Mikail Aslan ve Apolas Lermi 'Hal yaman o'yu seslendirdi

img

DİYARBAKIR – Dersim ve Trabzonlu sanatçılar Mikail Aslan ve Apolas Lermi, Dersim’in klasik kilamlarından “Hal yaman o”yu okumak için bir araya geldi. Yönetmen Murat Davulcu ise, buluşmanın klibini çekti.

Geçtiğimiz Temmuz ayında Dersim’de bir araya gelen Mikail Aslan ve Apolas Lermi, ortak bir çalışmaya imza attı. Sanatçılar, Kirmanckî bir anonim kilam olan “Hal yaman o”yu okudu. Yaylaya gidip başkasıyla evlenen sevgilisine ağıt yakan bir gencin diliyle söylenen kilam, her iki yörenin yasaklanan, imara ve maden aramalarına açılan, HES, güvenlik barajları ve yangınlarla yok edilen yaylalarını da hatırlatıyor. 
 
Klibin yönetmeni Murat Davulcu’nun, Trabzon’daki Taşlıoba ve Gito yaylaları ile Dersim’deki Munzur vadisi, Gözeler ve Mercan vadisi gibi yerlerde çektiği klip, klasik bir kilamı günümüz gerçeğiyle buluşturuyor. 
 
Düet ve klipte, Onur Özyer, Emirali Yağan, Erdal Emre, Gökhan Alptekin, Eren Demir, Emre Ay, Hakan Gürbüz, Onur Özer, Samet Piyaleoğlu, Kadir Yektaş, Cemil Qocgirî, İdris Akyüz gibi sanatçılar da katkı sundu.