Sur Çocuk Festivali 3’üncü günde

img
DİYARBAKIR – Sur Çocuk Festivali kapsamında düzenlenen atölye ve şenlikler 3’üncü gününde. 
 
Sur Belediyesi ile 16 kurumun ilçedeki sokağa çıkma yasakları sürecinden etkilenen çocuklar için düzenlediği Sur Çocuk Festivali 3’üncü gününde. Festival kapsamında Gün içerisinde 4-17 yaş aralığında değişen çocuklar, 10 atölye çalışması gerçekleştirdi. Diyarbakır merkez Sur ilçesi Cemilpaşa Konağı Kent Merkezi, Laleş Sanat Evi, Dengbêj Evi ve Sur Belediyesi Gençlik Evi’nde yapılan atölye çalışmalarına yoğun ilgi vardı. Etkinliğe çocukların yanı sıra, aileleri de katıldı. 
 
Festival kapsamında tarihi Sur ilçesinde bulunan Cemil Paşa Konağı Kent Müzesi, Laleş Sanat Evi, Dengbêj Evi, Sur Belediyesi Gençlik Evinde,  darbuka, resim, fotoğraf, halk dansları, geri dönüşüm , taş boyama, skeç ve Kürtçe ve Arapça masal atölyesi yanı sıra pantomim gösterisi,  Doğa Ritim Orkestrası, erbane grubu, şiir dinletisi, ve sergi şenliği düzenlendi. 
 
'DUYURUSU İYİ YAPILMADI'
 
Sur’daki sokağa çıkma yasaklarından etkilenip göç eden ve orada ikamet eden çocuklarının katılımının genele oranla düşük olması Sur’lu ailelerin tepkisine neden oldu. Çocuğu festivaldeki etkinliklerde yer alan Nizam Yaşar, Sur’lu çocukların festivale katılımının çok düşük olduğunu ve bunun da festivalin duyurusunun yapılmamasına bağladı.