Gözaltı protestoları 4'üncü gününde: Tek çare direniş

img

HABER MERKEZİ - Gözaltı süreleri uzatılan HDP'li siyasetçiler için gerçekleştirilen protesto eylemleri 4'üncü gününde. Eylemlerde, "Baskılara karşı direniş" mesajı verildi. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 2014 Kobanê eylemlerine dair yürüttüğü soruşturma kapsamında 25 Eylül’de Halkların Demokratik Partisi (HDP) yöneticilerine dönük gözaltı operasyonu bugün de birçok kentte kimi eylemlerle protesto edildi. 
 
ANKARA 
 
Ankara Kadın Platformu, gözaltılara ilişkin Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL-SEN) binasında açıklama yaptı. Gözaltına alınan kişilerin serbest bırakılmasının istendiği açıklamada platform üyesi Aslı Han konuştu.  
 
DAİŞ'e karşı kadınlar öncülüğünde gelişen direnişi yargılamanın, kriminalize etmenin “akıl tutulması” olduğunu belirten Han, “Operasyonun hukuki değil siyasi olduğunu, aynı uygulamaların aylardır kayıp olan Gülistan Doku'yu alıkoyduğu bilinen fail Zeynal Abrakov için ya da daha ‘önce de yaptım bana bir şey olmaz’ diyen Musa Orhan için geçerli olmamasından biliyoruz. Bu yüzden susmuyoruz” dedi. 
 
Gözaltıların ülkemin temel gündemi olduğunu vurgulayan Han, “İktidarın baskı ve sindirmeyi temel araç haline getirdiği politikalarına tıpkı cinsiyetçiliğe direndiğimiz gibi direniyoruz. Direnmezsek asla nefes alamayacağımızı biliyoruz" ifadelerini kullandı. 
 
Han, HDP’li siyasetçiler ve “İsimsizliler hareketi” soruşturması kapsamında gözaltına alınanların serbest bırakılması çağrısı yaptı. 

İSTANBUL

HDP Tuzla İlçe Örgütü, gözaltıları yatıkları açıklama ile protesto etti. Tuzla ilçe binası önünde yapılan açıklamaya çok sayıda kişi katılırken, “HDP susturulamaz” pankartı açıldı. Açıklamayı yapan HDP İstanbul İl Yöneticisi Süleyman Ataş, gözaltı operasyonlarının AKP’nin siyasal intikamı olduğunu söyledi.

Partilerine yönelik “düzmece” operasyonlara karşı antifaşist cephe ile barışı tahsis edip demokrasiyi kuracaklarını belirten Ataş, “Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz. Faşizme sarılanlar bilsinler ki HDP geliyor, korksanız da koltuklarınıza sarılsanız da, HDP’nin zamanı geldi” dedi.

Açıklama sırasında bir grup, Türk bayrakları ile provokosyon girişiminde bulundu. Tüm baskıya rağmen HDP'li kitlenin açıklaması gerçekleştirilerek "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarıyla son buldu. 

MARDİN 
 
HDP Mardin İl Örgütü, parti binası önünde gözaltılara karşı açıklama yaptı. HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki ile birlikte çok sayıda kişi açıklamaya katıldı. “Baskılar bizi yıldıramaz” pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP’li Tiryaki, “Onlar kaybedecek biz kazanacağız” dedi. 
 
Tiryaki, iktidarın partilerine dönük “intikam saldırılarının” 5 yıldır kesintisiz bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Ortada ne bir hukuk var ne bir hukuksal süreç var. Ortada bir yargılama süreci yok. Ortada sadece bir siyasi operasyon var. İktidarın siyasi soykırım operasyonu var. İktidarın kendisine tehdit olarak gördüğü HDP’yi susturma girişimi var” şeklinde konuştu. Binlerce gözaltıya karşı tek bir geri adım atmadıklarını vurgulayan Tiryaki, “HDP diz çökmedi, diz çökmeyecek. Tek birimizin gözünde bu konuda ikircikli bir tutum görmeyecekler. Başaramayacaklar” ifadelerini kullandı. 
 
Açıklamaya katılanlardan daha sonra “HDP halktır halk burada” sloganı ve şarkılar eşliğinde bir süre oturma eylemi yaptı.  
 
ŞIRNAK
 
Şırnak'ın Cizre ilçesinde bulunan HDP İl Örgütü binasında açıklama yapıldı. Partililerin yanı sıra TJA aktivisteri de açıklamaya katıldı. HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Güler Tunç, “Antifaşist cephe ile barışı tesis edeceğiz, demokrasiyi kuracağız. Parti devlet rejimini alaşağı edeceğiz” dedi. 
 
Açıklamasının ardından oturma eylemi yapıldı. Eylemde sık sık "HDP halktır halk burada" sloganları atıldı.  
 
DİYARBAKIR

HDP Diyarbakır İl Örgütü, gözaltına alınan HDP'lilerin gözaltı sürelerinin uzatılmasını yaptıkları basın açıklaması ile protesto etti. Diyarbakır Ofis Kavşağı'nda yapılan basın açıklamasına HDP il ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra yurttaşlar katıldı. Açıklamada sık sık ‘Biji HDP’ ve ‘HDP halktır, halk burada’ sloganları atılırken, açıklamanın yapılacağı nokta polislerce ablukaya alındı.

Açıklamada konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, gözaltı süresi uzatılan arkadaşlarının sağlık sorunları yaşadığını belirterek, bu durumu kaygıyla izlediklerini ifade etti.

‘HDP DEMOKRASİNİN SESİDİR’

HDP'ye yönelik saldırılara karşı sessiz kalmayacaklarını kaydeden Alökmen, "Bir kez daha söylüyoruz, HDP işsizlerin sesidir. HDP her gün tacize uğrayan, ölümle burun buruna gelen kadınların sesidir. HDP özgürlük isteyen gençlerin sesidir. HDP tarlada çalışan, hakkını alamayan emekçinin sesidir. İşini yapmaya çalışırken ölümle burun buruna kalan işçinin sesidir. Sokakta çalışmak zorunda kalan çocukların sesidir. Geleceğe güvencesiz bakıp intiharın eşiğine gelen gençlerin sesidir. Dilini, kültürünü yaşatmak isteyen halkların sesidir. Dinini özgürce yaşamak isteyenlerin sesidir. Adalet isteyenlerin sesidir.  Özgür basın isteyenlerin sesidir. Tarafsız, bilimsel üniversite isteyenlerin sesidir. Demokrasi isteyenlerin sesidir. Barış isteyenlerin sesidir" diye belirtti.

'ABLUKAYI YIKACAĞIZ'

İktidarın içeride ve dışarıda sıkıştığını söyleyen Alökmen, iktidarın çözümü, Kürtlere ve Kürtlerin dostlarının başına vurmakla bulduğunu belirtti. Alökmen, “Üstene milliyetçilik koyup, ‘nasıl olsa bunların sahibi yok, kimseleri yok, ne yaparsak yapalım kimse bunlara sahip çıkmıyor’ diye düşünüyorlar. Ama korkunç yanılıyorlar. Bugüne kadar parlamentoda, sokakta hayatın her alanında sesi olduğumuz milyonlar arkamızda ve biz biliyoruz bu büyük ablukayı da bu korkunç adaletsizliği de milyonların bize verdiği destekle aşacağız, ablukayı yıkacağız” ifadesinde bulundu.

‘VAZGEÇMEYECEĞİZ’

Barış, adalet ve demokrasi taleplerinden vazgeçmeyeceklerini dile getiren Alökmen, "Şunu çok iyi bilin; şuan gözaltına olan arkadaşlarımızın bu halk için verdiği mücadele, bedel, emek, siz üç ömür toplasanız yan yana getiremezsiniz" şeklinde konuştu.

Basın açıklaması, yapılan oturma eyleminin ardından son buldu.

HAKKARİ

HDP Hakkari İl Örgütü, gözaltıları il binası önünde yapılan basın açıklaması ile protesto etti. Açıklamaya HDP Hakkari ve ilçelerinden çok sayıda üye ve yönetici katıldı.

Hakkari İl Eşbaşkanı Sinan Kaya, yaşananlara karşı demokratik eylem çabalarını sonuna kadar sürdüreceklerini belirtti. HDP’ye üye olma kampanyasının startını da verdiklerini belirten Kaya, herkesi partisine sahip çıkmaya çağırdı.  Kaya, “Halkımıza ve tüm HDP sevdalılarına çağrımızdır. Buyurun partinize sahip çıkın. Yarından itibaren gelin partimize üye olun. Üyelik kampanyamız başlatmış bulunmaktayız. Yapılan anti demokratik uygulamayı kınıyoruz” dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından HDP’liler il başkanlığı önünde oturma eylemi başlattı. 

İZMİR 
 
İHD, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (THİV), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Halkların Köprüsü ve İnsan Hakları Gündemi Derneği (İHDG) üyeleri, HDP İzmir İl Örgütünü ziyaret etti. Ziyarette bulunan dernek temsilcileri HDP’yle dayanışma içerisinde olduklarını belirtti. 

HDP Karşıyaka İlçe Örgütü de, Karşıyaka Vapur İskelesi karşısında yaparak, gözaltıları protesto etti. “HDP susturulamaz” pankartının açıldığı açıklamada, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza” ve “HDP umuttur, umut dimdik ayakta” sloganları atıldı. Açıklamayı Karşıyaka İlçe Eşbaşkanı Emine Sözüdoğru okudu.

AKP- MHP iktidar bloğu gelinen noktada kendi yarattığı ekonomik siyasal toplumsal krizi  yönetemediğini belirten

Sözüdoğru, “AKP-MHP koalisyonu partimizi hedefe alarak yaptığı bu siyasi soykırım operasyonu ile  Türkiye de demokratik muhalefet yürüten tüm  güçlere gözdağı verme çabasına girişmiştir” sözleriyle tepki gösterdi.

'DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKACAĞIZ'

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri ise, Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde yaptıkları eylemde "Demokrasiye Sahip Çıkıyoruz" yazılı pankart açtı: Açıklamada sık sık "Yaşasın Devrimci Dayanışma", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" ve "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atıldı. İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri adına açıklamayı Kamu Emeçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Veysel Beyazadam okudu.

İktidarın ömrünü uzatma pahasına ülkeyi karanlık ve tehlikeli bir noktaya sürüklediğini vurgulayan Beyazadam, "Demokrasi, barış ve laiklik gibi taleplere yönelik çağrılara kulak tıkayan, şiddeti tırmandıran, temel hak ve özgürlükleri askıya alan, devletin zor aygıtlarını siyasal amaçları için kullanan iktidar bilmelidir ki, hukuk bir gün kendilerine de lazım olacaktır. İktidara İzmir’den sesleniyoruz; Demokrasiye sahip çıkacağız” dedi. 

AYDIN
 
Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, HDP Aydın İl Örgütü’nü ziyaret etti. Platform üyelerini parti yöneticileri tarafından karşılandı. Platform üyeleri, dayanışma mesajlarını iletti.  
 
VAN
 
HDP Van İl Örgütü, İpekyolu’ndaki parti binası önünde bir araya geldi. Özgür Kadın Hareketi (TJA), İnsan ve Özgürlük Partisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) yöneticileri ve üyeleri, yerine kayyım atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Mustafa Avcı, Barış Anneleri Meclisi üyeleri de açıklamaya katıldı.  
 
Polisler, eylem ve etkinlik yasağını gerekçe göstererek, açıklamayı engellemeye çalıştı. Bunun üzerine oturma eylemi yapıldı. Eyleme katılanlar sık sık, "Bijî berxwedana HDP'ê", "HDP halktır halk burada" ve “Baskılar bizi yıldıramaz” sloganları attı. 
 
Polis ile yaşayan tartışma sırasında Av. Ekin Yeter, “Neden yasak AKP’ye yok? Kenttin en işlek yerinde kongre yapıyor ve salgın gözetilmiyor. Fakat HDP’nin etkinlikleri yasaklanıyor. Bunu bize açıklayın” tepkisinde bulundu. Polis ise, “Şuan meselemiz buradaki açıklama, yasak var” cevabı verdi.  
 
Oturma eyleminin sürdüğü sırada açıklama yapan HDP Van İl Eşbaşkanı Ökkeş Kava, kentte AKP’nin tüm etkinliklerine izin verilirken kendilerine yasak uygulamasının çifte standart olduğunu söyledi. Kava, “Geçmişte birçok iktidar bu tarzla bizleri yok edeceğini düşündü. Halkımız onları çöp sepetine yolladı. Bugün faşizm geriliyor. Bunlar da yakında çöp sepetine gidecek ve tabela partisi olacaklar” diye konuştu. 
 
ADANA 
 
HDP Adana İl Örgütü, partilerine dönük gerçekleştirilen gözaltı operasyonuna karşı parti binasının damında açıklama yaptı. Çok sayıda kişinin katıldığı açıklamada, partililer üzerinde, "HDP umuttur, umut susturulamaz", "Diz çökmedik, çökmeyeceğiz", "HDP susturulamaz" ve "Baskılar bizi yıldıramaz" yazılı dövizleri iplerler balonlara iliştirdi. 
 
HDP Adana İl Eşbaşkanı Mehmet Karakış, "AKP ve MHP faşizmi kaybettikçe saldırıyor, saldırdıkça kaybediyor" dedi. Anayasanın çiğnendiğini vurgulayan Karakış, “İktidarın faşizmine karşı, KHK’lere, kayyumlara, hukuksuzluklara, her türden asimilasyona, yokluk ve yoksulluk politikalarına dur demek için tek yürek olalım, tek ses olalım, Türkiye halklarını demokratik özgür yarınlara taşıyalım" diye seslendi. 
Partililer, daha sonra balonları gökyüzüne bıraktı.  
 
HDP Ceyhan İlçe Örgütü ise, partilerine dönük gerçekleştirilen gözaltı operasyonuna karşı binalarının damında basın açıklaması yaptı. Yapılan açıklamaya çok sayıda partili katılırken;  HDP Muş Milletvekili Şevin Coşkun da destek verdi. "Halkın idaresine kelepçe vurulamaz" pankartının açıldığı açıklamada konuşan HDP'li Şevin Coşkun, arkadaşlarının hukuksuzca gözaltına alındığını ve bugün haklarında 4 günlük ek gözaltı kararı verildiğini dile getirdi. Kobanê eylemleri gerekçe gösterilerek, arkadaşlarının gözaltına alındığını aktaran Coşkun, "HDP dimdik ayaktadır. Bu böyle bilinsin" dedi.

MERSİN

HDP Mersin İl Örgütü de, partilerine dönük gerçekleştirilen gözaltı operasyonuna karşı "Savaşa karşı barış" şiarıyla "Duran insan" eylemi başladı. HDP Mersin İl binası önünde  dönüşümlü olarak yapılan "duran insan" eylemine ilk olarak HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Barış Karabıyık başladı. Eylem gözaltılara tepki olarak 82 saat sürdürülecek. Eylemden önce basın açıklaması yapmak isteyen Karabıyık'a polis izin vermedi. Çekim yapmak isteyen gazetecilere Güvenlik Bilgi Taraması (GBT) yapılarak alandan uzaklaştırıldı.
 
 

Diğer başlıklar

27/11/2025
23:45 DEM Parti milletvekillerinden Kurum'a: Adil ve şeffaf bir bütçe oluşturulmalı
23:10 İsrail, teslim olan 2 Filistinliyi katletti
22:52 Maduro’dan hava kuvvetlerin ‘hazır olun' emri
22:15 Hong Kong’daki yangında can kaybı 83’e yükseldi
22:01 Hênê’de en az 70 öğrenci zehirlendi
21:21 Riha’da komünlerin inşası tartışıldı
20:52 Şölende sahne alan sanatçı gözaltına alınmak istendi
20:47 Ajansa Welat birinci yılını kutladı
20:36 Bayındır: Abdullah Öcalan'ın barış mücadelesini dünyaya yaymamız gerekiyor
20:30 KESK'li kadınların Rojin Kabaiş eylemine rektörlük engeli
20:13 Kuzey ve Doğu Suriye’de 27 Kasım kutlamaları
19:47 KESK'ten Wan bölge mitingine katılım çağrısı
19:37 Putin: Ukrayna yönetimiyle anlaşma imzalanın anlamı yok
18:52 Venezuela THY dahil 6 şirketin faaliyetlerini durdurdu
18:18 RTÜK’ten 3 televizyon kanalı ve 2 radyoya ceza
18:07 Bayındır: Kürt Özgürlük Hareketi barış arayışının ifadesidir
17:31 Birleşik Kamu-İş: Açlık sınırı 30 bin 61 lira oldu
17:23 Erzirom’da bir okulda sülfür gazı tespit edildi
17:21 İHD'nin yeni yönetimi görev dağılımı yaptı
17:18 Birçok kuş türüne ev sahipliği yapan Çırak Sazlığı’nda yangın
17:02 Aydın: Elçi’nin barış hayalini gerçekleştireceğiz
16:37 11'inci Yargı Paketi'nde adli suçlar için 'Kovid' düzenlemesi çıktı
16:12 Peyas Belediyesi Glutensiz Yaşam Merkezi'nin açılışını yaptı
16:01 Kuruluş kutlamaları: Kürt halkı direnişiyle var oldu
15:54 3'lü cinayetin zanlısı tutuklandı
15:44 Şakiro Kent Meydanı hizmete açıldı
15:42 BM: Sudan'da 21 milyondan fazla insan şiddetli açlıkla karşı karşıya
15:36 '19 Aralık katliamı insanlığa karşı suçtur, zaman aşımı olmaz'
15:27 Kent Uzlaşısı'nda 2 kişi hariç tahliye kararı çıktı
15:20 Gazeteci Aykol üçüncü kez beyin kanaması geçirdi
15:19 Pirsûs Katliamı davasında ek rapor kararı
15:12 Seyfettin Tutmaz ve Sadun Tutmaz için anma
14:42 'Sürece katılmayan kaybeder'
14:11 ‘Basmane Çukuru'nda gökdelen istemiyoruz’
14:06 İstanbul Barosu Yönetim Kurulu üyesi Epözdemir'e ceza istemi
13:53 Ayşegül Doğan: İmralı görüşmesinin tutanakları paylaşılsın
12:53 '60 milyonluk vurgun' haberine takipsizlik
12:52 3 kadın gazetecinin duruşması ertelendi
11:59 Apocu tutsaklar: Demokratik sosyalist inşa bayramını heyecanla karşılıyoruz
11:53 Özgür Gündem dağıtımcısı Işık mezarı başında anıldı
11:51 İmamoğlu protestoları davasında gazetecilere beraat
11:47 Ejegül Ovezova'yı katletmekten yargılanan polisin duruşması ertelendi
11:32 İlk Kürt kadın tarihçi 'Mesture Erdelan' adına kütüphane açıldı
11:16 'Amacımız Başûr gençliğinin desteğini Önder Apo'ya bildirmek'
10:51 'Kent Uzlaşısı davasında yanlış yoldasınız, bu yoldan dönün'
10:38 Meclis Komisyonu 4 Aralık’ta toplanacak
09:50 Qoser’de 3 kişinin öldüğü olayda 1 tutuklama
09:20 Gazete dağıtımcısı Işık cinayeti 32 yıldır aydınlatılmadı
09:19 Abdullah Öcalan ile görüşme, devlet paradigmasında kırılmanın işaretidir
09:17 Suluca 1 Nolu Cezaevi’nde neler oluyor?
09:16 Yolsuzluğa karşı çıkan sendika temsilcisine saldırı
09:15 Tahir Elçi'siz 10 yıl geçti: Savaşsız bir ortamı tahayyül ediyordu
09:14 'Görüşmenin içeriği açıklansın'
09:11 'Abdullah Öcalan'ın felsefesi sömürgenin sömürgesi kadını tanrıçalaştırdı'
09:10 Bulancak'ta organik fındık projesi geliştiriliyor
09:08 Amed'de trafik artık çileye döndü
09:07 Dorşîn’deki ağaç kıyımına tepki: Eko-kırıma karşı tutum sergilenmeli
09:06 Maden için bir milyon zeytin ağacı 'taşınacak'
09:01 Fuat Kav: Müzakere de mücadelenin bir parçasıdır
09:00 27 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:51 3. Uluslararası Amed Film Festivali başlıyor
26/11/2025
23:58 Maxmûr gençlerinden 47. yıla özel koreografili kutlama
23:39 Muğla’da tavuktan zehirlenen kardeşlerden biri hayatını kaybetti
23:32 Gençlerden havai fişekli kutlama
23:29 Beyaz Saray yakınında 2 asker vuruldu
23:01 Savunma Bakanı’na tepki: Askeri hatlar ve yollar neden yapılıyor?
22:14 Hakan Tosun anıldı: Kamerası hala kayıtta
21:11 Anatolia’da kadınlar için film ve müzik etkinliği
21:02 Gümüşhane’de kadına bıçaklı saldırı
20:55 10 yaşındaki çocuğa tecavüz eden fail tutuklandı
20:21 Bozdağ: Savunmaya ayrılan bütçe ekonomiye büyük yük getirecek
20:09 Çewlîg’de 120 öğrenci hastaneye kaldırıldı
19:43 MGK’den 7 maddelik bildiri
19:38 DEM Partili Tanhan: İç barış için sınırlardaki mayınlar temizlenmeli
19:26 Böcek Ailesi’nin otopsi raporu tamamlandı
19:23 İsrail, Batı Şeria’da 32 kişiyi gözaltına aldı
19:20 İşçilerin direnişi 120’nci gününde
19:16 KHK eyleminde adalet talebi
18:50 Uluslararası örgütlere çağrı: Alevi katliamını durdurun
18:48 Gine Bissau’da askeri darbe
18:44 Keskin Bayındır İzmir'de aileleri ziyaret etti
18:38 Komisyon 1 Aralık'ta toplanıyor: İmralı tutanakları okunacak
18:25 Hong Kong’da yangın: 36 kişi yaşamını yitirdi
18:16 ÖHD Mersin: Kadınların yaşadığı baskılara ses yükseltiyoruz
18:11 Uşak’ta iş cinayeti
18:07 BM Güvenlik Konseyi Suriye ve Lübnan’a gidecek
17:59 İdlib kırsalında patlama: 5 kişi hayatını kaybetti
17:07 Gülistan Kılıç Koçyiğit: Türkiye, Suriye’deki Alevi katliamına karşı harekete geçmeli
16:44 MSD’den Alevi katliamlarına tepki
16:42 İlham Ahmed: Çözüm konusunda kararlıyız
16:39 PKK’lilerin taziyesine ziyaret: Demokratik barış istiyoruz
16:19 Amedspor 4'üncü store mağazasını açtı
16:18 Çandar: Türkiye Suriye politikasındaki alışkanlıklarından vazgeçmeli
Oluç: Özerk Yönetim ile Türkiye arasındaki sınır kapıları açılmalı
15:51 Amed’de öğrenciler Tahir Elçi’yi andı
15:05 Alevi derneklerinden Şam’a bağlı güçlerin saldırısına tepki
14:21 TİP: İmralı tutanakları kamuoyuyla paylaşılsın
14:18 Altaylı’ya 4 yıl 2 ay ceza verildi
13:40 Başûrlu gençlerden Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu
13:01 31 yıl sonra tahliye edilen Edemen yaşamını yitirdi
12:51 Peyas'ta 'Direnişçi Kadınlar Heykeli' açılışı
12:36 İranlı Sosyolog: Abdullah Öcalan'ın çağrısı Ortadoğu kördüğümünü çözecek
12:35 Aykol'a mektup: Daha yapılacak çok işimiz var heval
11:38 DBP’den Suriye’deki Alevi katliamlarına tepki
11:23 DEM Parti'den süreç kapsamında Avustralya'ya ziyaret
11:12 Aykol'un tedavisi kalp destekleyici ilaçlarla sürüyor
10:35 Özerk Yönetim'den Alevilere dönük saldırılara ilişkin açıklama
10:05 Trump: Ukrayna savaşının sona ermesinde büyük ilerleme sağladık
09:55 DEM Parti, 'süreci' uluslararası konferansla tartışacak
09:53 Alanlara çıkan kadınlar: Şiddete karşı direnmeye devam edeceğiz
09:33 Eskişehir'de hastaneler yetersiz: Sağlık politikasında rant var
09:30 Anne Pertsch: Mülteci kadınlar için her adımda gerçek bir tehlike var
09:29 Ekonomist Döğüş: İktisat siyasetten koparıldı
09:26 'İhlaller sürecin ruhuna ters, tutsaklar serbest bırakılmalı'
09:13 Prof. Alaeddinoğlu: Wan Gölü’ndeki çekilme iklim krizine işaret ediyor
09:09 Abdullah Öcalan: PKK Kürt varlığını kanıtladı, şimdi özgürleştirme zamanı
09:03 Fuhuş ağından ajanlaştırma faaliyeti: Kızılay yardımlarından dinleme cihazı çıktı
09:00 26 KASIM 2025 GÜNDEMİ
08:04 Kadınlardan mücadele ve dayanışma çağrısı
25/11/2025
23:33 Heval Bozdağ'dan Bakan Tunç’a: Kanunlara uymuyorsunuz
22:22 Ukrayna’dan Rusya'nın 4 noktasına saldırı
22:21 İsrail, Filistin’de 2 yılda 33 bin kadını katletti
21:49 Kadına yönelik şiddetin araştırılması önerisine AKP-MHP'den ret
21:44 Ankara'da kadınlar sokakta: Barışın garantisiyiz
21:40 Uluslararası basın heyeti, RTÜK üyesi İpekyüz’le bir araya geldi
21:15 Bayındır'dan partilere çağrı: Demokrasi istiyorsanız sürece destek verin
20:46 Çewlîg'te kadınlar ilk kez gece yürüyüşü düzenledi
20:38 Wan’da kadın yürüyüşü: Rojin için yaşamak ve yaşatmak istiyoruz
20:27 AİHM kararının uygulanmamasına tepki: Yargı siyasi kararı bekliyor
20:21 Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan eylem 861'inci gününde
19:54 Yarın yapılması beklenen komisyonun toplantısı ertelendi
19:36 Okulda fenalaşan öğrenci hayatını kaybetti
19:16 Dêrhafîre yapılan saldırıda bir çocuk yaralandı
19:15 Böcek ailesinin ATK Raporu: Fosfin gazı zehirlenmesi
19:13 Binlerce kadın Taksim’den seslendi: Erkek-devlet şiddetine son
19:09 11'inci Yargı Paketi 28 Kasım'da Meclis’e sunulacak
19:02 Irak, Ekim ayında 110 milyon varil petrol ihraç etti
18:27 Nijerya'da açlık krizi derinleşiyor
18:15 Süveyda'da ateşkes ihlal edildi
18:11 Kaplan davasında 9 kişiye gözaltı
18:01 Alpaslan Yüce İYİ Parti'den istifa etti
17:40 BM: İsrail ateşkese rağmen Lübnan’da 127 sivili öldürdü
17:36 'Polis yanlış ev baskınında bir genci öldürdü' iddiası
17:23 Qoser’deki 3 kişinin ölümüne ilişkin detaylar: Silah evde yok, bir kovan kayıp
17:09 Hasta tutsak Yıldırım’ın tahliyesi bir kez daha engellendi
17:02 'Öcalan Kürt ve Türklerin barış içinde yaşaması gerektiğini net bir biçimde ortaya koydu'
16:55 Adalet Bakanı’na çağrı: Siyasi tutsaklar serbest bırakılmalı
16:32 Kadınlar Amed’den haykırdı: Demokratik toplumu kadın özgürlüğüyle inşa edeceğiz
16:18 MKG: Hakikati birlikte savunalım
16:14 Urfa Adliyesi'nde patlama: 1 yaralı
16:04 Şam hükümeti, Lazkiye ve Humus’ta eylemcilere ateş açtı