Çelik: MHP ile görüş ayrılıkları Cumhur İttifakı'nı sarsmaz

img
 
 
ANKARA - AKP Sözcüsü Ömer Çelik, görüş ayrılıklarının Cumhur İttifakını sarmayacağını dile getirerek, nihai kararın da Bahçeli ve Erdoğan'ın bir araya gelmesiyle ortaya çıkacağını belirterek, "Çalışmalarımız oyumuzu artırmak yönünde devam ediyor" dedi.  
 
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Yerel seçimlere ilişkin konuşan Çelik her ilde, ilçede aday çıkaracak şekilde çalıştıklarını söyleyerek, şöyle devam etti: "Her seçim bölgesinde seçime girilecek şekilde çalışmalar yürütülüyor. Talimatlar da bu şekildedir. Şunu unutmamak lazım, Cumhur İttifakı önem verdiğimiz bir siyasal mutabakat. Bunun korunması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İki parti söz konusu. Belli konularda ayrı görüşlerimiz olabiliyor. Bu durumları ilkesel mutabakat ile karıştırmamak gerekir. Yerel seçimlerde de ittifakın somut bir mekanizmaya dönüşüp dönüşmeyeceğini göreceğiz. Bu formülün olup olmaması Cumhur İttifakı’nın sarsılması anlamına gelmez. Bahçeli, bir takım arkadaşları görevlendirdiklerini, görüşme yapabileceklerini söylediler. Bizde de Kurtulmuş ve Özhaseki bu konudan sorumlu kişilerdir. Nihai karar Bahçeli ve Sayın Genel Başkanımız Erdoğan’ın bir araya gelmesiyle ortaya çıkacaktır. Çalışmalarımız oyumuzu artırmak yönünde devam ediyor." 
 
'YEREL SEÇİMLER İÇİN DAHA ZAMAN VAR'
 
Yerel seçimler için  zaman olduğunu söyleyen Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet  Bahçeli'nin bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin olarak, "Takvim her an olabilir. Daha yerel seçimlere var. Tartışmalar sürüyor. AKP olarak şu öneriyi veriyoruz diyebileceğim bir noktada değiliz. Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelecek mi, henüz belli bir takvim yok. Programların uygunluğuna göre her an bir araya gelebilirler. Heyetler görüşürler, bunda bir mahsur yok. Olunca da sizi bilgilendiririz. Müzakere şeklinde olacaktır. Olgunlaşınca liderler bir araya gelecektir" ifade etti. 
 
ABD Başkanı Trump ile görüşmek için Erdoğan'ın bir talebinin olmadığını, bu yönlü açıklamaların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.