Ankara’da Kemal Kurkut Futbol Turnuvası engellendi

img

ANKARA- HDP Gençlik Meclisi ve Ankara Özgür Öğrenci İnisiyatifi’nin düzenlediği Kemal Kurkut Futbol Turnuvası, polislerin spor tesisini kapattırması nedeniyle yapılmadı. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ankara Gençlik Meclisi ve Özgür Öğrenci İnisiyatifi, 2017 yılında Diyarbakır Newroz'unda polis kurşunuyla katledilen Kemal Kurkut anısına “Sen de bağımlılığa bir gol at” şiarıyla bir futbol turnuvası düzenledi. Ankara’da da düzenlenen turnuva, Emniyet Şube ekiplerinin spor tesisini kapattırması dolayısıyla yapılamadı. Turnuvaya katılan gençler HDP il ve ilçe yöneticileri, HDP Mamak İlçe binasının önünde bir araya gelerek açıklama yaptı. Açıklamada “Uyuşturan sisteme karşı örgütlü ve özgür gençlik” ve “Kemal Kurkut ölümsüzdür! Em te jı bir nakın” pankartları açılarak, beraberinde “Kemal Kurkut ölümsüdür” ve “Biji Berxwedana civanan” sloganları atıldı.

‘YASAKLARI TANIMIYORUZ'

Açıklamada konuşan HDP Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu, turnuvanın daha önce de engellendiğini hatırlatarak, “Biz, kadın, genç erkek birçok yerde turnuvalar hazırlamıştık ama oraları da yasakladılar. Biz bugün orada bir futbol turnuvası düzenlemek istedik ama her zaman olduğu gibi orayı da kapattılar ve bize izin vermediler. ‘Orası kapalı, yapamazsınız’ dediler. Her gittiğimiz sahayı bizden önce gidip kapatıyorlar” dedi.

Yapılan baskılara boyun eğmeyeceklerini söyleyen Sinemillioğlu sözlerine şöyle devam etti: “Biz sizin dar ettiğiniz her yerde, yok saymalarınız karşısında bir olup sözümüzü, varlığımızı sürdüreceğiz. Bizlerle baş edemeyeceksiniz. Sözümüzü her yerde söyleyecek, her yerde var olmaya devam edeceğiz. Biz sizin yasaklamalarınızı tanımıyoruz. Siz gideceksiniz biz kalacağız. Çünkü biz adalet peşindeyiz. Barış istiyoruz.”