HDP kayyım raporunu açıklayacak

img

ANKARA - HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, kayyımların icraatlarına dair hazırladıkları raporu yarın kamuoyuna açıklayacak.

 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu, yarın partinin Genel Merkezi’nde kayyımların icraatlarına dair hazırladıkları raporu kamuoyuyla paylaşacak.
 
BAKANLIK İDDİALARI 
 
HDP Demokratik Yerel Yönetimler Kurulu Eşsözcüleri Salim Kaplan ve Hediye Karaaslan tarafından kamuoyu ile paylaşılacak “İrade Gaspı ve Kayyım Gerçekleri” raporunda, 31 Mart 2019 yerel seçimlerden bugüne yaşananlar özetlenecek. AKP-MHP iktidarının ikinci defa HDP’li belediyelere yönelik devreye koyduğu kayyım politikasının hukuki boyutları ve İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan “Terörden arındırılmış belediyeler ve hizmetleri” kitapçığında yer alan iddialara cevap verilecek.
 
8 BAŞLIK
 
8 başlıktan oluşan raporda, yaşanan hukuksuzluklar, yaratılan tahribatlar, yolsuzluklar madde madde sıralanacak. Raporda, partili belediyelerin çalışmaları ve eşbaşkanlık sisteminin kazanımlarına da dikkat çekilecek.