Kadıköy Plak Günleri sona erdi

img

İSTANBUL – Kadıköy Belediyesi’nin 7-8 Eylül tarihleri arasında organize edilen Kadıköy Plak Günleri etkinliği sona erdi. Yoğun ilgi duyan etkinliğin bu seneki onur konuğu Moğollar Grubu Kurucusu Cahit Berkay oldu.

Kadıköy Belediyesi tarafından her yıl 7-8 Eylül tarihleri arasında düzenlenen Kadıköy Plak Günleri düzenlendi.  4’üncüsü düzenlenen bu yıl ki etkinlik Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin bahçesinde oldu. Etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara ve Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ve on binlerce yurttaş katıldı. Etkinliğin bu yılki onur konuğu ise Moğollar Grubu Kurucusu Cahit Berkay oldu. Berkay, "Cahit Berkay ile Analog Anılar" isimli söyleşide, Cem Karaca ve Barış Manço ile olan anılarını anlattı.

'52 YILLIK YOL ARKADAŞLIĞI'

Hayata aynı pencereden bakan bir ekibinin 52 yıllık bir yol arkadaşlığı olduğunu anlatan Berkay, gençlik yıllarında müzik yapmak gibi bir amacının olmadığını söyledi. Berkay, “Mimar olmak istiyordum. Çocuklardan gördüğüm gitarla müziğe başladım. Bizim dönemimizde teknoloji bu kadar gelişmemişti. Bu günün imkanlarıyla kıyas yaptığımda şaşkınlık geçiriyorum. Moğolları kurarken, Avrupa turneleri yaparak hem çok ünlü hem de çok para kazanmak istiyordum" dedi.

Barış Manço ve Cem Karaca ile olan arkadaşlıklarına da değinen Berkay, "O zamanlar sokağa çıkma yasağı vardı. Bizi askere alacaklardı. Öğrenciyiz dedik ama yine de şubeye çağırdılar.  Baktık zorla askere alacaklar. Biz de trene bindik ve kaçtık. O zamanlar askerlik 24 aydı, göze alamadık" diye konuştu.

'20 BİN İNSAN KATILDI'

Programın sonunda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara ise, "İlk günde 20 bin insan etkinliğe katıldı. Sanatçı ve plak severler arasında en fazla iletişimin olduğu etkinlik bu oldu. Bundan dolayı çok memnunum. Etkinliğe ilgi gösteren herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Etkinlik Cahit Berkay'ın yurttaşların plaklarını imzalaması ile son buldu.