Dağlarda bahar rüzgarı esiyor

AMED - Pasûr ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte dağlarda bahar rüzgarı esmeye başladı, doğa yeşile büründü.  

Amed’in Pasur (Kulp) ilçesine bağlı Eskar (Yaylak) Mahallesi, 3 bin metreye varan dağlarla çevrili. Bu dağlar yılın 6 ayı ise beyaz örtüyle kaplı. Kışın 5-6 metrelik kara gömülen bu dağlar, bahar aylarında da kışı yaşıyor. Bugünlerde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi, beyaz örtünün erimesini hızlandırdı.
 
DAĞLARDA BAHAR RÜZGARI 
 
Isınan hava, vadilerde çiçeklerle birlikte bitkilerin boy vermesine yol açarken, vadilerdeki bahar rüzgarı yavaş yavaş dağların doruklarına doğru esiyor.
 
ŞELALELER GÜRLEŞTİ 
 
Güneşe göz kırpan rengarenk çiçekler, yeşille bürünen doğada, dere yataklarında şelaleler gibi akan berrak suların sesi hiç eksik olmuyor. Dağlarda eriyen kar ile onlarca derenin çağlayanlarının buluştuğu mahalle çayı ise sesiyle kilometrelerce uzaklıkta bile kendini hissettiriyor. Kayalıklarla dolu, debisi yüksek çayı, köprü olmaksızın geçmek pek mümkün değil.
 
SALINCAK GİBİ KÖPRÜ
 
Mahalle sakinleri de, uğraşları sonuç vermeyince kendi imkanlarıyla çayın iki yakasındaki ağaçlara bağladıkları halatların üzerine yerleştirdikleri çit telleriyle yaptıkları ve bir nebi salıncağı andıran köprüyle geçişlerini sağlıyor. Mahalle sakinlerinin bu tehlikeli yolculuğunun daha uzun yıllar sürmesi bekleniyor.