MA Müzik öğrencilerinden yaşıtlarına performans gösterisi

img
DİYARBAKIR - MA Müzik’te eğitim gören çocuk müzisyenler, bir yıllık çalışmalarını yaşıtları için düzenledikleri “Çocuk divanı” konseriyle tamamladı. Etkinlikte hünerlerini sergileyen müzisyenler, dinleyicilerden büyük alkış topladı. 
 
Diyarbakır’da faaliyet gösteren MA Müzik Çocuk Akademisi, eğitim gören çocuk müzisyenlerin bir yıllık performansını müzikseverlerle buluşturdu. Birçok müzik dalında profesyonel eğitim alan çocuk müzisyenler, yaşıtlarına heyecan dolu bir müzik ziyafeti çekti. MA Music Center'de düzenlenen "Çocuk divanı" etkinliğine çok sayıda çocuk ile ebeveynleri katıldı. Yaşları 7-15 arasında olan çocuk müzisyenler, etkinlik kapsamında keman, piyano, bağlama, flüt gibi aletlerle hünerlerini sergiledi. Olağanüstü performans gösteren çocuklar, hem eğlendirdi hem de dinleyicilerinden büyük alkış topladı. 
 
'BİZLER DEĞİL ÇOCUKLAR KONUŞACAK'
 
Açılış konuşmasını yapan MA Müzik eğitmeni Ferhat Ertaş, “Çocuk akademisi öğrencilerimiz, burada bir yıl içinde yaptıkları çalışmaları sizlerle paylaşacaklar. Bugün bizler değil çocuklar konuşacak" dedi. 
 
Etkinlik öğrenci ve öğretmenlerin seslendirdiği "Kurdistan çi xweşe welatê me çi xweşe"  şarkısıyla son buldu.