Devrimci Parti: Diz çökmedik, çökmeyeceğiz

img
ANKARA - Devrimci Parti, genel merkez binalarının basılmasına tepki gösterdi. PM üyesi Uğur Varol, baskınlarla yıldırma politikası yürütüldüğünü vurgulayarak, “Bugüne kadar diz çökmedik, çökmeyeceğiz” dedi.
 
Ankara’da dün genel merkez binaları basılan Devrimci Parti, baskını protesto etti. Genel merkez binasında düzenlenen basın toplantısına, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ve demokratik kitle örgütü temsilcileri katıldı. Açıklamayı yapan Devrimci Parti PM üyesi Uğur Varol, “Saray faşizminin her geçen gün partimize, sosyalistlere ve bir bütün muhalefete yönelik saldırı, baskı ve yıldırma politikaları devam ediyor” dedi.
 
‘SU VE ELEKTRİK FATURALARI DAHİ ALINDI’
 
TEM Şube tarafından dün sabah erken saatlerde yapılan baskının öğlene kadar sürdüğünü kaydeden Varol, “İsimsiz bir mail kapsamında partimizde bomba ve patlayıcı unsurların yer aldığı ve suç teşkil üzerine asılsız iddialardan ibarettir. Parti büromuzda aradıkları suç unsurlarını bulamayan polisler, partimizin gençlik örgütü olan Dev-Güç ve Dev-Lis’e ait flamalarımıza, stickerlere, dergilere, imzalı pankartlarla, hatta su ve elektrik faturalarımıza kadar suç unsuru bulunduğu gerekçesiyle el koymuşlardır” diye konuştu.
 
‘MESAJ VERİYORLAR’
 
Geçen hafta İstanbul’da genel başkanları Adnan Akın ve parti üyelerinin evlerinin basıldığını hatırlatan Varol, “Evlerdeki su boruları dahi saldırılıp, kullanılamaz hale getirildi. İstanbul il binamız yine asılsız gerekçelerle sabah erkenden zırhlı araçlarla abluka altına alınarak, basıldı. Her ne kadar saçma ve şaşırtıcı gelirse gelsin, biz bu senaryoların amacını ve direktiflerinin nereden geldiğini iyi biliyoruz. Tüm bu baskının ve saldırıların bir sebebi var. Devrimci Parti’yi mücadeleden yıldırmak için akılları sıra mesaj veriyorlar” ifadelerini kullandı. 
 
 ‘DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ’
 
“Bizim mesajımız açık ve nettir” diyen Varol, son olarak şunları söyledi: “Saraylarınızı, saltanatlarınızı yıkmaya geliyoruz. Bizler devrimcilikten vazgeçmeyeceğiz. Baskınlar, baskılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz, sınıf mücadelemizi durduramaz. Devrimci Parti hiçbir saldırı karşısında diz çökmedi, çökmeyecek.”