Aryen Kom’dan dayanışma gecesine çağrı

img

VAN - MKM’nin düzenleyeceği özgür basınla dayanışma gecesinde sahne alacak olan Van Aryen Kom sanatçıları, herkesi dayanışmaya çağırarak, “Güç olup, beraber direneceğiz” dedi. 

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), 16 Haziran’da Diyarbakır’da tutuklanan 16 gazeteci ve özgür basınla dayanışma amacıyla 28 Ağustos’ta Şişli Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde dayanışma gecesi düzenleyecek. Dayanışma gecesinde sahne alacak Aryen Kom sanatçıları, katılım çağrısında bulundu. 
 
‘BASIN SUSARSA HERKES SUSAR’
 
Toplumun birçok kesiminin aynı baskılara maruz kaldığına dikkat çeken sanatçı Fadime Polat, “Basındaki arkadaşlarımız topluma gerçeği ulaştırması nedeniyle bu tür baskılara maruz kalıyor. Bizler de, özgür basına karşı yapılan gözaltı ve tutuklamalara karşı yapılacak dayanışma gecesinde yer alacağız. Birbirimize bu şekilde güç olup, beraber direneceğiz. Basın olmasa topluma hakikati ve gerçeği yansıtacak kimse olmaz. Basın susarsa toplum, müzisyen, edebiyatçı tiyatrocu ve herkes susar” diye konuştu. Polat, herkesi dayanışma gecesine davet etti.
 
ÖZGÜR BASINLA DAYANIŞMA
 
MKM tarafından özgür basınla dayanışma gecesine çağrıldıklarını ve konser verme talebini büyük mutlulukla kabul ettiklerini kaydeden sanatçı Baran Sarı, “Bizler sanatçı insanlarız; yozlaştırılmaya, hiçleştirilmeye yüz tutmuş bir sanat anlayışı gerçekleşmiş. Bizler ise buna karşı bir savaş veriyoruz. Burada olduğumuzu kanıtlamaya her zaman varlığımızı savunmaya, gerçekliği, hakikati göstermeye yönelik çalışmalarımız var. Bunu da bir anlamada özgür basın yoluyla yapıyoruz. Bugün özgür basının baskılanmaya çalışıyor. Aslında durumlarımız gayet benzer. Bu nedenle kaybedilmeye çalışılan gerçekliğe karşı bizler özgür basınla dayanışma gecesinde olacağız. Hakikatten, toplumu mahrum etmeye çalışıyorlar. Bu anlamda herkesin özgür basınla dayanışma gecesinden olmaya çağırıyoruz” diye seslendi.
 
‘ÖZGÜR BASIN SUSTURULAMAYACAK’
 
Sanatçıların baskılanmasının yıllardır süren bir durum olduğunu ifade eden grubun solisti Neslihan Ediş ise “Tüm baskılara karşı ne bizler ne de özgür basın çalışanları susmayacak, susturulamayacak. Düşünün ki bizler özgür basınla dayanışma gecesi düzenleyeceğiz, bu dayanışma gecesi bile onların yolu ile halka duyurulacak. Dolayısıyla herkesin özgür basının gücünün farkında olması ve dayanışmada bulunması gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Ediş, “Gazeteciler yazmaya bizler ise, söyleme devam edeceğiz. Ta ki gerçeklik yolunu bulana kadar” diyerek sözlerini noktaladı.