Gazeteci Zehra Doğan tahliye oldu

img
MERSİN - Tutuklu gazeteci ressam Zehra Doğan'ın cezaevinden tahliye oldu. Doğan, cezaevi çıkışı yaptığı açıklamada, açlık grevlerine ses verilmesini istedi. 
 
Sokağa çıkma yasağı döneminde Mardin Nusaybin'de çizdiği resimleri, sosyal medyada paylaştığı ve 10 yaşındaki bir çocuğun notlarını haberleştirdiği için “örgüt propagandası yaptığı” iddiasıyla 2 yıl 9 ay 22 gün hapis cezası verilen gazeteci ve ressam Zehra Doğan kaldığı Tarsus Kadın Kapalı Cezaevi’nden tahliye edildi. Doğan’ı cezaevi çıkışında meslektaşları çiçekle karşıladı.
 
'AÇLIK GREVLERİNE SES VERİLMELİ’ 
 
Doğan’ın cezaevi önünde açıklama yapmasına izin verilmezken, daha sonra yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Cezaevinden çıkmak beni mutlu etse de geride arkadaşlarımı bıraktığım için üzgünüm. Şuan cezaevlerinde devam eden açlık grevleri var. Ve durumları her geçen gün ağırlaşıyor. Cezaevlerinde Leyla Güven öncülüğünde başlatılan açlık grevlerine bir an önce ses verilmeli" dedi. Doğan, uzun zamandır mesleğinden ayrı kalmasına ilişkin ise "Nerede olursam olayım aranızda olmaya ve mesleğime devam edeceğim" dedi. Doğan, son olarak da tüm meslektaşlarına selamlarını iletti. 
 
Dicle Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Zehra Doğan, 2012 yılından beri Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile kapatılan JİN Haber Ajansı'nda muhabir ve editör olarak çalıştı. “Êzidî Kadınların Çığlığı” haberiyle Metin Göktepe Gazetecilik Ödülü'ne layık görülen Doğan, sokağa çıkma yasaklarının başladığı ilk günlerden itibaren başta Mardin olmak üzere bölgenin birçok yerinde görev yaptı. Hakim, Zehra Doğan'ın yaptığı resmin “eleştiri sınırlarının ötesinde” olduğuna ve “terör örgütü propagandası suçu” işlediğine hükmetmişti.