Gülistan Doku için tiyatro gösterimi

img
DİYARBAKIR - Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Benim Adım” adlı oyunu izleyiciyle buluşturdu.
 
Gülistan Doku İçin Adalet Komisyonu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında 2 yıl haber alınamayan üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku için "Benim Adım" adlı tiyatro etkinliğini Amed Şehir Tiyatrosu'nda izleyiciyle buluşturdu.
 
GÜLİSTAN DOKU NEREDE? 
 
Tiyatro öncesi konuşan Komisyon Sözcüsü Ayşe Esmer, "Biz kadınlar olarak yaşamın hiçbir yerinde güvende olmadığımızı defalarca söyledik ama ‘Gülistan Doku nerede’ sorusunu her sorduğumuzda gözaltına alınan, yurtlardan atılan, bursları kesilen biz olduk. İstanbul Sözleşmesi’nin iptaliyle birlikte erkek devletinden güç alanlar daha fazla kadına yönelmeye başladı. Ama biz buradan bir kere daha söylemek istiyoruz; biz sırtımızı kadın özgürlük hareketine yaslıyoruz. Ne bu hareketi yenebilecekler ne de geçebilecekler. Gülistan’ın sesinin 687 gündür Türkiye ve Kürdistan başta olmak üzere Avrupa’nın da birçok yerine yaydık. Onlar üzerimize geldikçe biz ‘Gülistan Doku nerede’ sorusunu sormaya devam edeceğiz” diye konuştu.
 
Konuşmanın ardından katledilen kadınların hikayelerinin anlatıldığı “Benim Adım” oyun sahnelendi.