ARÎ-DER 95 kursiyere sertifika verdi

BATMAN -  ARÎ-DER, Kürtçe dil eğitimini tamamlayan 95 kursiyere sertifika verdi. ARÎ-DER Eşbaşkanı Mazlum Büksel, Kürtçeyi yaşamın her alanına yayarak dil üzerindeki engellerin aşılabileceğini söyledi. 
 
Batman’da faaliyetlerini sürdüren Arî Dil Araştırmaları ve Kültür Derneği'nde (ARÎ-DER) 2021-2022 sürecinde Kürtçe dil eğitimini tamamlayan 95 kursiyere sertifika verdi. Bu süreçte mezun olan 12 kişi, öğretmenlik sertifikalarını alarak dernekte ders vermeye başladı. Öğrenci ve öğretmen yetiştirmenin yanı sıra kentte Kürtçe dilinde birçok etkinlik düzenleyen ARÎ-DER, yaz tatilinde ise çocuklar için atölye gerçekleştirecek. Yaz sürecinde hem çocuklar hem de yetişkinler için ders verecek olan ARİ-DER dil kursu için yapılan başvurular da devam ediyor. 
 
Derneğin çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan ARÎ-DER Eşbaşkanı Mazlum Büksel, başvurulara göre atölye sayısında artışa gittiklerini daha önce iki atölye açtıklarını ancak başvuruların fazla olmasından kaynaklı atölye sayılarını dörde çıkardıklarını belirtti. 
 
 
‘BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR’
 
Büksel, başvurular devam ettiğini ifade ederek, “Başvurulara bağlı olarak yeni atölyeler açacağız. Eylül ayında 3’üncü aşamayı tamamlayanlar için öğretmenlik atölyesi açacağız. Çocuklar için de atölyeler açıp, onlara ders vereceğiz” dedi. 
 
KÜRTÇE KONUŞMA, YAZMA VE OKUMA
 
Kürtçeyi yaşamın her alanına yaymaya çağıran Büksel, “Dilimiz resmi olmayabilir, ancak yaşamın her alanında konuşarak bunun üstesinden gelebiliriz. Asimilasyona karşı bu şekilde çıkabiliriz.  Evde, işte, sokakta, bahçede yani her yerde Kürtçe konuşalım. Eğer biz dilimize sahip çıkmazsak kimse dilimize sahip çıkmaz. İnsanı var eden şeylerin başında dil geliyor. Dilimize konuşma, yazma ve okuma ile sahip çıkabiliriz. Bu üçünü yaptığımızda dilimizin geliştiğini görebiliriz” diye konuştu.