Özgürlükçü Gençlik üyelerine polis baskısı

img
İZMİR - Özgürlükçü Gençlik, her adımlarını takip eden İzmir Emniyeti tarafından çalışmalarının kriminalize edilmeye çalışıldığını belirterek, “Var olan düzene karşı taleplerini yükselten gençler, yaşamın tüm alanlarından tecrit edilmeye çalışılıyor” dedi. 
 
Özgürlükçü Gençlik, İzmir’de üyelerine yönelik artan polis baskısına ilişkin baro binasında basın toplantısı düzenledi. “İzmir Emniyeti hukuksuz faaliyetlerine son vermelidir” pankartı asılan  toplantıya, İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, İnsan Hakları Derneği (İHD), Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) üyeleri katıldı.
 
GENÇLER TECRİT EDİLİYOR
 
Açıklamayı yapan Özgürlükçü Gençlik üyesi Fadime Özdemir, düzene karşı taleplerini yükselten öğrencilere yönelik İzmir Emniyeti tarafından hukuksuz faaliyetlerin yürütüldüğünü belirterek, “35 ALA 216, 35 EPE 72 plakalı araçlar evlerimize kadar takip ediyor. ‘Bilgilendirme ve Önleme Faaliyetleri’ adı altında ailelerimize, mahalle esnafına, kirada oturduğumuz evlerin sahiplerine, üniversitelerimizin rektörleri, dekanları ve bölüm başkanlarına tamamı meşru olan faaliyetlerimiz kriminalize edilerek aktarılıyor. Adeta ihbar ve tehdit yoluyla ülkenin uçuruma sürüklenmesine karşı çıkan, en temel ihtiyaçlarını talep eden gençler yaşamın tüm alanlarından tecrit edilmeye çalışılıyor” dedi. 
 
HUKUKSUZ FAALİYETLER 
 
Bu hukuksuz faaliyetlerin emniyetin korkusunu ve güçsüzlüğünü gösterdiğini dile getiren Özdemir, “İzmir Emniyeti’ni uyarıyoruz; ailelerimizi arayıp katıldığımız her faaliyetin, her basın açıklamasının görsellerini ulaştırmayı bırakın. Hakkında tek dosya bulunmayan arkadaşlarımız hakkında ‘15-20 dosyası var, yakında alacağız’ diyerek yalan söylemeyi, bizleri hukuksuz bir şekilde takip etmeyi, üniversite yönetimine baskı yapmayı bırakın" diye belirtti. Üniversite yetkililerine de seslenen Özdemir, “Emniyetin bilgilendirmeleri ve talepleri üniversitelerimizin özerk yapısına despotik bir müdahaledir" diyerek mücadelenin süreceğini aktardı. 
 
KURUMLARDAN DESTEK
 
Gençlere desek veren İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel, ülkenin sorunlarına karşı mücadele eden gençlere yapılan her müdahalenin hukuksuz olduğunu vurguladı. Gençlerin haklı olduğunu kaydeden Yücel, “Gençler barınamıyor, kendilerine gelecek göremiyorlar. Gençlerin taleplerini destekliyoruz. Gençlerin üzerinden elinizi çekin diyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İHD İzmir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Çiçek de, son bir ayda 10’nun üzerinde bu tarz şikayet aldıklarını aktardı. Gençlere yönelik yönelimin ifade özgürlüğüne saldırı olduğunu belirten Çiçek, “Öğrenciler ekonomik sıkıntılar yaşıyor. Burs verelim, iş bulalım gibi tekliflerle geliyorlar. Bu insanları terörist olarak gösterme çalışması yapıyorlar. Bu, idarenin de kollukla hareket ettiği anlamına geliyor” dedi. THİV Genel Sekreteri Coşkun Üsterci ise, bu tür hukuksuz uygulamaları kınadıklarını belirtti. Anayasa tarafından güvence altına alınan ifade ve örgütlenme özgürlüğünün demokrasinin temeli olduğuna dikkati çeken Üsterci, “Yaşanan durum ülkemizde demokrasinin ne hale getirildiğinin en somut halidir. Bununla mücadele edeceğiz” diye belirtti.