‘Dek û Dolabên Scapen’e yoğun ilgi

img

DİYARBAKIR - Amed Şehir Tiyatrosu’nun yazar Dilawer Zeraq 'ın Kürtçeye çevirdiği “Dek û Dolabên Scapen” oyunu, tiyatro severlerden yoğun ilgi gördü. 

Amed Şehir Tiyatrosu oyuncularından Özcan Ateş’in yönetmenliğini üstlendiği ve yazar Dilawer Zeraq tarafından Kürtçeye çevirilerin Fransız yazar Moliere’nin “Dek û Dolabên Scapen” oyunu, Amed Şehir Tiyatrosu’nda tiyatro severlerle buluştu. CultureCIVIC’in desteğiyle gösterimi yapılan oyuna, tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi. Oyunda, Amed Şehir Tiyatrosu oyuncuları Sena Özbey, Şehabettin Dağ, Kemal Ulusoy, Şahperi Alphan, Özkan Şeker, Nurşen Adıgüzel ve Sadettin İnal yer aldı.

Oyunun kahramanı Scapen’i rolünü üstlenen oyuncu Yavuz Akkuzu, yalan ve hileleriyle her şeyi yapabileceğini düşünür. Yalan ve dolanlarla iki genç çiftin kavuşması için harekete geçen Scapen, çiftlerin ailelerinden altın ve para almayı başarır. 

KOMEDİ DOLU ANLAR

Komedi dolu oyundan keyif alan izleyiciler, oyuncuların Mardin’in bilinen aşiretlerinden Torilerin kendine has şivesi ve Hakkari şivesi ile Kürtçenin Kirmançkî lehçesinde diyalogları da uzun süre alkışlandı. 

YOĞUN İLGİ 

Oyunun devamında genç çiftlerin kavuşmasını sağlayan Scapen, bunu başarır ancak daha sonra çiftlerin ailelerine yakalanır ve kendini affettirmeye çalışır. Yoğun ilgi gören oyun, izleyicilerin yoğun alkışlarıyla son buldu. 

GÖSTERİMLER SÜRECEK

Yönetmen Özcan Ateş, oyunun tiyatro severlerin tarafından yoğun ilgi gördüğünü söyledi. Ateş, 17-18 ile 22-23 Eylül tarihlerinde Amed Şehir Tiyatrosu’nda gerçekleştirilecek gösterimlerin ardından önümüzdeki aylarda İstanbul, İzmir, Batman ve Van’da turne ile devam edeceği bilgisini paylaştı.