köyünde, devletin baskısı nedeniyle tüm köy halkı koruculuk dayatmasına boyun eğerken, ailesi ret eder. “Asıl düşman kendi ırkına karşı elline silah alandır” diyerek koruculuğu ret eden anne Saniye Ekti, bu noktada bizzat hedef alınır. Bir yandan devletin baskısıyla karşılaşan aileye yönelik diğer yandan da koruculuğu kabul eden köy halkının saldırıları başlar. Artan baskılar, işkence, gözaltı ve ev yakmaları ile devam eder. 
 
BİR GÜNDE 10 BASKIN
 
Her sabah askerlerin postal sesleri ile uyanan Ekti’nin yaşadığı ev bir günde bazen beş bazen de on kez basılır. Her baskında erzaklar yerlere dökülür, “evde terörist var” denilerek bahçe ve ev kazılır, kış için hazırlanan odunlara askerlerce el konulur, amaç son kalan aileyi de korucu yapmak. Ya korucu olacaklar ya da köyü terk edecekler. Nitekim aile, köyü terk eder ancak verdikleri mücadele gittikleri kentlerde devam eder. 
 
GÖZALTI VE İŞKENCE
 
7 kardeş anne ve babadan oluşan aile, hayatlarının hiçbir döneminde 9 birey bir arada yaşayamaz, ya anne kaçaktır, ya da kızları ve oğulları. Ev baskınlarının artması sonucu dağlarda, bazen camide bulunan boş tabutlarda, ya da köyün meydanında bulunan ve sadece kadınların banyo olarak kullandıkları yerlerde gizlenen anne, hayatının bir kısmını kaçak olarak yaşar. Her gözaltı ve tutuklamada tırnakları çekilir, beli kırılan ve gördüğü işkence sonucu bir böbreğini kaybeden annenin kulak zarı da patlar. 
 
14 YAŞINDA TUTUKLANDI
 
“Annem gibi mücadele ettim” diyen Gülistan Ekti, 14 yaşına gelene kadar birkaç defa gözaltına alınır. 14 yaşına geldiğinde ise gözaltına alınır, 15 günlük gözaltı ve işkenceden sonra tutuklanır. 6 ay cezaevinde kalır. Bu Ekti’yi daha fazla hırslandırır. Cezaevinden çıktıktan sonra bir yandan tarlalarda pamuk toplar, çapa yapar bir yan dan da mücadelesini sürdürür. 
 
Aradan yıllar geçer, köylerine geri dönemeyen Ekti, farklı kentlerde çalışma yürütür. Bu arada yıllar önce koruculuğu kabul eden köy halkı silah bırakma kararı alır, bu durumu kabul etmeyen devlet ise köyü ateşe verir ve bu kez tüm köy halkı göç etmek zorunda kalır. 
 
KADIN MÜCADELESİ 
 
Selis Kadın Danışmanlık Merkezi, Göç Vakfı ve Barış Anneleri Meclisi gibi kurumlarda kadın çalışmaları yürüten Ekti, 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi, 2019 yılında ise Hazro Belediye Eşbaşkanı seçilir. Ekti, şuan biri cezaevinde olan diğer iki kız kardeşini anlatmadan önce annesini anlatmak istese de tüm anlatımların yetersiz kalacağı düşüncesinde.
 
İKİNCİ KIZ KARDEŞ 
 
Sertaç Ekti, mücadelede aktif yer akan ikinci kız kardeş. O da diğer kardeşleri gibi henüz çocuk yaşta, mücadele içinde aktif rol alır. Defalarca yapılan ev baskınlarında gözaltına alınır, işkence görür. 1990’lı yıllarda polislerce evi basılan Ekti, 8 aylık hamile iken gördüğü işkence sonucu bebeğini kaybeder. Evine her ay bir kez 15 günlük karakol kurulan Ekti’nin 9 yaşındaki çocuğu ise Kürt coğrafyasında çocuklara yapılan bayat aşı sonucu yaşamını yitirir. 
 
Ekti’nin evine yapılan polis baskınları öyle bir hal alır ki, bazen onun için bazen annesi bazen de kayınbiraderleri için gelirler. Ekti’nin kayınbiraderi Fehmi Tosun’da ‘faili meçhul’ cinayetler sonucu kaybedilir. Çocuk yaştan itibaren yer aktif yer aldığı mücadele 45 yaşında devam ediyor.
 
ÜÇÜNCÜ KIZ KARDEŞ 
 
Figen Ekti, devletin kabul etmediği adıyla Ala Rengin (40) de, yapılan baskılardan nasibini alır. Sayısız kez gözaltına alınır ancak mücadeleden hiçbir zaman vazgeçmez. 1990’lı yıllarda Ekti’nin öldüğü haberi ailesine verilir. Ancak daha sonra tutuklandığı öğrenilir. 10 yıl tutuklu kalan Ekti, 2003 yılında serbest kalır. Başta kadın çalışmaları olmak üzere aktif çalışma yürütmeye devam eder. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında 14 Temmuz'da yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan 28 kadından biri olan Ekti, 5 kadın ile birlikte bir kez daha cezaevine gönderilir.
 
ÜÇ KIZ KARDEŞ, ÜÇ YOLDAŞ
 
Ailede başta kadınlar olmak üzere her bir bireyin kendi emeğiyle var olduğunu ve durmadan direnmeye devam ettiklerini dile getiren Ekti, kardeşleri ile birlikte mücadele verdiklerini ancak kimsenin uzun yıllar kardeş olduklarını bilmediğini söyledi. Ekti, kardeşleri ile ilişkisini “Birlikte çok az zamanımız oldu. Ama birlikte olduğumuz zamanlarda da kimse kardeş olduğumuzu bilmedi. Evde üç kız kardeş, sokakta üç yoldaş olduk” diyerek anlattı.
 
CİNS BİLİNCİ 
 
Cins bilincinin oluşmasında yaşadıklarının etkisini anlatan Ekti, bir anısını şöyle anlattı: “Çeşme başında kadınlar toplanmıştı. Bir komutan geldi ve muhtara, ‘Uzun zamandır eve gidemiyorum, bana bir kadın lazım’ dedi. Çocuktum ama bendeki cins bilinci şekillenmeye başladı. Kürt kadınlarını ganimet olarak görüyorlardı. Annem ve ablalarımın sürekli askeri araçlarla Hazro’ya götürülmelerine karşı, köylülerin ‘namusları kirlendi’ söylemleri de bende cins bilincini iyice uyandırdı. Mücadele eden kadınların namusları, mücadele ettikleri değerlerdi oysa.”  
 
İLK SÜRGÜN 
 
Uzun bir süre köylerini terk etmemek için direndiklerini ancak askerlerce evlerinin yakıldığını söyleyen Ekti, “Evimizi yaktılar. Anneme ‘sadece namusunuz kaldı, kızlarını da buradan al git’ dediler. Köyden çıkmak zorunda kaldık. Köylüler eşyalarımızı taşımak için bize araç vermedi. Yürüyerek Licok köyüne vardık. Oradan da Diyarbakır Fiskayya’ya yerleştik. Boş bir evde 17 gün aç kaldık ancak yine de bize düşmanlık eden sisteme el açmadık” diyerek yaşadıkları zorluklara değindi. 
 
Her insanın yaşadıkları baskı karşısında tepkisini farklı bir şekilde dile getirdiğini belirten Ekti, “Benim tepkim ise gülmek ve mücadele etmek. Düşmana inat gülüyorum. Eğer bunca baskı karşısında teslim olsaydık, mücadeleden, kadın bilincinden, Kürt kimliğinden habersiz olacaktık. Bazen bu olan biten her şey iyi ki oldu diyorum, çünkü kendimi buldum, kadın kimliğimi buldum” diye konuştu.  
 
EŞBAŞKANLIK SÜRECİ 
 
2019 Mart Yerel Seçimleri’nde Hazro’da Belediye Eşbaşkanlığı’na seçilen Ekti, bir kavgasını da bu süreçte verir. Hazro’da uzun yıllar siyasi parti çalışmaları yürüten Ekti, söz konusu erkeğin koltuğunu paylaşmaya gelince “rahatsızlık” uyandırdığını ifade etti. Hazro’nun yapısı gereği kadınlarla iletişime geçmenin güç olduğunu dile getiren Ekti, “Kadın kimlik arayışına girdiğinde toplumda da bir değişim sağlanır. Kadının dokunduğu yere ne erkek nede devlet girebilir. Erkekler tarafından sürekli bir psikolojik baskı altındaydım. Ancak buna boyun eğmedim. Erkeklerin iktidar alanına giriyorsun ve hazmedemiyorlar” dedi. 
 
‘MİRABAL KARDEŞLERDEN HABERSİZDİK AMA…’
 
Başta annesi olmak üzere Kürt kadınların verdiği mücadeleden esinlenerek “yola devam” diyen Ekti, “Bu mücadeleyi Leyla Qasim’a, Beritanlara borçluyum. Mirabal Kardeşler'den (Dominik Cumhuriyeti diktatörü Rafael Trujillo'ya karşı mücadele veren 3 kız kardeş) habersizdik belki, ama burada da Kürt kadınları destansı bir mücadele veriyor” diye konuştu.
 
‘ÖZGÜR BİR TOPLUM İÇİN’
 
Yaşadıkları onca acıya rağmen pişman olmadığını sözlerine ekleyen Ekti, şöyle dedi: “Aç kaldık, yoksulluk ile boğuştuk, bazen sokakta kaldık ama inandığımız değerlere ihanet etmedik. Bizde zorlu süreç bitmedi, hala yaşıyoruz. Ama pişman değiliz aynı çizgide kararlıyız. Mücadelemiz tüm kadınlar için özgür bir toplum özgür kadınlar için.” 
 
‘AMAÇ KÖLELİĞE SON VERMEK’
 
Son olarak verdikleri mücadelenin amacına değinen Ekti, “Biz Kürt kadınlarının özgürlük mücadelesi erkekleri de kölelikten çıkarıp özgür birey haline getirmek içindir. Erkekler özgür olduklarını sanmasın. Onlar da devletin bu feodallığın kölesi. Tek amaç ve hedeflediğimiz budur, kadın ve erkeğin eşit ve özgür yaşayabileceği bir yaşam” ifadelerini kullandı.
 
SON 
 
MA / Arjin Dilek Öncel-Mehmet Erol

Diğer başlıklar

09/12/2025
23:51 Qers’te kar yağışı: 17 köyün yolları kapandı
23:08 Meclis, AYM, Sayıştay, Adalet ve Dışişleri Bakanlığı'nın bütçeleri kabul edildi
22:45 KYK yurdunda öğrenciler tarihi geçmiş mantıdan zehirlendi
22:32 Süveyda’da 3 toplu mezar bulundu
21:16 İzBB işçilerinden meşaleli yürüyüş: Müzakere masası kuralım
21:01 Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Ersoy gözaltına alındı
20:33 Dêrazor’da operasyon: 3 DAİŞ'li yakalandı
20:22 Mülkiyeliler Birliği tiyatro gösterimi için salon vermedi
19:47 ÖHD'den Burdur Cezaevi için çağrı: Soruşturma başlatılsın
19:43 İşçilerin eylemi 133'üncü gününde
19:38 Amed Film Festivali'nde 14 film ve belgesel izleyicisiyle buluşturuldu
19:12 Sevilay Çelenk: Türkiye, Suriye Kürtlerinin kazanımlarını korumalı
19:08 Alevilere dönük katliamlar protesto edildi
18:39 Karşıyaka Emek ve Demokrasi Platformu: Savaşa değil barışa bütçe
17:52 DEM Partili Dilan Ayan: Barış ve demokratik toplum yasaları çıkarılmalı
17:45 Gazze’de ateşkese rağmen 70 çocuk katledildi
17:42 İsrail askerleri Kuneytra’da yurttaşlara ateş açtı
17:39 Torununa tecavüz eden erkek yine tutuklanmadı
17:36 Sakık’tan Fidan’a: Şam yerine kardeşlerimizin olduğu Rojava’ya gidin
17:18 Çanakkale'de bir kadın katledildi
16:43 Serap Avcı cezaevi önünde alkışlarla karşıladı
16:15 Dêrsim'de 4.2 şiddetinde deprem
15:56 Öz savunmada bulunan Serap Avcı için tahliye kararı
15:39 Haber telif hakkının 'örgüte yardım' olarak değerlendirildiği dava görüldü
14:56 Fotoğraftaki kişi iddiasına beraat
14:47 Wan'da Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu ve GABB kadınlar ile bir araya geldi
14:35 Rojbin Sönmez anıldı
14:28 Gelecek Partili Torun: Suriye'de kalıcı çözümün anahtarı kapsayıcı diplomasidir
14:27 'Türk'ün gücünü göreceksin, denilerek tutsağa işkence yapıldı'
14:19 Ayla Akat Ata’nın yargılandığı davada mütalaa hazırlanacak
14:16 Şırnak Adliyesi'nde intihar girişimi
14:12 Hukuk örgütleri Riha'daki cezaevlerindeki ihlalleri açıkladı
13:43 Patron işkencesinde 4 kişiye hapis cezası
13:13 Dêrsim’de kampüsün kamu kurumlarına açılmasına tepki
13:09 HDK soruşturmasında sanatçı Pınar Aydınlar'a hapis cezası verildi
13:05 Partiler ‘çözüm’ raporlarını Meclis’e sunacak
12:11 QSD’den Şam’a: Barışı bozan girişimlere karşılık verilecektir
12:09 Yasadışı bahis soruşturmasında 20 gözaltı
12:07 Hevsel ve On Gözlü Köprü'deki işgal gündemiyle toplantı
11:13 Dilan ve ‘komünün çocuğu’
10:28 Kayyıma gerekçe yapılan davadan beraat eden eşbaşkandan göreve iade başvurusu
10:11 İşçiler, işe iade kararını uygulamayan İzmir Belediyesi'ni protesto etti
10:02 Bahisten Fenerbahçe’nin kaptanının da aralarında olduğu 20 kişiye tutuklama
09:44 Suriye bölünmesin ama Halep benim olsun!
09:33 Akademisyen Lemkow: Abdullah Öcalan'a katılıyorum
09:25 Irmak: Ortak dil festivallerde yakalanır
09:23 KYK'de öğrenciler dinci yapılara yönlendiriliyor
09:21 ‘Erkek-devlet şiddetine karşı birbirimizin güvencesiyiz’
09:20 'Abdullah Öcalan bizi yepyeni bir sosyalizm tartışmasına davet ediyor'
09:19 Licê’de kadınlardan ortak mücadele çağrısı
09:16 İHD Antalya Eşbaşkanı: Abdullah Öcalan’ın koşulları düzeltilmeli
09:10 Agirî Belediyesi bir yılda kentin çehresini değiştirdi
09:06 Ekolojist Özdemir: Toplumsal ve ekolojik adalet yan yana gelmeli
09:01 Hîlala Zêrîn çarpıtılan tarihe sanatla ışık tutuyor
09:00 09 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:26 Wan, Şirnex, Sêrt ve Colemêrg için sarı kodlu uyarı
08/12/2025
23:14 Hesekê'de Orkêş Müzik Festivali başladı
22:49 Wan'da oteldeki yangın kontrol altına alındı
22:05 KESK’ten 30’uncu yıl etkinlikleri
22:03 Öğrencilerden Eskişehir Kurdî Topluluğu'na destek
22:00 Amed'de festival ikinci gününde: Hafızaya kazınan konular beyaz perdede
21:46 Wan'da otel yangını
20:59 DEM Parti'den Selvi'ye: Süreci sabote edenleri başka yerde ara
20:46 Özel'den 'Suriye Kürtleri' mesajı: Huzur içinde olmaları Türkiye’ye güvencedir
19:50 Bahis soruşturması: Kaptan ve futbolcular hakkında tutuklama talebi
19:13 Bahçeli'den eş genel başkanlara 'tebrik'
19:01 AB'den iltica başvurusu reddedilenler hakkında yeni kararlar
18:11 DEM Partililerden 'bütçe' çağrısı
17:56 Japonya’da 7.2 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
17:50 Bakırhan'dan 'yerel yönetim' çağrısı: Mahalledeki sorunu Ankara'da çözemezsiniz
17:20 Tülay Hatimoğulları: Suriye'nin tek çaresi adem-i merkeziyetçiliktir
17:20 Gazze'ye saldırılarda 5 kişi daha hayatını kaybetti
16:19 DEM Parti’den bütçeye şerh: Sürece duyarsız bir şekilde hazırlanmıştır
16:03 ‘Büyüyen sadece yoksulluk, sefalet ve açlıktır’
16:02 Tutsaklara 'Mahabad' ve 'Kürdistan' cezası
15:32 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
14:46 ‘Sağlık emekçileri yalnız değildir’
14:46 Elkê'de yol kiralanan iş makinesi ile açtırıldı
14:20 Pirsûs'ta şüpheli kadın ölümü
13:46 Antalya’da 5.2 büyüklüğünde deprem
13:42 Belediyeden On Gözlü Köprü açıklaması
13:18 Kurtulmuş'tan süreç açıklaması: Bu bir devlet projesidir
13:11 EMEP 'halktan yana bir bütçe' için 15 acil düzenleme önerdi
13:10 'Çözüm süreci'ni bitiren olayda polisin parmak izi dosyaya eklendi
11:51 Kağanarslan: Abdullah Öcalan'ın sosyalizm tartışmasındaki fikirleri ufuk açıcı
11:17 İzBB işçileri 'emekleri' için çıplak ayaklarla yürüdü
11:12 Prof. Norman Paech: Ulus-devlet geleceğin modeli değildir
11:05 Elkê'de heyelan: Karayolları kiralık iş makinesi arıyor!
11:02 Abdullah Öcalan’ın ışığı 11 bin kilometrelik yolları arşınlattı
10:55 Veysi Aktaş'tan eleştirilere yanıt: Türkiye solunun kendini yenilemesine ihtiyaç var
09:57 JINNEWS’in Kasım ayı şiddet çetelesi: 23 kadın ve 3 çocuk katledildi
09:23 ‘Uyuşturucu ve fuhuşa karşı birlikte çözüm bulabiliriz’
09:18 Sri Lanka’da afet: 627 ölü
09:15 Hasta tutsak raporu: Çelişki, eksik tanı, yer verilmeyen hastalıklar
09:14 Akademisyen Orhan: Pozitif barış inşası için entegrasyon yasaları yapılmalı
09:12 Mele Dunayserî: Müzakerede koşullar eşit olmalı
09:10 ‘MESEM’ler eğitim değil sömürü yerleri’
09:02 'Kapitalizm büyüme hırsıyla su kaynaklarını yok ediyor'
09:00 'DAİŞ emiri' Hemo'nun hikayesi
09:00 08 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
08:01 Çok sayıda kent için sağanak ve kuvvetli rüzgar uyarısı
07/12/2025
23:48 Muğla'da 11 mahalle karantinaya alındı
22:55 Wan'da 4.6 büyüklüğünde deprem
21:32 DEM Parti'den Kumluca’da şölen
20:53 Amed Film Festivali, Barış ve Demokratik Toplum Süreci’ne adandı
20:02 Wan’da şüpheli ölüm
19:58 Colemêrg’te heyelan
19:40 Uluslararası Savaş Karşıtı Film Festivali ödülleri sahiplerine verildi
19:24 Eskişehir’de Kürtçe'ye engel
19:08 Mazlum Ebdî: Şara’dan gerçek bir değişim görmemiz gerekiyor
18:17 PYD: Yeni Suriye’nin kurulması ademi merkeziyetçilikle mümkün
17:54 Konferans sona erdi: Öcalan’ın sözlerinin gücünü ülkemize götürmek için geldik
17:42 10 yaşındaki çocuk gömüldüğü topraktan yaralı çıkarıldı
17:40 İsrail'in saldırıları sürüyor: 70 bin 360 kişi katledildi
16:37 Gazeteci Aykol'un tedavisi devam ediyor
16:27 Anavarza Kültür ve Sanat Derneği açıldı
16:18 Haydar Ergül: O ışık Öcalan'ın kendisidir
16:07 Marksist John Hollaway: Abdullah Öcalan’ın yaktığı ışık beni buraya getirdi
15:47 İzmir'de asgari ücret ve bütçe tepkisi
15:15 Nobel Ödüllü Shirin Ebadi: Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sürecin temel koşuludur
15:12 Macaristan Başbakanı Orban yarın Türkiye'ye geliyor
14:59 Dil kurumlarından çocuklara alfabe öğretme etkinliği
14:26 PKK'liler için kurulan taziye ve verilen mevlide kitlesel ziyaret
14:08 Demirtaş: Süreç parçalanma değil, onurlu birliği sağlayacak bir süreç
Figen Yüksekdağ: Yeni bir dönemin kapıları açıldı
14:00 Barış ve Demokratik Toplum Konferansı'nın ikinci oturumu
13:57 Seferleri azaltan kayyım öğrencileri mağdur etti
13:30 Mêrdîn’de sağanak: Caddeler göle döndü
13:03 Prof. Paech: Kürtlerin ve azınlıkların varlığı kolektif haklarla korunmalı
12:17 Dubbins: 27 Şubat çağrısı Türkiye ve Ortadoğu için muazzam fırsat yarattı
10:30 DEM Parti'nin 'Uluslararası Konferansı' konuşmalarla sürdü
10:08 Hindistan’da gece kulübü yangını: En az 25 ölü
09:57 Jin dergi ‘Komün’ kapağıyla çıktı
09:53 Hintli eski Parlamenter: Öcalan'ın ilkeleri bütün dünyaya barış getirecektir
09:43 Konferansa katılanlar: Tarihi seyreden değil, yapan bir dönemdeyiz
09:24 Psikolog Hatice Göz: Güçlü bir çocuk hakları hareketi oluşturulmalı
09:21 Çok sayıda bölgede sağanak bekleniyor
09:19 Emekliler: 2026 yılını emeklilere düşman yılı kabul ediyoruz
09:12 Cezaevindeki yemek borcu gerekçesiyle kızının bursuna el konuldu
09:12 Wan kayyımı ‘Sit alanı’ olan yapıyı bakanlığa devretti
09:10 Licê’deki fuhuş ağına karşı komisyon kurulacak
09:08 Dêrsim’de fuhuşa tepki: Yapılanlar bilinçli bir politikanın devamıdır
09:06 Özgür sinemanın adresi
09:02 Anneler: Önderliğimiz özgür olmadan barış olmaz
09:00 07 ARALIK 2025 GÜNDEMİ
06/12/2025
23:49 Yemeklerinde ölü fare çıktığını söyleyen öğrencilerden protesto
23:23 Paramiliter grupların işkence ettiği Efrînli M.S. yaşamını yitirdi
23:13 Uluslararası konferansta yarın da önemli başlıklar tartışılacak
23:07 Metin ve Kemal Kahraman’ın konserine yoğun ilgi
22:54 Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
22:51 Hatun Esen: Doğayı katledenler değil mücadele kazanacak