Sanatçılardan operasyona karşı imza kampanyası

img

İSTANBUL - Türkiye'nin Suriye'ye ilişkin yaptığı saldırılara karşı sanatçılar internet üzerinden imza kampanyası başlatarak, "Savaşı durdurun" çağrısı yaptı.  

Savaş Karşıtı Sanatçılar, change.org’da Türkiye’nin Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin imza kampanyası başlattı. Kampanya, aralarında oyuncu Deniz Türkali, şair Ahmet Telli, sanatçılar Yelda Abbasi, Aynur Doğan, Mikail Aslan, Mizgin Tahir, Emekçi, Ciwan Haco, Tara Jaff, Ezel Akay, Genim gibi birçok isim tarafından başlatıldı. 
 
Kürtçe, Türkçe ve İngilizce hazırlanan ve “Savaşı durdurun!” başlığıyla konulan metinde şu ifadelere yer verildi: “Militarist  politika ve söylemlere, savaş ve yıkıma karşı olmak için çok güçlü gerekçemiz var 'biz sanatçıyız!’ Hiçbir dayatma, baskı ve inkarı kabul etmiyoruz. Bütün halklar, inançlar, farklılıklar kültürel zenginliklerimizdir. Egemen olmak, istila etmek, ele geçirmek değil... Barış ortamında; kardeşliğin, paylaşımın, demokrasinin hakim olduğu bir yaşam istiyoruz. Artık yeter! Ölüm görmek, acı çekmek istemiyoruz. Savaşa, yalana, talana hayır!” 
 
Metni imza atmak isteyenler aşağıdaki linkten ulaşabilir; http://chng.it/7HzbtQL6hh