Adana’da şiddet faili erkek tutuklandı

  • kadın
  • 18:32 21 Eylül 2019
  • |
img

ADANA - Adana'da, Ebru Berköz Karaca’yı şiddete maruz bırakıp üzerine siyah renkli sıvı döken faillerden Levent Göl, savcının itirazı üzerine tutuklandı. Göl’ün tutuklanmasına ilişkin Karaca, “Hiçbir kadın sessiz kalmasın” dedi.

Adana’da işlettiği kafenin yanındaki mekan sahibini uyuşturucu kullandığı için şikayet eden Ebru Berköz Karaca, 17 Eylül’de şikayetçi olduğu Levent Göl ve D.G. tarafından şiddete maruz bırakılarak, üzerine yanıcı madde dökülerek tehdit edilmişti. 

Polis, Karaca’nın şikayeti üzerine olayla ilgili Levent Göl ve D.G. isimli erkekleri gözaltına almıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen fail erkeklerden Levent Göl, çıkarıldıkları mahkemece ev hapsi verilirken, D.G, ise adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

Levent Göl’ün ev hapsiyle serbest bırakılmasına soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısı itiraz etti. Yeniden gözaltına alınan Levent Göl, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'SESSİZ KALMAYIN’

Tutuklama kararıyla adaletin yerini bulduğunu söyleyen Ebru Berköz Karaca, “Bütün kadınlarımıza sesleniyorum; kesinlikle korkup durulmasın. Ben kadın olarak korkmadım, Allah’a vereceğim bir can. Hiç bir kadın sessiz kalmasın. Korkmasınlar diyorum. Adaletin yerini bulduğuna inanıyorum" dedi. 

Olayla ilgili soruşturma sürerken kadının üzerine dökülen siyah renkli sıvı maddenin içeriği de araştırılıyor.