Bayındır: Özgürlüğe ramak kaldı

img
ŞIRNAK – DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Kürt halkının mücadele ve ulusal birlik çalışmalarına dikkati çekerek, “Özgürlüğe ramak kaldı. Önümüz bahar ve bizler inanıyoruz ki bu yüzyıl Kürt halkının yüzyılı olacaktır” dedi. 
 
Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin (MEBYA-DER), kongresine katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) gündemdeki sorunlara dair konuştu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre ilçe binasında yapılan kongreye kent milletvekilleri Hasan Özgüneş, Hüseyin Kaçmaz, Diyarbakır MEBYA-DER Eşbaşkanı Yüksel Almas, Barış Anneleri, yakınlarını kaybedenlerin aileleri, TJA aktivistleri yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
 
BİTİRECEĞİZ DİYENLER BİTTİ 
 
Milletvekili Hüseyin Kaçmaz, demokrasi mücadelesinde verilen emek ve değerlere dikkati çekerek, "Ne yazık ki bugüne kadar dünyanın her bir yerinde hiç bir halk süreçleri savaş olmadan, çatışma olmadan geçirmedi. Dünyanın hiç bir yerinde Taybet annenin cenazesi gibi 7 gün boyunca sokakta kalmadı. Aynı zamanda da dünyanın hiç bir yerinde Cizre bodrumlarında yaşatılanlar yaşanmadı. Kürt halkına dönük gerçekleştiren bu saldırılar ideolojik saldırılardır. Bu saldırılarla halkı inançsız ve umutsuz bırakmak istediler. Bu nedenle ellerinden geldiğince zulüm ettiler. Ailelerimizin verdiği mücadele ve değerlerimizin bize bıraktıklarıyla bugüne kadar geldik. Bu halkı yok ederek ‘susturacağız’ diyenler, kendileri bitme noktasına geldi. Ama böylesi bir süreçte önemli olan ailelerimize ve değerlerimize sahip çıkmaktır" diye konuştu. 
 
‘SORUMLULUKLARIMIZI YERİNE GETİRMİYORUZ' 
 
Ardından konuşan milletvekili Hasan Özgüneş de, tarihi süreçlerdeki sorumlulukları yerine getiremediklerinin özeleştirisini yaparak, "Zamanın ruhuna göre hareket edip eyleme geçemedik. Eğer dönemin ruhuna göre bize düşen sorumlulukları yerine getirseydik belki şuanda çok farklı bir durumdaydık. 22 yıldır Sayın Öcalan etrafında ağırlaştırılmış bir tecrit var. Bizler işte asıl bunu unuttuk. Bunun için eyleme geçemedik. İrademiz ve inancımız zayıfladı. Cezaevlerinde ki arkadaşlarımız bedenlerini açlığa yatırıyor. Bu neyden dolayı oluyor? Çünkü biz dışardakiler tarihi rolümüzü yerine getiremediğimiz için oluyor. Örgütlülük, fedakarlıktır, cesarettir. Bizler her şart ve koşulda kendimizi örgütlemeliyiz” ifadelerinde bulundu. 
 
‘HALKLARIN MÜCADELESİNE GÜÇ VERİYOR' 
 
Ardından söz alan DBP Eş Genel Başkanı Bayındır ise, "Botan halkının verdiği mücadele ve ortaya koyduğu tavır her zaman halkların özgürlük talebine güç ve moral olmuştur. Sizin duruşunuz bizi güçlendiriyor. MEBYA-DER değerlerimizin zeminidir. Bizler her yerde ve her zaman değerlerimize sahip çıkacağız. MEBYA-DER'e sahip çıkmak her birimizin görevi ve sorumluluğudur" diye belirtti. 
 
'ÖZGÜRLÜĞE RAMAK KALDI' 
 
Bayındır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kürt halkı olarak çok tarihi bir süreçten geçiyoruz. En kritik süreçleri bu son 5 yıl içinde gördük ve yaşıyoruz. Kürdistan'ın her bir dört parçasında özgürlük talebimiz en üst düzeye ulaşmış ve zafere doğru ilerlemektedir. Bizler artık en başarılı seviyeye ulaştık. Özgürlük mücadelesini daha fazla büyütmek için, daha fazla örgütlenmeliyiz. Şuanda bütün dünya devletleri Kürt halkı ve coğrafyası üzerinden politika yürütüyor. Kürtsüz tek bir adım bile atamıyorlar. 40 milyon Kürt, Kürt Ulusal Birliğinin oluşmasını istiyor. Bu taleple var olan statüsünü almak istiyor. Biz de DBP olarak dört bir parçada Ulusal Birlik ve tecridi kırmaya dönük çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Özgürlüğe ramak kaldı. Önümüz bahar ve bizler inanıyoruz ki bu yüzyıl Kürt halkının yüzyılı olacaktır."