Xinûs eşbaşkan adayları: Herkese eşit hizmet vereceğiz

img
ERZIROM - Xinûs Belediyesi'ni büyük bir farkla kazanmayı hedefleyen Eşbaşkan adayları Meral Alagöz İmre ve Gürsel Eren, ilçedeki tüm kesimlere eşit hizmet vereceklerini söyledi. 
 
Yerel seçimlere iki gün kala kentlerde heyecan giderek artıyor. Kürtler halkı, iradelerine atanan kayyıma karşı, tüm il ve ilçelerde büyük bir başarı elde etme noktasında kararlı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), halktan aldıkları umut, güven ve coşkuyla seçimlere kazanacaklarına dair büyük bir inançla gidiyor. 2019 yerel seçimlerinde Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yaklaşık bin 500 oyla kaybettiği Xinûs (Hınıs) İlçesi’nde seçime büyük bir inançla giden DEM Parti, belediyeyi büyük bir farkla almayı hedefliyor. 
 
Bu kapsamda mikrofon uzattığımız Xinûs Belediye Eşbaşkan adayları Meral Alagöz İmre ile Gürsel Eren, kentin sorunlarını anlatarak buna karşı nasıl çözüm geliştireceklerini belirtti.  
 
KADINLARIN YAŞADIĞI SORUNLAR 
 
Xinûs’ta yaşayan kadınların emeklerinin karşılığını alamadığını belirten İmre, kadınların kooperatif kurulması talebinde bulunduğunu aktardı. Tarım ve hayvancılığın yoğun olduğu bir coğrafyaya olan Xinûs’ta kadınların rolünün büyük olduğunu vurgulayan İmre, belediye bünyesinde kadın kooperatifleri açarak, kadın emeğini görünür kılacaklarını kaydetti. Dikiş-nakış, pasta ve yemek yapımı gibi kurslar açarak kadınlara hem gelişimi hem de ekonomisi noktasında katkı sunmayı hedeflediklerini sözlerine ekleyen İmre, okuma-yazma bilmeyen kadınlar için kampanyalar yapacaklarını aktardı. İlçede kadınların sosyalleşebileceği alanların olmadığına dikkat çeken İmre, sadece kadınlara hizmet verecek kadın konaklama yerleri açacaklarını belirtti. Kadınlar ve çocuklar için birçok projeyi hayata geçireceklerini sözlerine ekleyen İmre, kadınların talepleri doğrultusunda hareket edeceklerinin altını çizdi.  
 
SORUNLAR KARŞISINDA GELİŞTİRİLECEK PROJELER 
 
Kültür-sanat noktasında da birçok çalışmaya imza atacaklarını belirten İmre, isteyenler için halk oyunları ve müzik kursları açacaklarını aktardı. İlçe imkanlarının gençlerin sosyal aktivitelerde bulunmasında yetersiz kaldığını da dile getiren İmre, bu doğrultuda sinema, tiyatro ve çeşitli spor dallarına yönelik alanlar oluşturacaklarını söyledi. Xinûs’un eğitim alanında geride bırakıldığını belirten İmre, “İlçemizde bir dershane bile yok. Bu nedenle de gençlerimiz farklı illere gitmek zorunda kalıyor. İlçede bir dershanenin olmaması, çocukları eğitim anlamında geride bırakıyor. Bizler belediye bünyesinde bir dershane açarak, öğrencileri lise ve üniversiteye hazırlık dönemlerinde destekleyeceğiz. Dershanenin yanı sıra kütüphaneler açarak, öğrencilerin eğitimleri için gerekli olan materyallere ulaşmaları sağlayacağız” diyerek, projelerine dair aktarımlarda bulundu. 
 
‘KİRLİ SEÇİM KAMPANYASI YÜRÜTÜYORLAR’
 
Xinus Belediyesi’nin borç miktarının açıklanmadığını söyleyen bir diğer eşbaşkan adayı Gürsel Eren, “Ama bir enkaz ile karşı karşıya kalacağımızı biliyoruz. Çünkü biz seçim çalışmaları kapsamında gittiğimiz mahallelerde kapıların önünde demir yığınları, kamyonların üzerindeki kömürleri, bunun ötesinde yem ve un çuvallarını görüyoruz. Yani belediyenin bütün imkanları seferber edilerek sadece oy devşirmek adına halkın sıkıntıları üzerinden kirli seçim kampanyası yürütülüyor. Bu yardımlar seçime ramak kala yapılıyor” tepkisinde bulundu. 
 
‘HİZMET ÜRETMEK YERİNE SORUN ÜRETTİ’
 
İlçenin ulaşım, altyapı ve içme suyu problemlerinin hat safhada olduğun ifade eden Eren, seçim çalışmaları sırasında ulaşamadıkları ya da ulaşmakta zorluk yaşadıkları mahallelerde durumun içler acısı olduğunu söyledi. Eren, “Yol yok. Xinûs’un kırsal mahallelerinde özellikle kış aylarında ulaşım sorunları daha çok yaşanıyor. Kırsal mahallelerdeki insanlar hastalarını ilkel yöntemlerle taşımak zorunda kalıyor. Hamile kadınlar yollarda doğum yapıyor. Bu ilçede bir kar ambulansına ihtiyaç var ve biz bunu sağlayacağız. Diğer yandan içme suyu sıkıntısı yaşanıyor. Kanalizasyon ve altyapı problemleri mevcut. AKP 5 yılda Xinûs’ta hizmet üretmek yerine sorun üretti” diyerek, AKP’den bir enkaz devralacaklarını belirtti.  
 
Eren, sadece kendine yakın gördüğü mahallelere hizmet götüren AKP’nin aksine, herkese hizmet edeceklerini vurgulayarak, halktan kendilerine ve DEM Parti’ye destek istedi.