CHP MYK olağanüstü toplandı

img

İSTANBUL - CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Yargıtay kararının ardından CHP MYK, olağanüstü toplandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki Yargıtay kararının ardından Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) olağanüstü topladı. CHP il başkanlığında toplanan MYK, Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında sabah saatlerinde başladı.  Toplantıya katılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu bina önünde açıklama yaptı.
 
İmamoğlu, Kaftancıoğlu’na ceza verilmesinin nedeninin iktidarın İstanbul’u kaybettiği için olduğunu söyledi. İmamoğlu, “Yargının bağımsız olmadığı bir ülkede ne yazık ki hukuka dair kararları iktidarı elinde tutan bir avuç insanın karar verdiği ortada. Bugün yaşadığımız olay bir avuç insanın ne zaman kim için bunu isteyeceği tahmin etmemiz mümkün değil. Bir avuç insanın karar verici olarak verdiği hukuksuz kararın en hedefinde duran yer İstanbul’dur. Biz CHP ve İstanbul olarak her zaman hukuktan eşitlikten yana olan mücadelenin neferleri olduk. İstanbul kaybedildiği için bunlar oldu” dedi.
 
MİTİNG KARARI
 
İmamoğlu, devamında şunları söyledi: “Değerli yol arkadaşlarımızdan biri olan Canan Kaftancıoğlu bu hukuksuz karara maruz kalmıştır yarın başkaları da maruz kalabilir. Dünü tahmin etmemek mümkün değil. O bir avuç insan siyasi yasaklı hal ile ilgili yürüttüğü bu sürecin milletin vicdanına karşılık bulmadı. Canan Kaftancıoğlu gibi birçok insanın maruz kaldığı bu uygulama sürecinde koymaya çalıştığı siyaset yasağı bir avuç insanın bilmesini isterim milletimiz onlara iktidar olma yasağı koyacak. Mücadelemizden bir milim sapmadık sapmayacağız. Bugün hapiste duran yol arkadaşım Tayfun Kahraman gibi hakkında 18 yıl hapis kararı verilen ve hapis yatan arkadaşlarımızın özgür kalması için mücadele edeceğiz. Canan Kaftancıoğlu ilkeler doğrultusunda siyasi mücadele veren bir yol arkadaşımızdır. 21 Mayıs’ta Bursa mitingini İstanbul’da yapma kararı aldık. Yapılacak miting en üstün mücadele biçimi olacaktır.”